God jul, beste!

God jul, godeste blogglesere! Regner med de fleste er alt for opptatt med familiehygge, gaver og julemat til å lese blogger, men tenkte jeg måtte stikke innom en liten tur alikevel. Vi er midt i mellom middag og dessert og klokken er allerede blitt 21.00. Haha, vi er så trege vi altså. Tror vi kommer til å åpne gaver til sent på kveld. Men det er bare kos, vil ikke at julaften skal ta slutt. Er jo så koselig med familie og gaver. Jeg gleder meg sykt mye til å åpne Louis Vuitton-esken som står så fint under treet. Gavelykke, for sure ♥

Fighting for!

Jeg har fått helt dilla på kolleksjonen til Rebecca Stella og sikkert brukt utallige timer på å vurdere opp og ned hva jeg vil ha, hva som blir kult og hva som passer sammen! Dette har medført i et lite crazy shoppingspree hvor jeg har endt opp med litt forskjellig. Jeg kjøpte faktisk Will-kjolen som jeg nevnte i et innlegg tidligere, men siden det så ut som jeg hadde på meg et forkle, så endte den i retur. Her har jeg på meg den nye yndlingsbuksa, fighting for. Den er så stilig at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Haha, jeg rett og slett digger alt som har med skinn å gjøre. Skoene heter commotion og gjør antrekket litt mer badass. Har også handla to kjoler til som kommer i postkassen i Stavanger (er ikke lenge til jeg reiser dit nå) og et metallisk skjørt som faktisk var ganske kult. Julen, romjulen og nyttårsaften kan i alle fall bare komme. Jeg er klar for en hver anledning! Bokstavelig talt. Nå er jeg hjemme på Orkanger og har tatt meg velfortjent juleferie. Den siste uken har jeg prøvd å lest så mye som mulig, handlet inn alt av julegaver og hjulpet til her hjemme siden pappa har endt på krykker denne julen. Nå skal jeg og mamma en siste tur til byen før alt blir klart. Deretter skal vi pynte juletreet i kveld. Åh, enn at det er lille julaften allerede dere! ♥


// Disse herlighetene tenkte jeg å bruke første juledag. De var faktisk utrolig god og gå i, og råsexy!

Stilig, ikke sant?

Win dress – perfection

 Jeg er så fornøyd med den nye kjolen min at romjulen og nyttår kan ikke komme fort nok slik at jeg får mulighet til å bruke den! Fargen er to die for og kjolen passer som hånd i hanske. Syns nesten det er litt synd at de andre fargene er utsolgt, for skulle gjerne hatt en til! Men er også forelsket i Will-kjolen så kanskje den også skal bli min til jul. Har størrelse small for den som måtte lure. Og forresten så er det så herlig å ta bilder av antrekket i den nye leiligheten. Alt ble så mye lysere og finere enn i den gamle. Gleder meg til å vise dere alt, må bare få litt mer ting på plass først.

Hva syns dere om kjolen? Sikret deg nyttårsantrekket enda?

Sponset innlegg – HIV-medisiner redder liv!

Visste dere at hvis man har ubeskyttet sex som HIV-positiv, så bryter man faktisk den norske loven? Det er forbudt for HIV-positive personer å ha ubeskyttet sex med andre personer (til og med partneren sin) og det er en straffbar handling. Jeg visste i alle fall ikke dette før vi hadde forelesning om HIV på skolen i dag. Lærte vel egentlig en god del nytt som for eksempel at på midten av 90-tallet så fikk man en ny måte å behandle HIV-positive pasienter på slik at dødeligheten for HIV gikk drastisk ned! Nå er HIV mer sett på som en kronisk sykdom, enn en dødelig sykdom. Og i dag har vi så effektive HIV-medikamenter som klarer å holde sykdommen i sjakk og HIV blir dermed en sykdom som pasienten lever med og IKKE dør av. 

Til tross for dette så vil nok de fleste i samfunnet forbinde HIV med noe skummelt, dødelig og kanskje til og med en skammelig sykdom. Det er tabu og snakke om sykdommen og de fleste av oss ville nok blitt litt redde hvis man måtte ta en HIV-positiv person i hånden eller gi en klem. Dette er forresten helt ufarlig og de vanligste smittemåtene for HIV er via samleie, blodsmitte og fra mor til barn under fødsel. HIV-viruset smitter lettere ved anal sex enn ved vaginal sex. Dette på grunn av slimhinnen i rektum er mer sårbar for å danne små sprekker slik at viruset får en inngangsportal. 

Andre smitteveier er gjennom blod og blodsøl. Men risikoen for smitte her er fakisk ekstrem liten. Hvis man stikker seg på en sprøyte som har vært i kontakt med blod fra en HIV-positiv pasient så er det bare 0,3 % sjanse for at du blir smittet med HIV-viruset. Man vil samtidig gi profylaktisk behandling i 4 uker som reduserer risikoen til 0,1%. Men det er viktig å være klar over at HIV er en alvorlig sykdom og man vil gjøre det man kan for å unngå at andre personer blir smittet og må stå på en livslang behandling for å holde viruset i sjakk. Det HIV-virsuet gjør er å infisere T-cellene dine som er en del av immunforsvaret ditt. Først vil man få en akutt infeksjon og deretter kan viruset ligge latent i mange år. Nivået av T-celler blir gradvis svekket og til slutt vil immunforsvaret bli så redusert at enkle infeksjoner kan ende med et alvorlig forløp.

En tredje siste smittevei er at en HIV-positiv mor kan smitte barnet sitt gjennom fødselen. Smitten skjer vanligvis ikke intrauterint (altså når barnet ligger inne i livmor), men perinatalt under fødselen når barnet skal igjennom fødselskanalen. Det er også økt risiko gjennom amming, og mor bør helst unngå dette. Når jeg var på føden i høst lærte jeg litt om dette og viktigheten med å gi mor antivirale medikamenter under svangerskapet og selve fødselen for å forhindre at barnet blir smittet. Slik som de nevner i videoen under så var HIV-smitte fra mor til barn et stort problem i U-land for noen år tilbake. Nå er det derimot et bedre helsesystem der mor får gratis HIV-behandling under svangerskapet for å hindre at barnet skal bli smittet. Dette fører til at barnet kan leve opp og ha en bedre framtid i vente. Noe som er et veldig stort framskritt innenfor HIV-problematikken!

// Innlegget er sponset av Norad.

Jeg syns det er viktig å sette litt fokus på HIV og faktisk spre budsakepet om at HIV-positive personer har mye bedre muligheter og nå på grunn av effektiv og god behandling. Og at det faktisk er et system som hindrer at barn av HIV-positive mødre har en mulighet til å leve et liv uten å være HIV-positiv.

Hva tenker dere om dette?

Reklameinnspilling for Clarion Hotell!

Forrige uke ringte bestevenn og lurte på om jeg ville bli med på reklameinnspilling for Clarion Hotell. Det skulle være 60-talls inspirert Pan Am style og masse glitter og glam. Det er ikke hver dag jeg får mulighet til å være med på noe sånt, så jeg måtte jo nesten takke ja! Glad er jeg for at jeg gjorde det, for hadde det så gøy på innspilling på tirsdag. Dagen startet med sminke og hår hvor man ble dollet opp til tusen og deretter var det en lang arbeidsdag iforan oss. Reklamen er for Clarion Hotell Trondheim og skal gå på alle kinoene i Trondheim i romjula og annen hver uke i løpet av hele 2014. Gleder meg til å se det ferdige resultatet for tror det kommer til å bli ganske kult. Og Clarion Hotell Trondheim er jo et utrolig fint hotell. Føler bestandig luksusen ose over når man er der. Legger med noen behind the scenes bilder fra tirsdag. Vil poste det ferdige resultatet på bloggen for dere som ikke bor her i Trondheim. 

Fancy? Eller hva?

Happy hippo – the Win Dress is mine!

Haha, for en overskrift! Men siden Rebecca Stella lanserte den nye kolleksjonene sin har jeg vært forelsket i the Win dress i fargen Nougat/Gold. Det tror jeg resten av Norge har vært også for denne fargen var den første som ble utsolgt og siden har jeg gått med en angrende følelse i magen med at jeg ikke bare kjøpte kjolen med en gang. Uansett, så i dag like før jeg skal lære om Malaria og parasittinfeksjoner får jeg mail fra Nelly om at kjolen var tilbake på lager. Jeg hører foreleseren si at dette og dette må dere kunne til eksamen og jeg kjenner jeg begynner å stresse. Flaks jeg er en kløpper på nettshopping for kjolen ble min før foreleser rakk og foretelle om erytrocytter som sprekker og feber som kommer og går i syklus. Nå gleder jeg meg til kjolen kommer i posten. Har vurdert dette kjøpet i flere uker, så forventningene er store. Har forresten en rabattkode som gir 150 kroner i avslag hvis noen andre av dere også har lyst på denne kjolen (eller andre) til jul. Bare skriv XMAS150 ved rabattfeltet i kassen.

For resten av måneden skal jeg stoppe å bruke penger på meg selv og bare bruke penger på julegaver til andre. Nå tenkte jeg meg inn til sentrum for å kjøpe en del av julegaven til Daniel. Kjæresteshopping er virkelig ikke enkelt. Men satser på at det blir bra til slutt! Deretter blir det kostymeprøving på Clarion til reklameinnspilling. Det blir spenndene (og litt skummelt). Oppdaterer dere senere!

Hva syns dere forresten om kjolen?

December update!

Åh, jeg hater det. Jeg får skikkelig blog spirit og har virkelig lyst til å blogge normalt igjen. Meen, så vet jeg ikke hva som skjer for tiden bare flyr av sted og før jeg vet ordet av det så er dagen over. Denne uken har jeg blitt hekta på Awkward og brukt litt for mye tid til å se på denne litt merkelige TV-serien. Jeg har også vært flink og hengt på skolen etter skoletid. Selv om det er 176 dager igjen til eksamen, så kan man aldri begynne eksamenslesingen for tidlig. Har vært på julebord med kullet mitt noe som var kjempekoselig. Dette semesteret så har vi hatt utvekslingsstudenter på besøk og jeg kjenner det kommer til å bli veldig uvant etter jul når de ikke er her lengre. Plutselig skal ikke forelesningene være på engelsk, verdens beste PBL-gruppe blir oppløst og det er tilbake til det gamle. Kommer til å bli litt trist. Ellers så har jeg brukt kveldstimene på å skype med Daniel. Jeg har vært snill kjæreste og laget adventskalender til ham så nå er det fast rutine og åpne en liten gave før han går til sengs. Er så morsomt hver gang han åpner en ny gave fordi han blir så overrasket over alt det rare jeg har pønsket ut. Haha, kreativitet for the win! På tirsdag skal jeg forresten være med i en liten reklamefilm for Clarion Hotel. Det blir spennende. Always a first for everything.


// Sneek peak på den nye leiligheten. Ting begynner å komme i orden nå. Gleder meg til å vise dere!

// My everyday look. Hestehale på skolen er et must. Kan ikke risikere å få hår på pasientene. Heheh..


// Saving lifes – team work for the win!


// Julebordfun – mafia style!


// Milan and me!


// PBL-gruppa på middag hos meg! De er virkelig de beste altså!


// Adventskalenderen til Daniel – heldiggris! 


// Close up kjærestekos! 


// Hva som ble med meg hjem fra Aberdeen. Er helt forelsket i Michael Korsvesken og de lysegrå puse Uggsene!

Nå føler jeg det ble masse randome bilder her, men det går vel bra. Vinneren av almanakk-konkurransen ble forresten Tlblogg. Har kontaktet deg på mail. Var jo skikkelig stor pågang og veldig mange som virkelig hadde lyst på en almanakk. Så lover og prøver å få til en ny konkurranse om ikke så lenge!

Håper alle har hatt en kjempefin lørdagskveld ♥ Jeg skal snike meg til ende en episode av Awkward før det blir sengen!

Vinn personlig almanakk!

I dag er det første desember dere, og jeg har allerede åpnet min første kalendergave fra den fine kalenderen mamma har laget til meg. Åh, det er så koselig med advent. Jeg tenkte å begynne desember på bloggen med å ha en liten konkurranse. Hadde samme konkuranse julen 2011 og siden det var så stor interesse da tenkte jeg å ha det samme igjen i år. Konkurransen er i samarbeid med personligalmanakk.com og ved å legge igjen en kommentar på innlegget her vil du være med i trekningen av å vinne en splitter ny og personlig almannakk til det nyre året. Selv digger jeg konseptet siden man kan bestemme helt selv hvordan almanakken skal se ut, hva den skal inneholde, når den skal starte og man kan lage en stor bildekollasje med bilder av deg selv, familie og venner på både fram og baksiden. Gotta love that ♥

Personligalmanakk har egen facebook og Instagramside (@personligalmanakk) hvor man kan poste bilder av sine egne almanakker og bli inspirert av andres.

Tenkte å ha konkurransen gående fram til fredag hvor jeg trekker en tilfeldig vinner. Så da er det bare å hive seg på konkurransen dere!