One year ago!

aah, for et år siden hadde jeg en uforglemmelig Halloween-feiring i New York sammen med søte Cathrine. Vi brukte kvelden på å vandre opp og ned gatene i Times Square for å se på alle de rare menneskene. Flørtet med kjekke politimenn og ble skremt av en fyr som hadde kledd seg ut som skrik!

Denne halloween-kvelden blir nok ikke like glamorøs som i fjor. Men siden jeg skal tilbringe den med Ingvild blir den veldig koselig. Vi skal på kino for å se Friends with benefits. Noen som har sett den?

Legger med en film fra Halloween i New York i fjor sammrn med Cathrine.

 

Hva er deres planer for Halloween?

Søndagstema – hvem betaler?

…Du er på første date med gutten du møtte ute på byen forrige helg, hjertet ditt banker litt fortere når øynene deres møtes og han får deg til å le av de mest rare ting. Dere prater og hygger dere gjennom hele middagen, og velger til slutt å dele et sjokoladekakestykke til dessert. Alt går som en dans på roser, og så kommer det store spørsmålet du har lurt på under hele middagen. Hvem betaler?!

Da jeg ble spurt om jeg ikke kunne skrive et innlegg om hvem som burde betale når man er på date, tenkte jeg at dette kunne bli et interessant innlegg. Det finnes utrolig mange ulike synspunkt på dette, og jeg regner med at svaret på spørsmålet er avhengig av den enkelte situasjonen. Er dere på første date, er det et langvarig forhold eller kanksje et tilfeldig møte? 

Hvis vi skal være ærlige mot oss selv, så lever vi vel i dag i en kultur hvor det nesten er forventet at det er gutten som tar seg av regninga, mens jenta sitter der og smiler og ser uskyldig ut. Men burde det egentlig være sånn? Ikke det at jeg klager forresten, for det er en veldig fin ting av guttene å gjøre.

Er man på første date så har jeg ikke noe i mot at det er gutten som spanderer. Tar han frem visa-kortet med en gang kelneren kommer med regninga, ville jeg nok ikke protestert og sagt: “Nei, la meg betale kjære deg”. Da hadde jeg nok heller smilt og takket pent. Kanskje han til og med ville fått et kyss på kinnet som takk for maten. Men hadde vi vært i et forhold hadde jeg nok insistert på at vi deler på regningen. Altså, jeg kan betale for kinoen, hvis han kjøper godteri. Eller jeg kan betale for maten, hvis han gjør det neste gang.

Jeg ville nok ikke hatt et forhold der jeg fikk påspandert alt jeg ville. Da hadde jeg nok fått en følelse av at jeg ikke var selvstendig og klarte å ta vare på meg selv. Hvis jeg bestandig skulle vært avhengig av en annen persons penger. Derfor har jeg troen på at begge betaler, så lenge det ikke er et engangstilfelle. Da kan han få spandere så mye han bare vil!

Da jeg bodde i USA kjente jeg en fyr som hadde penger til å kjøpe det meste og som gladelig tok meg med ut på middag. Det var veldig morsomt der og da, men jeg hadde nok ikke ville levd i et slikt overfladisk forhold i lengden. Da syns jeg faktisk det var mye mer romantisk og ekte da jeg ble påspandert en overpriset middag i en luksus restaurant i San Francisco, av den mer “fattig” studenten som hadde spart penger for å kunne ta meg med ut! Det var utrolig søtt, og jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet da regningen kom.

Ellers skal det sies at jeg nesten aldri har betalt for drinker ute på byen. Det pleier som regel å ordne seg på et eller annet vis. Bortsett fra den ene gangen jeg ble lurt av en fyr, tapte veddemålet og måtte bruke mine sister dollar på en drink til han! Det var bittert, men helt sikkert en god erfaring å ha med seg!


// Like før jeg ble lurt! Sjekk det lure smilet da dere! 

Hva tenker dere? Hvem betaler?

Halloween party på gossip!

I dag har dagen gått i slow motion, bokstavlig talt. Jeg våknet i 11-tiden over at bestevenn kom borte i foten min, og så hører jeg min kjære bror hoste og bære seg ute på stua! “Shit, hva skjer?!” var det første jeg tenkte, og så var det bare å ta fram kameraet for å se igjennom alle minnene fra i går. Det er det som er så fint med å være en dedikert blogger, man vil alltid ha bildebevis på hva som egentlig skjedde og le av alt det rare man finner på å gjøre i de sene nattetimer!


// Hva i alle dager jeg tenkte på her, lurer jeg fælt på. Han stakkars fyren ser jo helt skremt ut. Haha!

Kvelden begynte hjemme hos meg, etter at jeg hadde vært en rask tur innom Annette for å få lagt halloween-sminken min. Hun sminket et vampyrbitt på halsen, som en random fyr var så teit og beit meg skikkelig hardt på, og så lagde hun en blodstripe ned fra munnen min, for å bevise hvor blodtørst jeg var! Må si jeg følte meg ganske heit, med blod rennenede nedover haken!


// Korsetten fant jeg i skapet, skinnbuksa er fra Zara og skoene er herfra.

Da jeg ankom gossip møtte jeg bestevenn som alltid er i godt humør, og vi dro ned til bordet hun hadde bestilt! Bestandig kjekt å ha eget bord hvor man kan legge fra seg alle tingene sine, og en plass hvor man kan møte kjentfolk! De fleste hadde kledd seg ut i går, og da var mange forskjellige kule kostymer. Noen litt mer utfordrende enn andre..


// Haha, ser ut som om jeg er tatt på fersken. But I’m good, I promise!


// Søte Caroline og meg!


// jaja, blekheten passer i alle fall godt til vampyrlooken!

På slutten av kvelden når jeg hadde danset i fra meg, og begynte å bli rimelig trøtt og sliten, spiller DJen plutselig en sang som ga meg skikkelig Stavanger-abstinenser! Så der står jeg alene på dansegulvet og blir nesten litt nedfor, før det plutselig kommer bort en gutt og sier: “Skal vi danse klister?”. Gråtekvalt svarer jeg: “Nei! For du er ikke Daniel!” hahah, for en kveld altså. Han stakkars fyren ble ganske satt ut der jeg sprang fra han for å komme meg bort.

Til slutt kom jeg meg i alle fall hjem, og da farer det rett inn på badet for å legge meg på de gode og varme flisene. I det jeg ligger der og halvsover (mens jeg snakker med Daniel i telefonen vel og merke) ringer det plutselig på døren hvor Annette står med noen fyrer og ber meg pent om å få komme inn! Må innrømme jeg ble lettere irritert for det eneste jeg ville var å sove på de varme flisene, så jeg sender Sjur ut for å åpne døren og underholde gjestene!

Etter ei stund innser jeg at jeg vil ikke gå glipp av noe, så jeg lar Daniel få sove videre og bestemmer meg for å joine resten. Noe som jeg er veldig glad for at jeg gjorde for vi hadde det utrolig morsomt! Selv om det skjedde en del rare ting utover natten. 


// Ble lei av å være vampyr, så skiftet til fotballskjorte og uggs!

Flere enn meg som feiret Halloween i går?

Gårsdagens look!

Akkurat nå holder jeg på å gå gjennom bildene fra gårsdagens halloween party! Jeg stilte opp som en blodtørstig vampyr og var meget fornøyd med looken Annette ga meg! Legger ut flere bilder og full oppdatering om litt.


Så jeg skummel ut??

Bite me!

Or I’ll bite you!

Menstruasjon – månedens “høydepunkt”

I dag på PBL hadde vi om menstruasjon, mensen, perioden, jordbæruken. Ja, dere skjønner tegninga. Vi skulle finne ut hva er det som egentlig skjer med kroppen under menstruasjonen, og hva funksjonen er. Tenkte at dette godt kunne være et spennende tema for bloggen, så derfor tenkte jeg nå å skrive et innlegg om mensen!

Man kan vinkle dette temaet på mange forskjellige måter, og det er litt vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men en god plass er kanskje å prøve å fortelle hva menstruasjon egentlig er fornoe.

Det er vanlig å få mensen for første gang når du er i tenårene, men man kan også få det så tidlig som 8 år, eller så “sent” som 18. Selv var jeg vel 13 og husker jeg syns det var helt forferdelig! Det å ha menstruasjon betyr at kroppen din er fruktbar og du er i stand til å bli gravid.


Menstruasjonen er regulert av hormoner, og i perioden før du skal ha menstruasjon slutter kroppen å produsere kvinnens to kjønnshormoner (østradiol og progesteron). Når konsentrasjonen av disse to hormonene synker kraftig i blodet, vil blodårene som går inn i slimhinnen til livmoren trekke seg sammen. Samtidig blir det frigjort et enzym som sammen med det at blodårene trekker seg sammen, bryter ned cellene i livmorens slimhinne slik at den dør.

Etter hvert går det små hull på blodårene som forsyner livmorens slimhinne, og den blødningen som oppstår løsriver den nedbrutte slimhinnen. Slimhinnerestene og sekret skylles da ut sammen med blodet, og det er dette vi kaller menstruasjonsblødningen.

Det at man får menstruasjonssmerter skyldes at muskellaget i livmoren får spasmiske bevegelser som gjør at den enklere kan kvitte seg med den nedbrutte slimhinnen, og disse spasmene opplever vi som smerter i nedre del av magen.

(Vil forresten påpeke at dette er en veldig forenklet forklaring på hva som skjer under menstruasjonen. Tenkte jeg måtte prøve å gjøre det så forståelig som mulig, så får jeg bare håpe at jeg lyktes)

Selv synes jeg at menstruasjonen er en irriterende ting. Blod og smerter er ikke alltid like behagelig, og det og hele tiden tenke tanken “Hva om jeg blør igjennom?” kan være ganske stressende. Men siden jeg er kvinne får jeg vel bare bite tennene sammen og leve med dette i ganske mange år til. Man mister ikke menstruasjonen før man er i 40-50-årene. 

– Hva syns dere om at jeg tar opp slike tema? Vil dere ha mer eller mindre av det?
– Flere enn meg som misliker mensen?

mobilblogg – jobb

Fredagskvelden blir brukt til å jobbe for å tjene litt ekstra til jeg skal til en europeisk storby sammen med Karen i slutten av november. Hadde egentlig tenkt å poste et innlegg om menstruasjon, men det får bli i morgen i stedet. Oh, nå gikk det nettopp forbi en utrolig kjekk gutt. Hihi!


// Bilde av Andreas og meg forrige helg! Kjenner jeg savner Stavanger allerede.

Hva gjør dere ikveld?

Nytt undertøy fra Victoria’s Secret!

Gjett om denne jenta er glad denne fredagen. Pappa og Sjur har kommet hjem fra New York, og det betyr bare en ting! Nytt undertøy på Hanna! Kanskje litt rart å sende pappa på undertøysshopping, men siden han hadde en liste med hva jeg skulle ha, kunne det  ikke gå galt. Trodde jeg i alle fall. Han kom nok hjem med feil BH, men hva kan man forvente av en mann på undertøysshopping. Dessuten var den jo ganske fin den BHen han hadde med hjem, og den er fra Victoria’s Secret, så da kan man ikke være annet enn fornøyd!


Han fikk også en gratis blondetruse med på kjøpet, og hadde handlet inn all yndlingssminken min fra Sephora, så jeg er meget fornøyd med pappa’s shoppingresultat!


Hva syns dere om VS-kjøpet?

Sliten sangfugl!

Nå er jeg sykt sliten, dere aner ikke! Har holdt på med innspilling av en låt helt siden klokken 5 i ettermiddag, og kom ikke hjem før nå. Stemmen er nesten helt borte, og magen romler som en person som ikke har spist på to døgn! Haha, jeg burde seriøst få i meg noe mat snart. Uansett, har som sagt brukt dagen på å synge, og det var kjempegøy. Til tross for at jeg er ganske sliten nå. Tror vi fikk noe brukbart materiale til slutt, så det blir spennende å se hvordan han redigerer alt sammen til slutt.

David, som han heter, var ganske “streng” og pustet jeg en gang for mye eller glemte å uttale R’en i slutten av star, måtte vi gjøre alt på nytt igjen! Ikke noe sluntring her i gården altså.

Har dere troen på at det blir bra?

Dagens antrekk!

En liten tur innom for å blogge det fine antrekket jeg tok på meg i dag. Ikke så praktisk å springe rundt på sykehuset i disse skoene for å rekke forelesningen, men pytt pytt. Strømpebuksen er heller ikke så praktisk, ganske kaldt i grunn, men den er så fin at det ikke spiller noen rolle!


//Strømpebukse fra Guess, sko herfra, skjørt og jakke fra Zara, smykke Calvin Klein.

Nå skal jeg ut en tur for å gjøre noe moro! Blogger om det senere i dag.

Hva syns dere om antrekket?