Kinodate!

Oh yeah, wanna be gangsta! Fått lurt med meg Daniel på å se the host. Er så koselig med kjærestetid!

All I wanna do is dance

Da er det på tide å sprette champagne-flaska en siste gang på lenge. Krysser fingrene for at humøret blir på topp, og at jeg ikke snubler i noen trapp denne gangen. Jeg har på meg chunky-heels fra Jeffrey Campbell så det skal forhåpentligvis gå bra. Det er forspill hjemme hos Daniel. 8-9 gutter og meg. Hehe, det kan man like. Deretter er det en tur ut for å ta Stavanger med storm. Er lenge siden jeg har vært ute her nå, gleder meg! For alle andre som skal ut i Stavanger i kveld, dere finner meg på dansegulvet! Woop, woop!

Har dere en fin påske sålangt?

Spørsmålsrunde medisin – Del 3

Yo! Da kommer endelig de siste spørsmålene jeg har angående medisinstudiet Klapp på skulderen for at jeg endelig har svart på alle! Woho. For alt jeg vet kan det fortsatt hende dere ivrige medisin-spirer lurer på enda mer, så det er bare å spørre. Jeg går aldri tom for svar, selv om det av og til tar litt lang tid før jeg får delt de med dere. Hehe.

For å være ærlig har jeg vel egentlig så mye tanker rundt dette temaet. Det er selvfølgelig litt kjipt at det er enda flere som kjemper om turnusplassene når man er ferdig, og man kan gå litt inn i forsvarsposisjon når det kommer til dette. For eksempel når det var en spørreundersøkelse om turnusordningen og et av spørsmålene var noe sånt som “vil du helst at de som studerer i Norge skal ha førsterett til turnusplassene” eller noe i den duren (husker ikke helt), kan dere tenke dere til hva jeg svarte på det! Ellers så syns jeg det er en bra mulighet for de som for eksempel ikke har lyst til å studere i Norge (men heller vil oppleve utlandet), eller de som ikke har karakterene til å komme inn, men er utrolig engasjert når det kommer til det å studere medisin. Jeg kjenner en del som studerer i Polen og jeg er sikker på at alle de kommer til å bli utrolig flinke leger når de en dag er ferdig!

Ååh, nå vekker du alle minnene om USA-året mitt. Gjett om jeg savner det å ha friår, nå som jeg skal gå inn i den verste eksamensperioden hittil. Jeg må virkelig få til noe lignende senere i livet. Hehe, uansett. Jeg tror ikke det er så vanskelig å ta seg et friår hvis man har lyst på det. Jeg husker jeg gikk og snakket med en dame som har med permisjon på studiet å gjøre, og fortalte henne situasjonen min om at familien min skulle reise til USA og jeg gjerne ville bli med dem. Jeg husker hun sa at det ikke var noe problem i det hele tatt. De har satt av 10 plasser eller noe sånt på hvert kull slik at personer kan bytte mellom kull uten at det blir for mange på hvert kull. Disse 10 plassene er først og fremst satt av til personer som er gravide eller stryker på eksamen og må gå om igjen. Disse har altså førsteretten på å komme inn på et nytt kull, enn de som for eksempel har et år fri på grunn av reising. Men hun sa og til meg at det hadde aldri hendt at alle disse 10 plassene var opptatt og at man mest sannsynlig ville komme inn på neste kull hvis man hadde et år fri. Hvis det skulle hende at alle plassene var opptatt måtte man eventuelt vente et år til for å begynne igjen. Men man mister aldri plassen sin når man først har begynt. Jeg hadde gjennomført ett år før jeg tok et år fri. Så jeg begynte i nytt kull i andreklasse.

Nei, nå sporer jeg litt av her. Hvor var vi..

Jeg trives kjempegodt på NTNU og medisinstudiet. Trondheim er en skikkelig god studentby og den kan jeg anbefale til alle dere der ute som vurderer og studere i Trondheim. Når man går ut i Trondheim merker man at det er fullt av studenter, og stemningen er bestandig god! Selv om begge mine foreldre er leger, har ikke jeg bestandig visst at jeg vil studere medisin. Når valget skulle tas var jeg faktisk veldig usikker. Ville jeg følge foreldrene mine sine fotspor, eller ville jeg satse på Bergen og NHH. Men når alt kom til alt var det kanskje ikke noe valg alikevel. Det å vokse opp med å være med foreldre på jobb når man er syk og leke med sprøyter og pussbekken, være med på kurs når de er ute og reiser og høre om lege-hverdagen hver dag under middag har nok påvirket meg! Jeg tror ikke man kan få for mange leger. Det er så utrolig mange ulike retninger man kan velge og man vil være trygg i forhold til jobbsammenheng. Hvis drømmejobben for meg ikke skulle befinne seg i Norge, har jeg heldigvis et lite ess i ermet som innebærer USA og noen kontakter der, så jeg tror jeg skal klare meg. Jeg vet ikke helt hvordan arbeidshverdagen min vil bli, men først er det turnus i 1,5 år hvor jeg skal lære meg å være selvstendig. Skoledagene mine nå er hektiske! De to første årene var litt mer “vennlig”, men nå er det mye lesing og man kan ikke sluntre unna!

Som jeg skrev i sted trives jeg kjempegodt som student i Trondheim. Det eneste litt kjedelige er at jeg er så vant med Trondheim siden jeg er fra en plass like utenfor. Trondheim blir derfor ikke så eksotisk i mine øyne (det blir det kanskje ikke hos andre heller da men), men selvfølgelig er det en bra studentby. Og jeg har alle venner og familie i nærhetene så jeg skal ikke klage. Men av og til merker jeg at jeg har lyst på mer. Uansett, jeg vet ikke hvordan det er på de andre studiene på NTNU, men jeg syns medisin er utrolig flink og engasjerte når det kommer til ulike arrangement. Når året begynner har man fadderukene (da er også eldre kull invitert på noen eventer), deretter er det låvefest og juleblot. På nyåret har man ÅRE-tur og Bal medicorum. Deretter kommer den legendarisk helsefesten hvor alle linjer er invitert og så avslutter man det hele med påskeblot før eksamenstiden begynner. I mellom alle disse “festene” arrangerer man også idrettsdag, juleverksted, revy ++. For å være ærlig så vet jeg ikke så mye om idrettslaget til NTNU, men jeg har bare hørt positive ting og det finnes mange ulike lag man kan melde seg på.

Da har jeg faktisk igjen 3 spørsmål, hehe. Såå vi er ikke helt ferdig enda alikevel. Meen, de innebærer at jeg skal vise litt utstyr (pluss at jeg ble litt lei av å skrive), så jeg drar til farmor og filmer de inn nå. Så de kommer før helgen er omme! Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt er første svardel her, første film her og andre film her. Er det fortsatt noe du lurer på så bare skriv det i kommentarfeltet under! ♥

dazzling girl

I dag er det paljettjakken fra Zara som gjelder! Vanligvis klarer jeg aldri å finne et antrekk å bruke den med, men when I kept it simple, fungerte det ganske bra. Hjelper kanskje også at jeg har en skikkelig feel good day i dag. Skikkelig lysten på livet, energirik og super glad for at sola varmer og det er minst 15 varmegrader ute! Sommerfølelse gjør meg så glad! Akkurat nå har jeg en snorkende Daniel ved siden av meg. Haha, han sover så søtt at jeg bare må smile. Men magen min rumler så tror jeg må vekke han. Jeg har syykt lyst på taco og trenger noen som kan lage den! Men med tanke på at han først “glemte” å ta av plastikken på popcornpakken han skulle poppe i går, og deretter prøver på nytt og ender med å svart-svi hele popcornet, er det vel tryggest om jeg lager det selv!


// Cardigan og bukse fra Zara, sko Jeffrey Campbell, tee fra Monki og veske fra Mulberry.

Btw, takk for alle de koselig kommentarene på forrige innlegg. Dere er så gode! ♥

Hva syns dere?

Close up

Hva er det første du legger merke til når du ser på bildet? Bare morsomt å høre. Selv legger jeg merke til leppene mine og de små, irriterende strekene under øyet. Haha, alderen begynner å ta meg igjen eller noe sånt. Jeg bruker egentlig aldri å tenke over dette med at huden vil se gamlere ut etter hvert. Jeg føler meg heldigvis fortsatt ung og fresh. Hehe, uansett. Dagen i dag har vært mye mer ferie enn i går. Kanskje litt dumt for da blir man såå lite effektiv. I morgen skal jeg stå opp tidlig å skrive ned alle bloggpostene jeg går rundt med i hodet. I mens skal jeg se film med Daniel. Kjærestetid, woho! Jeg liker det ♥

Fram og tilbake, opp og ned!

Herlighet for en dag det har vært. Daniel og jeg la oss utrolig sent i går kveld. Klokken 12 bestemte vi oss for å se Kill Bill (en utrolig kul film forresten, trodde det skulle bli for mye slossing, men det var faktisk spennende), og da kom vi oss ikke i seng før det var alt for sent. Jeg tenkte at det var null stress, for jeg har ferie og kan sove så lenge jeg vil. Men den gang ei, jeg føler jeg har fått smakt på taxisjåfør-livet for jeg har kjørt fram og tilbake i hele dag. Daniel skulle kjøres til jobb, farmor skulle hentes for å dra på posten, deretter skulle jeg handle inn til en liten overraskelse til Daniel (laget det kuleste påskeegget en gutt kan tenke seg, fylt opp med øl, godis og solbriller. Har lagt det ut på instagram, så dere kan se resultatet der – bare søk på Hannavaage).

Mens jeg var ute, ringer farmor og forteller at hun skal bli hentet av sykebilen (hun klarte å falle da vi var på posten og nå hadde smertene blitt så voldsomme at hun var redd for at det var et brudd). Da var det bare å hive seg i bilen og dra til sykehuset for andre gangen i dag (var der tidligere for å levere arbeidsavtalen min). På sykehuset var det mye fram og tilbake, flytting av bil, leiting etter jakken til farmor, trilling av rullestol, venting. Ja dere skjønner greia. Så ringer Daniel igjen. Han vil bli hentet. Da er det på med taxi-lua og hive seg i bilen.. På vei dit ringer farmor og forteller at de skal sende henne hjem (ingenting var brekt – og hun fikk en dose med smertestillende) og jeg må snu på flisa for å hente henne. Hehe, dere skjønner tegninga. Det har i alle fall gått i ett i hele dag. Men jeg skal ikke klage, jeg kan ha ferie i morgen og være en god kjæreste og barnebarn i dag!

Hvordan har dagen deres vært?

Biel

Skogal som jeg er shoppet jeg nettopp disse skoene etter jeg så dem på frøken Cath in the city. Jeg sitter egentlig på flyplassen, og flyet mitt har begynt boarding. Haha, så bra jeg er en kløpper på nettshopping så det hele går smooth. Jeg fikk helt dilla på disse skoene av en eller annen grunn, og måtte bare ha dem. Haha, får håpe de er like kule i virkeligheten som de er i hodet mitt akkurat nå. Nå begynner de å rope opp siste calling her, så jeg må nok gå!

// Biel finnes her

Ønsk meg god tur da! 

Svar på spørsmålsrunden – del 3

Jeg merker at hver gang noen spør meg om, “når kommer egentlig resten av medisinspørsmålene”, får jeg et lite spark i baken og så må jeg fortsette med denne spørsmålsrunden. Tror grunnen til at det går så tregt er at det er litt kjedelig å redigere det jeg har filmet. Kunne jeg postet det hele i et jafs hadde det vært mye enklere. Men det er ganske mange øøømh, fnis og knis som skal redigeres bort. Og noen ganger sier jeg så mye rart at jeg tror det er best jeg sparer dere for det. Så denne redigeringen er en liten fartshump på effektiviteten. Nå har jeg i alle fall redigert ferdig resten av forrige film-runde, og så skal jeg prøve å si noen kloke ord på resten av medisin-spørsmålene før påsken er ferdig. Jeg digger at dere er så engasjert i studiet mitt. Skulle bare ønske jeg rakk å svare, hjelpe og gi råd fortere til dere alle. Anywho, snurr film..  

Vil dere at jeg skal svare resten på video, eller skrive svarene i et innlegg? 

Påskeferie!!

På torsdag var jeg altså ut på påskeblot, den siste medisinfesten før eksamenstida kicker inn. Vanligvis er jeg så dårlig på å få med meg disse medisinfestene. Enten er jeg bortreist, eller så har jeg besøk og den ene unnskyldningen etter den andre kommer frem. Hehe, så på torsdag måtte jeg nesten dra. Var utrolig gøy da. Medisinstudenter kan virkelig å feste. Selvfølgelig havnet jeg i en situasjon der noen kommer bort og sier “Hei, husker du meg?” og så dør jeg litt innvendig fordi jeg ikke har anelse om hvem det er. Men jeg prøver så godt jeg kan å late som om jeg vet det, for å være hyggelig og så ender det med at jeg blir avslørt og så blir det bare enda mer pinlig enn det var til å begynne med. Hehe, jeg kommer i alle fall til å huske han til neste gang!

Når har jeg endelig fått påskeferie og jeg skal nyte hvert sekund av den! (før man vet ordet av det er den plutselig over..) Det skal bli så godt å kunne tenke på noe annet, og ta seg litt fri før den virkelige lesingen begynner. Jeg reiser til Stavanger på mandag (what a suprise) og blir der hele uken. Jeg satser på påskesol, sommervær og godt humor! Gleder meg i alle fall big time til denne ferien.


// Ny yndlingskjole, herfra forresten. Åååh, elsker open back!

Skal dere noe spennende i påsken?

Hehe, men da såå.

Jeg tror jeg klarte å dette i trappen eller noe. Hahah, så syykt flaut! Men jeg er ganske så fiin på vin så jeg vet ikke helt hva som skjedde.. Kanskje likeså så greit at jeg takket nei til et glass øl. Er forresten på påskeblot. Den siste medisinfesten før eksamen begynner for fullt! Have fun sweeties!!

EDIT: ååh, får litt angst når jeg våkner om morgenen og så vidt husker at jeg postet et eller annet rart på bloggen kvelden før. Falle i trappen? Jeg kan ikke en gang huske på at noe sånt skjedde (har med vane å glemme slike traumatiske hendelser). Men jeg har en liten (les stooor)  kul på leggen som må komme fra et eller annet. Hehe, vond er den også. Jaja, hadde det i alle fall skikkelig gøy i går da. Det må jo telle for noe!