Spørsmålsrunde medisin – Del 3

Yo! Da kommer endelig de siste spørsmålene jeg har angående medisinstudiet Klapp på skulderen for at jeg endelig har svart på alle! Woho. For alt jeg vet kan det fortsatt hende dere ivrige medisin-spirer lurer på enda mer, så det er bare å spørre. Jeg går aldri tom for svar, selv om det av og til tar litt lang tid før jeg får delt de med dere. Hehe.

For å være ærlig har jeg vel egentlig så mye tanker rundt dette temaet. Det er selvfølgelig litt kjipt at det er enda flere som kjemper om turnusplassene når man er ferdig, og man kan gå litt inn i forsvarsposisjon når det kommer til dette. For eksempel når det var en spørreundersøkelse om turnusordningen og et av spørsmålene var noe sånt som “vil du helst at de som studerer i Norge skal ha førsterett til turnusplassene” eller noe i den duren (husker ikke helt), kan dere tenke dere til hva jeg svarte på det! Ellers så syns jeg det er en bra mulighet for de som for eksempel ikke har lyst til å studere i Norge (men heller vil oppleve utlandet), eller de som ikke har karakterene til å komme inn, men er utrolig engasjert når det kommer til det å studere medisin. Jeg kjenner en del som studerer i Polen og jeg er sikker på at alle de kommer til å bli utrolig flinke leger når de en dag er ferdig!

Ååh, nå vekker du alle minnene om USA-året mitt. Gjett om jeg savner det å ha friår, nå som jeg skal gå inn i den verste eksamensperioden hittil. Jeg må virkelig få til noe lignende senere i livet. Hehe, uansett. Jeg tror ikke det er så vanskelig å ta seg et friår hvis man har lyst på det. Jeg husker jeg gikk og snakket med en dame som har med permisjon på studiet å gjøre, og fortalte henne situasjonen min om at familien min skulle reise til USA og jeg gjerne ville bli med dem. Jeg husker hun sa at det ikke var noe problem i det hele tatt. De har satt av 10 plasser eller noe sånt på hvert kull slik at personer kan bytte mellom kull uten at det blir for mange på hvert kull. Disse 10 plassene er først og fremst satt av til personer som er gravide eller stryker på eksamen og må gå om igjen. Disse har altså førsteretten på å komme inn på et nytt kull, enn de som for eksempel har et år fri på grunn av reising. Men hun sa og til meg at det hadde aldri hendt at alle disse 10 plassene var opptatt og at man mest sannsynlig ville komme inn på neste kull hvis man hadde et år fri. Hvis det skulle hende at alle plassene var opptatt måtte man eventuelt vente et år til for å begynne igjen. Men man mister aldri plassen sin når man først har begynt. Jeg hadde gjennomført ett år før jeg tok et år fri. Så jeg begynte i nytt kull i andreklasse.

Nei, nå sporer jeg litt av her. Hvor var vi..

Jeg trives kjempegodt på NTNU og medisinstudiet. Trondheim er en skikkelig god studentby og den kan jeg anbefale til alle dere der ute som vurderer og studere i Trondheim. Når man går ut i Trondheim merker man at det er fullt av studenter, og stemningen er bestandig god! Selv om begge mine foreldre er leger, har ikke jeg bestandig visst at jeg vil studere medisin. Når valget skulle tas var jeg faktisk veldig usikker. Ville jeg følge foreldrene mine sine fotspor, eller ville jeg satse på Bergen og NHH. Men når alt kom til alt var det kanskje ikke noe valg alikevel. Det å vokse opp med å være med foreldre på jobb når man er syk og leke med sprøyter og pussbekken, være med på kurs når de er ute og reiser og høre om lege-hverdagen hver dag under middag har nok påvirket meg! Jeg tror ikke man kan få for mange leger. Det er så utrolig mange ulike retninger man kan velge og man vil være trygg i forhold til jobbsammenheng. Hvis drømmejobben for meg ikke skulle befinne seg i Norge, har jeg heldigvis et lite ess i ermet som innebærer USA og noen kontakter der, så jeg tror jeg skal klare meg. Jeg vet ikke helt hvordan arbeidshverdagen min vil bli, men først er det turnus i 1,5 år hvor jeg skal lære meg å være selvstendig. Skoledagene mine nå er hektiske! De to første årene var litt mer “vennlig”, men nå er det mye lesing og man kan ikke sluntre unna!

Som jeg skrev i sted trives jeg kjempegodt som student i Trondheim. Det eneste litt kjedelige er at jeg er så vant med Trondheim siden jeg er fra en plass like utenfor. Trondheim blir derfor ikke så eksotisk i mine øyne (det blir det kanskje ikke hos andre heller da men), men selvfølgelig er det en bra studentby. Og jeg har alle venner og familie i nærhetene så jeg skal ikke klage. Men av og til merker jeg at jeg har lyst på mer. Uansett, jeg vet ikke hvordan det er på de andre studiene på NTNU, men jeg syns medisin er utrolig flink og engasjerte når det kommer til ulike arrangement. Når året begynner har man fadderukene (da er også eldre kull invitert på noen eventer), deretter er det låvefest og juleblot. På nyåret har man ÅRE-tur og Bal medicorum. Deretter kommer den legendarisk helsefesten hvor alle linjer er invitert og så avslutter man det hele med påskeblot før eksamenstiden begynner. I mellom alle disse “festene” arrangerer man også idrettsdag, juleverksted, revy ++. For å være ærlig så vet jeg ikke så mye om idrettslaget til NTNU, men jeg har bare hørt positive ting og det finnes mange ulike lag man kan melde seg på.

Da har jeg faktisk igjen 3 spørsmål, hehe. Såå vi er ikke helt ferdig enda alikevel. Meen, de innebærer at jeg skal vise litt utstyr (pluss at jeg ble litt lei av å skrive), så jeg drar til farmor og filmer de inn nå. Så de kommer før helgen er omme! Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt er første svardel her, første film her og andre film her. Er det fortsatt noe du lurer på så bare skriv det i kommentarfeltet under! ♥

6 kommentarer
  1. bra svart 🙂 gleder meg til å lese svarene på de andre spørsmålene…kanskje svarene ligger i de siste spørsmålene?
   god påske Hanna ^^
   love you ! 🙂

  2. Det er veldig forståelig at dette tar så lang tid Hanna, fordi det er ikke din feil at så mange spørsmål dukket opp, og du har jo et liv utenom bloggen også! 🙂
   Men du, tok du testen på vilbli.no?
   Altså den testen man tar for å vite hva man skal søke på.

  3. Hva gikk du på VGS, og hva hadde du i snitt når du gikk ut? 🙂
   Hvor mange timer jobber du utenom skoletid, med fagene, pr uke?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg