Los Angeles – here I come!

Iiiih, nå blir det Los Angeles på meg og Karen i sommer! Booket nettopp turen i dette sekund. Ååh, gleder meg så syykt mye! Mer oppdateringer kommer snart – nå skal jeg dra til drømmeland og drømme om sene kvelder i LA, shopping og champagne! Motivasjonsboost for sho.


Flere som skal til USA i sommer? ♥

Good morning!

Denne bloggingen er og blir litt opp og ned i det siste. Men i dag er det faktisk bare 4 uker igjen til eksamen, så jeg har lov til å stresse! Ååh, føler virkelig ikke døgnet har nok timer. Jeg leser og så plutselig har det blitt kveld og så er det bare å gå å legge seg før det blir en ny dag med lesing. Baah, gi meg sommerferie nåå! Skal bestille tur med Karen senere i dag da. Det hjelper vel kanskje litt på humøret og motivasjonen. Klarer dere å gjette hvor vi skal reise? Jeg gleder meg i alle fall maks for å si det sånn! Nå skal jeg ta det trøtte morrafjeset inn på kjøkkenet og spise frokost med pappa. Har bare 10 minutt på meg før vi må gå. Iih, denne mandagsrutinen altså.

Håper alle får en fin start på uken! ♥

Look of the day

Pynta meg for den kjekke røntgenlegen. Hehe, neida. (joda). Nå er jeg så utrolig sliten at dere aner ikke. Kom akkurat hjem fra lesesalen. Skulle gjort hva som helst for noen nystekte vafler – anyone? Hehe, jeg må vel lage dem selv, men jeg orker ikke. Blir sliten av og holde på fra 7 til 9. Heldigvis helg i morgen da, det trenger jeg! ♥

D to the aniel!

For å ha noe spennende å skrive om i denne eksamensperioden så tenkte jeg at jeg kunne svare på noen av de mange spørsmålene dere har stilt om meg og Daniel. Jeg kommer meg gjennom denne spørsmålsrunden sakte, men sikkert. Hehe, uansett here we go..

Jeg skal ikke lyve og si at det er null problem, for det er faktisk ikke så enkelt. Alle andre kjærestepar jeg kjenner bor enten sammen eller i samme by og tilbringer stort sett hver dag med hverandre. Mens jeg er heldig hvis jeg får være sammen med Daniel i en uke i løpet av en måned eller to. Avstandsforhold er absolutt ikke en enkel sak, men samtidig så ville jeg ikke byttet ut Daniel for alt i verden, så da må man bare få det til å fungere på et eller annet vis. Selvfølgelig har vi perioder som går opp og ned, men det har vel alle kjærestepar. Det viktigste er vel å fokusere på at avstanden ikke er for alltid (da hadde man vel blitt gal til slutt) og så må man stole på hverandre 100%. Jeg mener, jeg kan ikke gå rundt og bekymre meg for hva Daniel gjør når han er ute på byen en lørdagskveld. Jeg har ingen måte å kontrollere det på, og jeg vil heller ikke kontrollere det. Jeg vet med meg selv at jeg kan stole på han, og jeg hadde faktisk blitt sjokkert om noen skulle fortelle meg noe annet.

For å få et avstandsforhold til å fungere er det viktig å være kreativ. Man kan skype, snakke med hverandre helt til man sovner, gi oppmerksomhet via koslige meldinger, overraskelser i posten eller noe annet man føler for å finne på. Man bør også passe på at det ikke går så alt for lenge mellom hver gang man møtes, og når man først møtes utnytte hvert sekund til det fulleste! 

Vi ble offentlig sammen 22 Oktober 2011 og har da vært sammen i ett år, 6 måneder og 1 dag. Jøye meg, visste ikke at vi hadde et og et halvt års dag i går. Hehe, tiden flyr bare forbi. Jeg møtte Daniel et halvt år i forveien da, så vi har vel “flørtet” i snart 2 år, tilbringt utallige timer på telefonen sammen og tatt en god del fly fram og tilbake, Trondheim – Stavanger. Føler vi har opplevd utrolig mye sammen og at vi har kjent hverandre mye lengre enn som så.

Siden jeg studerer medisin i Trondheim og Daniel skal begynne å studere til høsten i Stavanger er ikke det å flytte sammen noe som skjer i nærmeste fremtid. Men jeg ser for meg at når jeg er ferdig med medisinstudiet om tre år at jeg vil flytte til Stavanger. Der bor Daniel, farmor, resten av slekta OG de har mye kortere vintre enn i Trondheim. Sistnevnte er absolutt et viktig punkt og jeg gleder meg til å slippe unna snø og slafs flere måneder i året. Men hva som skjer om tre år er vanskelig å forutse. Enn det, da er jeg 26 og ferdigutdannet lege. Har hele livet foran meg og en verden som bare venter på å bli oppdaget! Ååh, blir excited bare av tanken!

Når jeg spurte Daniel om hva han tenkte om spørsmålet så svarte han bare “nja, la meg se. Det består vel for det meste av pjatting”. Haha, han altsåå. Han har vel forsåvidt rett i det han sier, for det er sjelden det er stille når vi ringes, møtes eller hva enn det måtte være. Jeg er nå ei skravlebøtte i meg selv, så det er kanskje ikke så rart. MEN, bortsett fra pjattingen så føler jeg at forholdet vårt er supert! Det går selvfølgelig opp og ned til tider, men stort sett så har vi det veldig bra. Jeg elsker det at jeg har noen jeg kan fortelle absolutt alt til, en person som får meg til å le og som gjør livet fint igjen når ting ikke går som det skal. 

My week

Hver mandag begynner ukene mine klokken 6 om morgenen. Da står jeg opp, er i transe siden jeg ikke la meg før klokken 2 søndagskvelden (sånn er det å ha kjæreste utenbys) og så sitter pappa på kjøkkenet og sier god morgen til zombie-datteren hans. Vi tar bussen sammen til skolen og siden jeg nesten bestandig er på Orkanger og leser i helegene fortiden, har dette blitt en fast mandags-morgen rutine. Hva som skjer ellers i uken er heldigvis unpredictable og denne uken har jeg lært meg å sette en subacromial injeksjon, vært på Lian og snakket med pasienter med ervervet hodeskade, øvd meg på steril intermitterende kateteriseing og hentet loads of pakker på posten. Jeg har også vært på trening, fått en giga blåflekk på leggen og gått rundt med en tørrmopp i Trondheim.

Uken var over på et blunk og nå sitter jeg plutselig i sofaen til bestemor på Hongsand. Verdens kuleste bestemor skal feire 95 årsdag og da stiller selvfølgelig hele den lille familien opp. Vi er ikke så mange, men det skal uansett bli superkoselig. Det eneste er at jeg absolutt ikke får til å lese her. Det er som om jeg la igjen lesemotivasjonen min i Trondheim og nå vil jeg bare gjøre alt annet. Hehe, ikke bra.

Har dere hatt en interessant uke?

Shh.. it’s a Secret Reward.

Hallo dere! Jeg merker virkelig at det er eksamenstid for denne bloggen er like kald som snøen utenfor vinduet mitt (hehe). Uansett, det har vært en liten julaften her i dag for jeg har hentet alle pakkene mine som har samlet seg opp på posten den siste tiden, og en av dem var den nye Victorias Secret bikinien min. Iih, gleder meg allerede til sommeren kommer. Den er så fiin at jeg har lyst til å ta et snøbad utenfor. Dere skjønner tegninga.. Uansett, i VS-pakken min lå det to Secret Reward kort verdt 10 dollar hver. Jeg har gitt meg selv totalt shoppeforbud fram til sommeren, så jeg kan ikke bruke de selv (de går ut 30 april). Derfor tenkte jeg at hvis noen av dere hadde planlagt å handle noe på VS, så kunne dere få kortkoden til kortet jeg fikk og få 10 dollar avslag. Bare å si i fra på mail, facebook eller noe så skal du få koden!

Happy shopping! ♥

E det nå mulighet for å få sjå nå puppa?

Jeez Louise! I går, av en eller annen rar grunn, endte jeg opp på GB/scenen eller hva det nå enn heter. Det er et av de ytterst få utestedene på Orkanger og jeg merker at det er stor forskjell på Trondheim – Orkanger de gangene jeg er det. Hehe, ikke for å være kjip mot Orkanger altså. Men jeg kjenner at jeg ikke helt passer inn i dette miljøet. Når noen er så ustø at de faller på meg ute på dansegulvet, eller når en fyr kommer bort – står lenge ved siden av meg og bare ser – og så åpner han plutselig munnen hvor de mest meningsløse og tragiske ordene kommer ut: “e det nå mulighet for å få sjå nå puppa????” Jeg mener, hva i all verden? For det første så kommer du ikke bort til en jente (i alle fall ikke meg) og sier noe sånt og for det andre så gjør du bare ikke det! Ååh, kjenner jeg blir så sykt frustrert. Det er så tragisk at jeg får vondt i magen. Hehe, men det hjelper vel ikke å irritere seg. Det er jo bare meg selv det går utover. Han fyren var helt sikkert så full (og gammel) at hippocampus har nok ikke lagret på den informasjonen. Så ja, Orkanger og meg vi er vel ikke bare ment to be.

Bortsett fra dette var det en koselig kveld. Bestandig gøy å være sammen med Torunn og det at GB/scenen/eller hva det enn nå heter, spilte 80- og 90-tallshits gjorde kvelden mye morsommere! Jeg elsker å synge for full hals til gamle slagere hvor jeg kan alle tekstene utenat. Det blir i alle fall god stemning av det! Ellers har jeg lest og lest og atter lest resten av helgen. Var faktisk så ille at jeg hadde et lite lese-forspill for meg selv før jeg dro for å møte Torunn. Hehe, det skal ikke stå på effektiviteten i alle fall!

What I’ve been doing.

Hvis dere lurer på hvorfor jeg har vært fraværende de siste dagen, så er det fordi jeg har dedikert livet mitt til word og notatskrivning. Jeg har sikkert hørt gjennom alle spillelistene mine på youtube, mens jeg ivrige trykker på tastaturet og prøver og lage meningsfulle setninger som vil hjelpe meg å komme igjennom eksamen. Dette er virkelig ikke en sunn livsstil. Hvor ble det av sosiallivet? Nattesøvnen? Og jeg er enda ikke i den verste eksamensperioden. Hvordan skal det gå når det bare er et par uker igjen. Men siden jeg er så effektiv nå, krysser jeg fingrene for at jeg har mer oversikt når eksamen nærmer seg. En ting er i alle fall sikkert og det er at eksamensformen på medisin ved NTNU ikke passer for meg. Jeg vil ikke ha en eksamen hvor du skal testes i absolutt alt du har lest i løpet av et år. Aner dere hvor stressende det er? og hvordan hjernen min skal klare å lære seg, forstå og huske på alt. Ja, det lurer jeg på.

Nå skal jeg prøve å få meg litt søvn, selv om jeg helt sikkert kommer til å drømme om epiglottitt, falsk krupp, tonsillitt og mononukleose som var dagens tema! Jeg kunne i alle fall krysse OK i sted da, dagens høydepunkt. True story!

Er det ikke typisk!

Jeg har nettopp kommet hjem fra 3T (kryss i taket for at jeg dro på trening), og nå sitter jeg her og spiser tilbake alle kaloriene jeg nettopp mistet. Man skulle vel egentlig spise noe sunt og proteinrikt etter en time med svetting og slit. Men jeg lot fristelsen falle for en daim-kake på butikken! Hehe, den smakte i alle fall super yummie da, om det skulle telle for noe. De siste dagene har bestått av lesing (shocker) og enda mer lesing. Skal planlegge ferietur med Karen på skype senere i kveld da. Trenger noe å se fram til for å komme meg gjennom de kjedelige (men nødvendige) dagene.

Flere enn meg som gleder seg til det blir sommer og ferie?

For the longest time

Nå har jeg lest om netthinnen, skjeling og amblyopi siden i morgest og jeg begynner å få følelsen av hvordan de 8 neste ukene kommer til å være. Jeg har vondt i rumpa av å sitte på den samme stolen alt for lenge, og tankene begynner å vandre til tidligere lørdagskvelder hvor partyfaktoren var 10 hakk høyere enn den er i kveld. Tror det blir lenge (eller i alle fall ikke så ofte) til dere ser meg stashet opp med glitter og stas. Heldigvis er jeg ikke alene om å ha eksamen snart, så jeg er vel ikke den eneste som sitter hjemme og leser i kveld. Selv om jeg gjerne skulle ha hatt på meg heels’a og rocket et fancy antrekk i kveld.

Flere enn meg som sitter hjemme og leser ikveld?