Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


allmennpraksis

På medisin i Trondheim blir vi utplassert på en allmennpraksis hver 14 dag, for å få litt erfaring fra det virkelige livet. Et kjempebra opplegg syns jeg. På utplasseringen får vi ha en konsultasjon med ekte pasienter, måle blodtrykk, lære oss å sy sting og å ta blodprøver. Det er mye spennende vi får gjøre. I dag er det min tur til å "leke" lege. Det blir gøy det, minus det faktumet at vi blir filmet og man må se seg selv på film etter på. Jeje, wish me luck!


- xoxo

15 kommentarer

samen

17.03.2010 kl.18:23

når e neste gang du ska på praksis? tror æ må komme å sjekke blodtrykket mett^^

Tonje

17.03.2010 kl.20:45

Fin farge på leppene :) Hva bruker du? :)

birthe

18.03.2010 kl.13:02

Du får vel ikke lov å ha på så masse sminke,smykker og extensions når du er i praksis?......
Tonje: aw, takk :)) Jeg bruker leppestift fra yves saint laurent, og av og til en lys lipgloss over. Nummeret jeg bruker på leppestiften er 8 FAB 7 :)
birthe: Får lov til å bruke så mye sminke og extensions som jeg vil. Det er ingen regler som sier at man ikke har lov til å pynte seg. Hvorfor skulle jeg ikke få lov til å bruke sminke på allmennpraksis? :/

birthe

18.03.2010 kl.15:02

Det handler om hygiene.. bla hårsekkmidd,som elsker mascara;) dessuten:

I sprekker i neglelakk og under negler fester det seg næring, det er varmt og fuktig, og bakteriene stortrives. Derfor skal negler være kortklipte og uten neglelakk.

Smykker skal ikke brukes i arbeidet. Hendene og håndleddene skal være fri for smykker. Under ringer og armbånd/klokke blir det varmt og fuktig. Her er det også rikelig med næring til bakterier og andre mikrober. Under smykkene får vi heller ikke vasket godt nok eller tørket godt etter håndvask. ...dette er regler vi må forholde oss til der jeg jobber....;)
birthe: Neglene mine er både kortklipte og uten neglelakk. Og jeg bruker verken ringer, armbånd eller smykker på allmennpraksis. Heller ikke når jeg er på jobb på rehab. Men jeg bruker både sminke og extension, og det vil jeg nok bestandig gjøre og :)

Tonje

18.03.2010 kl.17:45

Takk for svar :) Pussig, har faktisk akkurat den leppestiften selv, men kler den langt i fra så bra som deg :)
Tonje: Hm, har du på foundation eller concealer på leppene før du påfører leppestiften da? Det gjør bestandig jeg, så blir fargen lysere :))

Tonje

18.03.2010 kl.19:30

nei, det har jeg faktisk ikke prøvd :) men skal prøve det, takk for tipset :D
Tonje: Ingen årsak :) Si i fra om du ble fornøyd da ;)

Emilie :)

22.07.2010 kl.14:04

Hei :) kjempe bra blogg! Bare lurer på noe, hva måtte du ha i poeng for å komme inn på studiet? Jobber selv på sykehjem og har utrolig lyst å bli lege, så holder på å sanke poeng nå.
Setter stor pris på svar, takk :)
Emilie: Heisann! :) Så hyggelig at du syns det. Jeg hadde omtrent 5,7 i snitt når jeg gikk ut, og så fikk jeg 3 tilleggspoeng for å ha tatt realfagene. Spennende at du vil studere medisin da, det er absolutt et interessant fag, og er sikker på at du kommer til og trives! Du må ha masse lykke til med samlingen av poeng da! :)

Aisha

26.11.2010 kl.22:15

Heii Hanna :) Jeg har utrolig lyst til å bli lege og har ønsket det helt siden jeg var liten.. Synes bloggen din er utrolig spennende og setter pris på at du har lagt inn innlegg fra det første året på medisinstudiet..Jeg lurer på om du hadde R matte eller S matte? og hva du fikk i de fagene, hvis det er mulig for deg å svar på det.. Hva fag tok du? Jeg går på VG2 og har Kjemi, Fysikk, Biologi og S1-matte.. Er en jente som jobber mye for å få gode karakterer, men mislykkes av og til.. Hvor fikk du motivasjonen din fra og hvordan fikk du gode karakterer?

Mvh Aisha ;)
Aisha: Heisann! : ) Aw, så koselig at du finner bloggen min interessant. Det kommer nok til å bli mer medisininnlegg etter hvert! Jeg hadde S matte på videregående. Derfor måtte jeg ha 2 år med matematikk. Ikke at det hadde noe å si, jeg elsker matte : ) Oh, vi har da akkurat de samme realfagene! Spennende :) Jeg fikk faktisk 6 i alle realfagene begge årene, og er kjempefornøyd med det!

Hm, jeg fikk motivasjonen min i fra det at jeg ville bevise at jeg var flink! Jeg ville bevise at jeg er så mye mer enn ei blond jente med masse sminke. Dette ga meg masse motivasjon til å jobbe. Dessuten har jeg to foreldre som er leger og begge syns de det er viktig med en bra utdanning. Derfor fikk jeg mye hjelp og støtte fra dem, og det er utrolig viktig faktor! : )

Hvor har du lyst til å studere forresten?

Skriv en ny kommentar

Hanna Vaage - I wanna travel the world

22, Orkdal

Om meg!

22 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits