allmennpraksis

På medisin i Trondheim blir vi utplassert på en allmennpraksis hver 14 dag, for å få litt erfaring fra det virkelige livet. Et kjempebra opplegg syns jeg. På utplasseringen får vi ha en konsultasjon med ekte pasienter, måle blodtrykk, lære oss å sy sting og å ta blodprøver. Det er mye spennende vi får gjøre. I dag er det min tur til å "leke" lege. Det blir gøy det, minus det faktumet at vi blir filmet og man må se seg selv på film etter på. Jeje, wish me luck!

– xoxo
15 kommentarer
  1. Tonje: aw, takk :)) Jeg bruker leppestift fra yves saint laurent, og av og til en lys lipgloss over. Nummeret jeg bruker på leppestiften er 8 FAB 7 🙂

  2. birthe: Får lov til å bruke så mye sminke og extensions som jeg vil. Det er ingen regler som sier at man ikke har lov til å pynte seg. Hvorfor skulle jeg ikke få lov til å bruke sminke på allmennpraksis? :/

  3. Det handler om hygiene.. bla hårsekkmidd,som elsker mascara;) dessuten:
   I sprekker i neglelakk og under negler fester det seg næring, det er varmt og fuktig, og bakteriene stortrives. Derfor skal negler være kortklipte og uten neglelakk.
   Smykker skal ikke brukes i arbeidet. Hendene og håndleddene skal være fri for smykker. Under ringer og armbånd/klokke blir det varmt og fuktig. Her er det også rikelig med næring til bakterier og andre mikrober. Under smykkene får vi heller ikke vasket godt nok eller tørket godt etter håndvask. …dette er regler vi må forholde oss til der jeg jobber….;)

  4. birthe: Neglene mine er både kortklipte og uten neglelakk. Og jeg bruker verken ringer, armbånd eller smykker på allmennpraksis. Heller ikke når jeg er på jobb på rehab. Men jeg bruker både sminke og extension, og det vil jeg nok bestandig gjøre og 🙂

  5. Takk for svar 🙂 Pussig, har faktisk akkurat den leppestiften selv, men kler den langt i fra så bra som deg 🙂

  6. Hei 🙂 kjempe bra blogg! Bare lurer på noe, hva måtte du ha i poeng for å komme inn på studiet? Jobber selv på sykehjem og har utrolig lyst å bli lege, så holder på å sanke poeng nå.
   Setter stor pris på svar, takk 🙂

  7. Emilie: Heisann! 🙂 Så hyggelig at du syns det. Jeg hadde omtrent 5,7 i snitt når jeg gikk ut, og så fikk jeg 3 tilleggspoeng for å ha tatt realfagene. Spennende at du vil studere medisin da, det er absolutt et interessant fag, og er sikker på at du kommer til og trives! Du må ha masse lykke til med samlingen av poeng da! 🙂

  8. Heii Hanna 🙂 Jeg har utrolig lyst til å bli lege og har ønsket det helt siden jeg var liten.. Synes bloggen din er utrolig spennende og setter pris på at du har lagt inn innlegg fra det første året på medisinstudiet..Jeg lurer på om du hadde R matte eller S matte? og hva du fikk i de fagene, hvis det er mulig for deg å svar på det.. Hva fag tok du? Jeg går på VG2 og har Kjemi, Fysikk, Biologi og S1-matte.. Er en jente som jobber mye for å få gode karakterer, men mislykkes av og til.. Hvor fikk du motivasjonen din fra og hvordan fikk du gode karakterer?
   Mvh Aisha 😉

  9. Aisha: Heisann! : ) Aw, så koselig at du finner bloggen min interessant. Det kommer nok til å bli mer medisininnlegg etter hvert! Jeg hadde S matte på videregående. Derfor måtte jeg ha 2 år med matematikk. Ikke at det hadde noe å si, jeg elsker matte : ) Oh, vi har da akkurat de samme realfagene! Spennende 🙂 Jeg fikk faktisk 6 i alle realfagene begge årene, og er kjempefornøyd med det!
   Hm, jeg fikk motivasjonen min i fra det at jeg ville bevise at jeg var flink! Jeg ville bevise at jeg er så mye mer enn ei blond jente med masse sminke. Dette ga meg masse motivasjon til å jobbe. Dessuten har jeg to foreldre som er leger og begge syns de det er viktig med en bra utdanning. Derfor fikk jeg mye hjelp og støtte fra dem, og det er utrolig viktig faktor! : )
   Hvor har du lyst til å studere forresten?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg