What makes me angry

Egentlig så ser jeg på meg selv som en blid person. Jeg prøver bestandig å se det positive i både situasjoner og folk. Always look at the bright side used to be my motto. Men nå derimot, aner jeg ikke hva som skjer. Men i den siste tiden så skal det utrolig lite til før jeg blir skikkelig sinna/irritert at jeg får vondt i hodet og får lyst til å gråte. Haha, det er skikkelig ille av og til altså. Jeg kan hisse meg sånn opp av de rareste grunner, som jeg før kanskje ikke ville brydd meg om en gang.

Punkt nummer 1 på lista er røykere. Ååh, gurimalla som jeg misliker røykere som utsetter meg for passiv røyking eller den illebefinnende lukten som de sprer omkring seg. Jeg aboslutt hater røyk. Rett og slett, tror ikke det finnes noe bedre adjektiv for å beskrive min avsky. Uansett, om en person velger å røyke så kan ikke jeg gjøre så mye med det. Vil han/hun utsette seg for de farlige kjemikaliene som finnes i røyken og øke riskoen for lungekreft, KOLS, hjertekar-sykdom, hjerneslag, kreft i spiserøret, blærekreft, svelg og strupekreft, kreft i magesekken, livmorhalskreft and the list goes on, så er ikke det mitt problem.

Det som derimot er mitt problem er den passive røykingen de utsetter andre for. Når jeg går rundt på St. Olav så er det opptil flere ganger til dagen jeg får lyst til å kjefte opp en forbipasserende som røyker til tross for at sykehuset er et RØYKFRITT området. Det er akkurat som om de er blinde for alle skiltene som står rundt omkring. Eller så er de bare så hensynløse at de ikke bryr seg om at de forurenser luften på sykehuset. Det er en grunn for at det skal være et røykfritt området. Jeg blir i alle fall irritert, og jeg skjønner ikke hvordan noen kan utsette seg selv og andre for noe så dumt som en røyk! En annen ting som irriterer meg grundig med denne røyken er hvis en person som nettopp har røyket setter seg ved siden av meg på bussen slik at jeg må holde ut med den forferdelige lukten. Jeez, liker det ikke!

De andre punktene på lista irriterer meg ikke i nærheten som denne røyken gjør, men jeg merker at jeg av og til kan hisse meg opp her også. For eksempel hvis det er noe jeg lurer på så må jeg ha et svar (helst med en gang) og da hender det ofte at jeg ringer til personer som er kvalifisert til å hjelpe meg. I høst har jeg ringt mye fram og tilbake i forhold til jobbing på St. Olav, atest på at jeg har jobbet tidligere, lønn og så videre. Og ikke en eneste en av disse “service innstilte” personene har gjort meg fornøyd. Det er akkurat som de misliker jobben sin og blir irritert på meg som ringer for å spørre etter hjelp, selv om det er akkurat derfor de er her. Når jeg skulle spørre et spørsmål angående lønning på St. Olav så ble jeg videresendt av 6 ulike personer før jeg møtte en person som kanskje kunne hjelpe meg. Men hun hadde egentlig ikke lyst. Bah, da kjenner jeg i alle fall at irritasjonen sniker seg inn.

Føler dette innlegget har blitt alt for langt allerede, så jeg tror det holder for i dag. Finnes enda flere ting som irriterer meg da (som personer som kjøper fake klær og vesker – ååh, hva er gøy med å ha en ekte Louis Vuitton veske når hvem som helst kan gå på nettet og kjøpe en kopi til noen hundrelaper? Overfladisk eller ei, jeg liker å kjøpe fine/dyre ting for at det skal være noe ikke alle andre har – og hva med den dumme bussen som bestandig er forsinket og er stappfulle med mennesker. Man skulle tro AtB kunne sette opp flere busser i rushtrafikken for å unngå dette!) Hehe, jaja. Det skal ikke være lett av og til altså. Jeg får heller prøve å fokusere på det som gjør meg glad enn og irritere meg over alt og ingenting. På onsdag skal jeg flytte inn i ny leilighet – det blir staas! ♥

Hva gjør dere sint?

16 kommentarer
  1. Røykere!! Trege folk, som sier: kommer! så har de ikke kommet etter 10 minutter.. dette høres kanskje litt rart ut: men folk som snakker/bråker/spiller gitar i stua gjør meg sint.. da bare går jeg..(haha)..

  2. Jeg skjønner AKKURAT hv du mener! Studerer medisin i utlandet og har fått hospitantplass hjemme i Norge i vinter, men det er jo ingen av de ansatte i HR-avdelingen som er kvalifiserte nok til å gidde å hjelpe meg å fylle ut papirene som jeg skal sende til skolen min, blir bare sendt videre til nye personer hele tiden…. livet ass 😛

  3. Må si meg såå enig angående disse røykerne.. Herlighet, det er forstyrrende. De trenger jo ikke å stå midt opp i en folkemengde og spre denne røyken rundt alle andre. Det lukter grusomt, den passive røyken gjør ingen av oss godt og nei, det er bare dumt.
   Når det gjelder fake merkevarer, så kunne jeg ikke vært mer enig! Jeg irriterer meg grønn når jeg ser, hvertfall mennesker som er voksne nok til å skjønne, gå rundt med en fake louis vuitton veske, bag eller enn nå hva det måtte være. Det er så latterlig smakløst og unødvendig. Selv har jeg litt fra LV, og det faller dårlig i smak å se andre gå med en kopi til 10 kr. Da får de heller spare, eller kjøpe seg en veske fra HM.
   Nok om det.. håper humøret ditt kommer på topp igjen! 🙂

  4. Du er en kjempeinspirasjon Hanna, stå på videre med både blogging og studiet 🙂
   Inger Johanne: Jeg tror du en gang har lært at dersom man ikke har noe pent å si er det best å holde det for en selv. Hvis man tenker gjennom hva andre bloggere skriver om som virkelig er uinteressant og “lite voksent” som du sier så er i aller fall problemstillingen om bl.a røykere og følger av røyk og nikotin et mye viktigere tema enn hva som er gjennomgående. Det står heller ingen steder at man ikke kan få utløp for følelser og tanker på sin egen blogg. Så dersom du misliker dette eller mulig er røyker selv råder jeg deg til å holde det for deg selv. Kanskje det til og med er sjalusi som preger tankegangen, hvem vet, uansett synes jeg ikke man skal slenge ut slike kommentarer når kommentaren er av negativ karakter. Selv leser jeg kun bloggen og har ingen personlig relasjon til Hanna men for meg virker hun som er svært moden dame som først og fremst skal ha stor respekt som framtidig lege, det er ikke bare bare etter min mening. Tror det hadde spart oss for mange krangler og diskusjoner dersom man hadde hatt regelen jeg nevnt tidligere i mente. Uansett, stå på videre Hanna, synes bloggen din er kjempe interessant og spennende fra en ellers kjedelig og stressende studiehverdag. Håper du får mer tid til blogging i fremtiden. Keep up the good work! 🙂

  5. Gleder meg til :”What makes me want to become a doctor” og “What makes me happy”. Guttene ønsker sikkert “what makes me in love” også 😉
   Du er flink. Stå på 😀

  6. Helt enig! Jeg synes folk må ha rett til å røyke dersom de ønsker det. Men da bør de også vise større respekt for menneskene rundt. Irriterer meg når noen som står like ved tenne en røyk, det være seg på bussholdeplassen, restaurant eller rett ved en inngang. Det burde vært unødvendig med restriksjoner ala røykeloven, den burde vært selvsagt!
   Jeg har nok et spørsmål ang medisinstudiet. Jeg har gode nok karakterer til å komme inn i Norge, men det er akkurat. Derfor lurer jeg på om jeg i det hele tatt vil være god nok? Hvordan er miljøet, må man være best? Vil legge til at jeg ellers har stor interesse for faget:)

  7. Litt utenfor innlegget, men hva tenker du om privatskoler som Atlantis Medisinske Høyskole , Bjørknes osv…? Syns du at en utdanning der er like mye verdt som en utdanning tatt på et universitet? Eller hva mener du? 🙂

  8. Hei! Jeg vil gjerne komme i kontakt med deg som eier denne bloggen. Kan du sende oss en mail med prisene for sponset post på denne bloggen? Min mail er ingrid krøllalfa casinotopplisten.com Takk på forhånd!

  9. Ja, det er ganske barnslig å bli sur på fordi noen kjøpe fake-vesker og hva det måtte være. Det er så mye du virkelig kan være sint på, også er det d-e-t- som irriterer deg. Jeg kjøper ikke selv louis vuitton veske (fordi jeg ser på det som ekstremt harry), du fremstår som en eller annen overfladisk person som irriterer deg over at noen som kanskje ikke har råd til en veske, kjøpe en kopi. Luksusproblemer som viser hvor overfladisk og infatil du er. Trist.

  10. Helt enig med “lille meg”. Og LV ER harry. Og: hvis det er irriterende at andre kjøper kopier som ser helt like ut som originalen… Kjøp kopi selv? Dere virker misunnelige. Gå i dere selv. Det med røyk er forståelig, men det er viktig å huske at røykere lider av avhengighet og at mange av de faktisk sliter. Det er likevel ingen unnskyldning for å utsette andre for passiv røyking, selvfølgelig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg