Søndagstema – testosteron

Nå er det alt for lenge siden jeg har skrevet et søndagstema. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har på en måte unngått det litt. Tror det har med inspirasjonen og tiden å gjøre. Uansett, nå har jeg hatt så mange rare ideer til akkurat dette innlegget at jeg må prøve å skrive det. Hvorfor jeg har gått rundt og tenkt på testosteron og gutter, det er en annen sak. Haha, men hele temaet har fasinert meg og gjort meg undrende i det siste. So lets have some testosterone fun!


Testosteron er guttenes kjønnshormon og testosteronet gjør at guttene kommer i puberteten og utvikler penis, kroppsmasse, kroppshår og dypere stemme. Testosteronet er også nødvendig for normal seksualfunksjon og ereksjon. Man kan vel understreke at testosteronet er et nyttig hormon, men av og til får det meg til å lure. Man kan vel ikke basere gutters oppførsel på det at de har masse testosteron i kroppen, men det er nok med på å avgjøre litt. Ta for eksempel en singel gutt ute på byen. Er han ikke på utkikk etter et langt og lykkelig forhold, kan du nesten banne på at dette testosteronet gjør at han er desperat etter et one night stand. Jenta kan være så søt hun bare vil, for gutten vil garantert noe annet når lysene på utestedet skrus på og det er på tide å gå hjem.. Det er nesten litt rart å tenke på at single jenter (ikke alle, men helt sikkert mange) går ut på byen i håp om å finne the one. Mens gutta er ute på byen i håp om å finne en jente som duger for ei natt. Haha, dette blir vel kanskje satt litt på spissen. Men dere skjønner essensen i det jeg skriver.


Det som fikk meg til å begynne å skrive dette innlegget var en høylytt guttegjeng på bussen som jeg sverger på at måtte være i puberteten. Det lyste testosteron på lang vei. Han ene hadde fått baksiden med hormoner og hadde ansiktet fult av acne, han andre hadde fått utdelt en god del veksthormon og det var tydelig at stemmen var i stemmeskifte. Han siste husker jeg ikke så mye av, men det var tydelig at han prøvde på sitt beste å være skikkelig kul. De satt rett foran meg, men jeg tror ikke passasjerene bak i bussen hadde problemer med å høre dem heller. Her var det snakk om hvem som kunne pumpe mest jern på trening, det var konkurranse om hvem som best kunne herme etter en fyr som de tydligvis gikk i klasse med og det var snakk om puling. Ja, sistnevnte var de veldig glad i å snakke om. Selv om han ene begynte å rødme litt da temaet kom opp.

For meg som satt bak var det bare underholdene å høre på. Men det fikk meg virkelig til å begynne å tenke litt. Hadde det vært en jentegjeng som satt foran meg hadde nok temaet heller vært sminke, gutter og litt baksnakking. De hadde hvisket til hverandre og fnist med et litt ondskapsfult smil. Det er helt klart at det er en forskjell på oss. Men det er vel kanskje en bra ting. Når vi snakker om forskjeller her, så kan vi ikke unngå å gå innpå temaet sex. I følge mine erfaringer så er gutter mer sexfikserte enn jenter. Så nettopp et program på NRK der de gikk rundt å spurte ulike par om hvor ofte de hadde sex. Det fikk meg til å trekke litt på smilebåndene da mannen i forholdet sa at han skulle nok helst ønske seg at de hadde sex fire ganger i uken og så svarer konen at en gang i uken, det må nå være mer enn nok! Haha, er det ikke typisk?


Kan tenke meg det må være frustrerende for gutten å “hele tiden” måtte be om sex. De skulle vel helst ønske seg at jentene kastet seg over dem og tok saken i egne hender. Dette testosteronet kan ikke være enkelt å leve med. Tenk deg det å tenke på sex hele tiden. Ikke det at jeg vet om de gjør det hele tiden, men slik jeg har forstått det er det mange som gjør det. Eller hva med den situasjonen der plutselig noe begynner å stige under buksa, uten at man helt kan forklare hvorfor. Det skal ikke være lett å være gutt heller. Eller for alt jeg vet, så digger de det. Det er vel kanskje litt spennende å gjemme porno (ja, jeg tror de fleste gutter ser på det) fra foreldre og kjærester. Eller det å tilfredstille seg selv hver kveld. Det minner meg på den første gangen jeg hørte en gutt snakke om onanering. Jeg var vel 14-15 og husker jeg fikk et lite hjerteinfarkt når han fyren buste ut med at “ja, selvfølgelig runket han hver kveld. Hvordan skulle han ellers få til å sove om kvelden?”. Haha, tror jeg trygt kan si at jeg var i sjokk resten av kvelden.


Ja, så hvordan skal man avslutte et slikt innlegg? Jeg er litt usikker selv. Jeg må vel understreke at alt jeg har skrevet ovenfor trenger ikke å være faktabasert. Heller mer slik jeg tenker meg at ting er ut i fra det jeg selv har erfart, hørt andre snakke om fortelle meg og så videre. Men regner med dere forstår det. En ting er i alle fall sikkert og det er at gutter er flotte. Og jeg er glad for at jeg har min personlige armkrok å ligge i! 

Hva tenker dere rundt dette?
Gøy med søndagstema igjen? 

8 kommentarer
  1. Gøy med søndagstema igjen! 🙂 Er enig i ca alt du skriver. Er glad det er forskjell på oss, samtidig skulle jeg ønske vi forstod hverandre bedre til tider 😉

  2. du skriver så sinnsykt bra hanna:)) vet jeg har spurt om dette før, men kan du lage en skovideo, plis svar i et innlegg,skal iikke mase mere,men bare at du svarer på det:Pp

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg