Nettshopping – en liten handleguide

Jeg har opptil flere ganger fått spørsmål fra dere angående nettshopping. Må man betale mye toll? Er det trygt å handle der? Hvordan er størrelsene? Tar det lang tid før varene kommer? ++ Med dette i bakhodet, og det at jeg har handlet alt for mye på nettet siden jeg kom hjem fra USA, tenkte jeg å lage en liten shoppeguide. Fortelle mine personlige erfaringer med ulike nettsteder jeg liker, tollregninger og størrelser. Håper det kommer til nytte for noen av dere.

Nettsted: Victoriassecret.com

Tollregning: Bestiller du fra Victoria’s Secret så må du forvente deg en tollregning! Men, jeg mener helt klart at det er verdt det. En tollregning er uansett billigere enn en flybillett til USA som er ditt neste valg om du ikke vil handle fra nettsiden deres. Man må betale 6,9 % (av opprinnelig kjøpesum) i toll for undertøy fra VS, 25 % i moms og 120 kroner for at posten skal fortelle deg. Megasurt, I know.

Størrelser: Størrelsene hos Victoria’s Secret er normale i forhold til norske størrelser. De bruker et annet system, så man må gjøre om den amerikanske størrelsen til en norsk størrelse, men så er man good to go. Cupene er de samme. A, B, C, D og så videre. Men størrelsene rundt brystet er annerledes. De bruker 32, 34, 36 og så videre, mens vi bruker 70, 75 og 80. For de som ikke har skjønt det er 32 det samme som 70, 34 det samme som 75 og 36 det samme som 80.

Leveringstid: Leveringstiden er lang hvis man ikke velger ekspress shipping som er 20 dollar (115 kroner) dyrere. Hvis man velger vanlig shipping vil den variere litt med antall varer man har bestilt. Når jeg kjøpte meg undertøyssettet for noen dager siden kom shippingen på 34 dollar (195 kroner). Leveringstiden på valing shipping ligger på 3 uker.

Personlig erfaring: Jeg er utrolig førnøyd med varene hos Victoria’s Secret. Tror ikke jeg kan få sagt det mange nok ganger! Kvaliteten er utmerket og man kan bruke og vaske undertøyet om og om igjen uten at det merkes noe på tøyet. Hvis man tar en titt i undertøysskuffen min finner man BARE undertøy fra Victoria’s Secret og det er en grunn til det.

Nettsted: nelly.com

Tollregning: Nei!

Størrelser: Nelly selger alle slags merker, klær, sko og så videre. Så det er vanskelig å dømme alle størrelsene under en kam. Men det jeg har bestilt har vært normalt i størrelse. Trenger ikke å gå opp eller ned for at det skal passe. Så har man en viss anelse om hvor man ligger i størrelser til klær er man safe.

Leveringstid: Den er jammen meg rask! Whoho for nelly. Tar bare noen dager og så har du pakken i postkassen. Det skal de virkelig få pluss for. En gang så tok det over en uke, og da ga de meg 30 nellypenger i trøstegave. Hehe, det liker jeg.

Personlig erfaring: Jeg må si at jeg er ganske så fornøyd med nelly som nettbutikk. Det har vært noen hendelser der jeg har fått tilsendt feil vare og så videre, men da har de som regel lagt seg ganske flat og gikk meg nellypenger som “trøst”. Kundeservice svarer utrolig fort på spørsmålene dine, selv om svarene du får ikke bestandig er tilfredsstillende. Men alt i alt så er jeg ganske fornøyd med nelly som nettside. Du mottar bestillingen rask, slipper toll og de har et stort utvalg av både kjoler og sko.


//Akkurat nå ligger denne kjolen høyt på ønskelista! 


//Disse skoene er helt klart yndlingsskoene fra nelly ♥

Nettsted: asos.com

Toll: Dessverre så får man en liten tollregning i posten når man bestiller fra asos også. Før jul så virket det som posten var snille og ga meg ikke tollregning selv om varen kostet over 200 kroner, men nå er de ultrastrenge og en tollregning på man helt sikkert forvente seg. Det gjelder de samme reglene som for det jeg skrev under Victorias Secret. For klær må man regne med 10,7 % toll, 25 % moms og 120 kroner i fortolling hos posten.

Størrelser: Min erfaring er at britiske størrelser er kanskje litt små i forhold til det jeg er vant til. Når jeg har handlet kjoler her har de vært litt korte og så videre, men det kan være selve kjolen og ikke størrelsen. Hehe. Jeg bruker vanligvis small i klær og det tilsvarer en størrelse 8 hos asos. 

Leveringstid: Velger man gratis shipping så tar leveringstiden opptil 2 uker. Velger man ekspress shipping må man legge i en hundrelapp og man får bestillingen etter noen dager tror jeg. Har aldri prøvd sistnevnte, så er litt usikker. Et stort pluss til asos for at de har gratis shipping til Norge. Det er kanskje et lite plaster på såret siden man må betale toll.

Personlig erfaring: Jeg er kjempefornøyd med asos. De selger rimelige klær og man kan være sikker på å finne noe alle andre ikke har. De har et utrolig stort utvalg og man kan blad seg side opp og side ned i kjoler, topper, sko og alt man egentlig kan ønske seg. De er kundeinnstilte og behjelpelige og jeg må si jeg liker asos veldig godt.

Favoritter fra asos ♥

Nettsted: lipsy.co.uk

Tollregning: jeg har faktisk ikke mottat varen min fra lipsy enda. Venter på backorder, så den blir ikke sendt før 30 april. Men jeg regner med at når den kommer så får jeg en fin tollregning i posten også.

Størrelser: Har invistert i tre kjoler fra lipsy, men ikke fått den jeg kjøpte fra deres egen hjemmeside. Den første kjøpte jeg hos nelly og den andre kjøpte jeg hos asos. De har vært normal i størrelse, jeg bestilte en størrelse small altså 8 og begge kjolene har passet.

Leveringstid: Som sagt så har jeg ikke mottat varen min fra lipsy.co.uk enda, men jeg skal oppdatere dette innlegget når jeg vet hvor lang tid det tar å motta varen. Jeg regner med en til to uker slik som hos asos. Man må betale 5 pund i toll. Det tilsvarer 50 kroner så ikke all verden.

Personlig erfaring: Jeg er helt klart en Lipsy fan. De har så utrolig mange kule, fine, spesielle kjoler som man bare kan drømme om å ha på seg. I prisklasse ligger de i alt fra normalt (300-500 kroner) til de over tusenlappen. Selv har jeg nettopp invistert i en lipsy VIP kjole som jeg måtte betale 1200 kroner for. Jeg er ganske så sikker på at jeg kommer til å bli mega fornøyd med kjøpet, så det er verdt pengene.


// Kjolen finner dere her.


Nettsted: jonesandjonesfashion.com

Toll: De kjolene jeg har kjøpt hos Jones & Jones har jeg ikke måtte betale toll for, men jeg kan ikke garantere at det gjelder bestandig. Man blir virkelig ikke klok på når tollregningen kommer eller ikke.  

Størrelser: Kjolene hos Jones & Jones er også normale i størrelser. Jeg har lekt rundt med litt forskjellig størrelser siden de en gang ikke hadde en 8 inn på lager. Da måtte jeg bestille en 10 og det var litt for stort for meg. Kjolen var med åpen rygg og den sitter derfor litt løst siden størrelsen er for stor. Men da er det bare å bruke et midjebelte og så løser det meste seg. De fleste kjolene til J & J har åpen rygg, så det gjelder å invistere i en BH man bare fester over brystene med “lim”. Hehe, dårlig forklaring, men man finner det hos Cubus, H&M og så videre.

Leveringstid: Hos meg så bruker det å ta litt over en uke før kjolen dumper ned i postkassen. Ganske grei leveringstid med andre ord. Man må betale 10 pund i shipping (omtrent en hundrelapp)

Personlig erfaring: Jeg er stor fornøyd med Jones & Jones. Kjolene deres er kjempesøte og til å “dø” for. De har virkelig et jentete utseende og passer pefekt for de som er litt dollete av seg. Kvaliteten på kjolene er også god, etter det jeg har erfart.

Mine favoritter fra Jones & Jones


// Kjolen finnes her.

Var dette til noen hjelp?
Hva er deres yndlingsbutikk på nett? 

23 kommentarer

Siste innlegg