Få slutt på “trollingen”!

Fikk en mail fra en bloggleser om jeg ikke kunne poste en film på bloggen min som hun og noen andre hadde laget. Jeg så igjennom filmen og syntes at den tok opp et viktig tema, og bestemte meg derfor for å si ja. Filmen er laget av en gjeng utvekslingsstudenter fra NTNU (en av dem er en journaliststudent fra UiB). De går et semester på University of California, Berkeley hvor de studerer Social Media (lærer om sosiologi på internett).

Filmen handler om at de er lei av at folk er slemme på internett bare fordi de er anonyme der og kan såre andre uten å måtte stå til ansvar. “Trolling”, som filmen handler om, er å poste dårlige kommentarer for moro skyld og å henge ut folk på nettet, noe som ikke ville vært akseptabelt hvis det hadde foregått i “meatspace” (som er virkeligheten, det motsatte av cyberspace).


Jeg er helt klart i mot “trolling”! Med tanke på at jeg har min egen blogg, hender det ofte at jeg blir utsatt for nettopp det. Noen få av dere synes tydeligvis det er moro å legge igjen usakelige og stygge kommentarer om utseende mitt, sangstemmen min, personligheten min og så videre. Som regel bryr jeg meg ikke om det, tenker bestandig at det er vel en av baksidene ved å ha blogg, men det betyr ikke at jeg aksepterer drittslengingen (= jeg filtrerer dem bort)!

Ved å poste denne filmen håper jeg at alle dere der ute som driver med “trolling” tenker dere om neste gang dere føler for å gjøre noe slikt!

Syns alle skal støtte den norske studentgjengen på Berkeley, og ta en titt på filmen de har laget!

Hva er deres tanker om mobbing på nett?
Hva syns dere om filmen?

24 kommentarer

Siste innlegg