Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


Synging

Luciadagen!

Helt siden jeg var lita jente har jeg digget Luciadagen med lussekatter og hvitbekledde småbarn som går rundt og synger Luciasangen. Da jeg var lita ville jeg bestandig være Santa Lucia med langt lyst hår, og levende lys i håret. Det var liksom drømmen det. Uheldigvis for meg sa genene mine noe annet, og jeg ble ikke noe annet enn en av de andre i toget. Men nå dere, har jeg både langt lys hår og råd til å kjøpe meg stearinlys slik at jeg kan lage mitt eget Luciatog. Da kan jeg ta igjen for alle de gangene jeg ikke fikk gå først i toget.Siden jeg har et stykke rosa gips på leggen i år, blir det litt vanskelig å hoppe bortover gulvet. Derfor tenkte jeg å dele en liten Luciafilm som jeg laget til Luciadagen i fjor. Den er av meg og mamma som går Luciatog hjemme i leiligheten vår i San Francisco. Haha, den er virkelig priceless ♥

Var vi ikke søte?

Sjarmtroll!

Haha, jeg kan ikke gjøre annet enn å le. Fikk tilsendt en haug med gamle videoer av meg selv i sted, og midt i blant alle de sære fant jeg denne sangvideoen. Den er fra da jeg var 15 år og skulle opptre sammen med Ingri på Rømme Gård. Må si vi var ganske tøffe som stilte opp, og jeg syns litt synd på publikum som måtte tåle så mange "skrik" fra meg. Hehe. Har ikke bestemt meg for om jeg syns det er bra eller dårlig. Men, morsomt å høre på er det i alle fall. Er litt søt der jeg står og holder meg for magen.

Sorry for crappy kvalitet, men familien hadde ikke like fancy utstyr for 6 år siden som vi har i dag.

 

Hva syns dere?

Somewhere over the Rainbow!

Dere husker kanskje at jeg var i "studio" for to uker siden for å spille inn en sang. Vi holdt på i over 6 timer med sangøvelser, latterkramper, innspilling og godterispising, før vi begge ble mildt sagt litt lei. I løpet av den tiden hadde vi klart å spille inn 117 forskjellige lydopptak, så noe brukbart hadde vi klart å produsere.

Uansett, for noen dager siden mottok jeg det ferdige resultatet og da var det å begynne å spekulere på hvilken film som skulle surre og gå i bakgrunnen. Hadde tonnevis med idéer, men ganske liten tid på å gjennomføre dem. Derfor endte jeg opp med å bruke filmsnutter fra ferieturen jeg hadde til New York i sommer. Har lenge planlagt å snekre sammen en liten New York film, så dette var en god anledning. Filmen, passer kanskje ikke helt til sangteksten, men det gjør ikke så mye. Så da er det ikke annet å si enn: snurr film!

Så, kjære dere. Hva syns dere om sangen?

Sliten sangfugl!

Nå er jeg sykt sliten, dere aner ikke! Har holdt på med innspilling av en låt helt siden klokken 5 i ettermiddag, og kom ikke hjem før nå. Stemmen er nesten helt borte, og magen romler som en person som ikke har spist på to døgn! Haha, jeg burde seriøst få i meg noe mat snart. Uansett, har som sagt brukt dagen på å synge, og det var kjempegøy. Til tross for at jeg er ganske sliten nå. Tror vi fikk noe brukbart materiale til slutt, så det blir spennende å se hvordan han redigerer alt sammen til slutt.

David, som han heter, var ganske "streng" og pustet jeg en gang for mye eller glemte å uttale R'en i slutten av star, måtte vi gjøre alt på nytt igjen! Ikke noe sluntring her i gården altså.

Har dere troen på at det blir bra?

I need your help!

Siden dere vanligvis engasjerer dere ganske mye når jeg spør etter hjelp, tenkte jeg å prøve lykken denne gangen også. Jeg skal spille inn en sang med en fyr i Trondheim i nær fremtid og trenger hjelp til å finne ut hvilken sang jeg skal synge. Klarer ikke å komme på gode forslag selv, så tenkte kanskje dere hadde noen forslag, meninger eller ønsker til meg?! Selv har jeg tenkt på Your Song med Elton John. Men vil gjerne ha noe mer å velge i.

Såå, hva syns dere jeg skal synge?

Tir Ná Noir

Denne videoen var jeg sykt usikker på om jeg skulle publisere på bloggen eller ei. For jeg er ikke 100 % fornøyd, noe som jeg egentlig aldri er med sangvideoene mine når jeg tenker meg om. Haha. Anyways, problemet med denne er at pianoet vårt er litt ustemt og jeg og Lina er litt usikker på hverandre. Så sangen blir litt hakkete. Dessuten er det en del bakgrunnsstøy, for det er en umulig oppgave å prøve å få huset til å bli stille når det er fult opp med 11 bråkete mennesker! Men siden så mange av dere har spurt etter en ny sangvideo og fordi jeg liker sangen veldig godt, velger jeg å publisere den alikevel!

Jaja, here goes nothing!

Hva syns dere?

Edit: så snille alle sammen er! Blir helt rørt jeg ♥

Lloyd feat. Titi Boi & Salo - Bang

I dag er det 5. juli og Lloyd sitt nyeste album slippes! Det vil si at jeg kan publisere sangen jeg er med å kore på! Har enda ikke gått opp for meg at jeg er med på sangen. Haha, det er ganske sykt når man tenker på det. Allerede har noen av dere postet linker i kommentarfeltet av sangen. Gøy at noen av dere er mer nysgjerrig enn meg!

Hvis noen lurer på hva jeg synger, er det koringen som du hører helt i begynnelsen av sangen. Det kommer også igjen midt i sangen, og helt på slutten. Men nå er det nok skriving. Her får dere sangen jeg har snakket om siden begynnelsen av juni! Tenk at det bare tok 1 måned fra vi var med på å synge inn sangen i studio til den er ferdig og kan publiseres. Skal si de jobber effektivt!

 

Hva syns dere om sangen?

Dør jeg nå, så dør jeg lykkelig!

Husker dere da jeg var i L.A og skrev dette innlegget? I går sendte Karen meg en melding på Facebook for å fortelle meg at sangen jeg og hun var med på å spille inn på Lloyd sitt nyeste album, skal slippes på tirsdag 5. juli! Det er bare fem dager til! Iih, det er så spennende! Gleder meg til å høre gjennom det nye albumet. Ut i fra det jeg fikk høre da vi var i studio er det mye bra som kommer på den nye platen hans.Karen sendte meg også en link til den sangen jeg og hun er med og synger på! Unnskyld språkbruken, men fy faen det var kult å høre seg selv på en Lloyd-sang! Words can't describe how freaking amazing it is! Koringen vi er med på er det første du hører på sangen, og så kommer det igjen videre utover sangen. Hvor kult er ikke det?

Legger ut sangen på bloggen så fort det nye albumet slippes. Så da må dere følge med på tirsdag hvis dere vil høre Karen og meg på en freaking Lloyd-sang!

Sangen vi er med å kore på heter Bang, og er skikkelig kul! Gleder meg til å vise den til dere.

Som min kjære venninne sa du hun var sammen med gressklipperen! "Dør jeg nå, så dør jeg lykkelig!" Hahaha! ♥

I'm on a freaking Lloyd song!

Nå dere, nå skal dere høre! Noen av dere gjettet at vi var på kjendisfest i går, men det var vi altså ikke. Vi gjorde noe enda gøyere, i alle fall for en musikkfreak som meg. Karen tok meg med i studio til en av verdens største produsenter hvor Chris Brown, Will. I.am, Rihanna og mange flere har spilt inn sangene sine. Da vi ankom studio, holdt de på med den nyeste singelen til Lloyd. Der satt vi og fikk se hele prosessen hvor de mixer og redigerer sangen fra god til perfekt!

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle oppføre meg. Livredd for å si noe feil, satt jeg der og bare smilte. Produsenten spurte om vi var sultne og jeg presterte å fortelle at jeg egentlig var ganske sulten. Selvfølgelig når han kommer med 4 forskjellige menyer og jeg kan velge hva enn jeg vil ha, mister jeg matlysten. Han stakkars fyren som skulle ta bestillingen min satt der og venter i en halvtime før han endelig finner ut at jeg ikke skal ha noe alikevel. Antydning til divafakter allerede kanskje?Da klokken begynner å nærme seg 4 om morgenen kommer det inn to jenter som skal jobbe videre med en Lloyd-sang. De ser at Karen og jeg sitter der og halvsover og spør oss om vi ikke har lyst til å være med. Jeg kan love dere at adrenalinet pumpet gjennom kroppen og jeg våknet til med en gang! 

"Do you guys wanna be on Lloyd next album? Just step in the studio and show us what you got."

Jeg kan love dere at jeg aldri har vært så glad før! Jeg var førstemann ut og etter litt nervøs synging tok jeg meg sammen og jeg tror faktisk det ble ganske bra. De sa i alle fall at det var veldig fornøyd og var veldig glad for at vi ville hjelpe! Fyy, dere! I'm on a freaking Lloyd song! Hvor kult er ikke det?

Hva syns dere? Er det kult, eller er det kult?! 

Big Big Girl

Forrige uke sang jeg inn en ny sang, dro på stranden og laget en liten "musikkvideo" og dro hjem for å redigere sammen hele greia. Har vært litt usikker på om jeg ville legge det ut eller ikke, siden jeg var ganske forkjølet da jeg sang. Tror faktisk man av og til kan høre at jeg er tett i nesa. Haha, men videoen ble ganske kul. Holdt på å fryse ihjel da jeg sprang ut i vannet, gjorde sikkert ikke forkjølelsen noe bedre heller!

Hva syns dere?

Min versjon av Talking to the Moon

For noen dager siden ble jeg helt forelsket i Talking to the Moon med Bruno Mars. Den har gått på repeat hver kveld like før sengetid og jeg har enda ikke blitt lei. Passer meg perfekt egentlig, siden jeg er i love-humør for tiden. Uansett, siden jeg har blitt så glad i sangen tenkte jeg at jeg kunne lage min egen versjon av den. Recordingen ble gjort på en, to, tre. Så ikke døm meg alt for mye. Videoen som går i bakgrunnen er små filmklipp fra Las Vegas-turen jeg var på for 3 uker siden. Tenkte at nå var en god anledning til å vise dere klipp der i fra.

Hva syns dere?

Min versjon av "En stjerne skinner i natt"

Etter mye om og men ble jeg endelig ferdig med innspillingen av "En stjerne skinner i natt". Begynte i november, og måtte holde på i over en måned før jeg ble fornøyd. Litt kjipt at jeg brukte så forferdelig med tid siden det er en julesang og julen snart er over! Enn at det bare er én dag igjen av året 2010! Tiden går så alt for fort. Jeg er heldig og får 9 timer ekstra av året 2010. Litt rart å tenke på at når dere har tatt på dere finstasen og står ute i kulda og venter på det nye året, sitter jeg antageligvis på kjøkkenet i leiligheten vår og spiser lunsj.

Til tros for at det er en julesang og de fleste sikkert begynner å bli lei av julen nå, så håper jeg at dere liker sangen min. Jeg er ganske sårbar når det kommer til dette, so you guys have to be nice!

Hva syns dere?

Helt til slutt vil jeg ønske alle bloggleserne mine godt nytt år! Måtte dette året bli fylt med glede.

Santa Lucia

Tenkte jeg skulle kle meg ut som Lucia, synge Luciasangen og legge det ut på bloggen. Med bare et hvitt laken som tilgjengelige Luciaklær, meg og mamma vandrende rundt i leiligheten med to stearinlys i handa, ble resultatet ganske komisk! Filmen vekker gode minner fra da jeg var lita jenta og gikk Lucia i barnehagen. Siden jeg ikke hadde lyst hår, fikk jeg aldri være selve Lucia! Men nå dere, er det andre boller!

Skal dere gå Lucia i dag? Eller bake Lussekatter?

Sang

Her er et utdrag av noen sanger jeg har spilt inn. Håper dere liker dem.

Oktober 2011 sang jeg inn "Somewhere Over the Rainbow" av Eva Cassidy. Filmen i bakgrunnen er fra ferieturen jeg hadde i New York i somme (2011). Filmet fra Empire State, på en ferje og Times Square.

I september 2011 sang jeg inn sangen "Tirna Noir" av Vamp. Tremeningen min Lina, er den søte jenta som spiller Piano. Opptaket er hjemme på Orkanger med litt bakgrunnsstøy. Haha.

I april 2011 sang jeg inn sangen "Big, Big Girl" av Emilie. Yndlingssangen min da jeg var lita, så var morsomt å spille inn denne. Filmen i bakgrunnen er fra ei strand i San Francisco.

 Februar 2011 sang jeg inn "Talking to the Moon" av Bruno Mars. Elsker den sangen, rett og slett. Filmen er fra Las Vegas turen jeg hadde da jeg fylte 21 år 5 februar!

November/desember 2010 sang jeg inn "En stjerne skinner i natt". Pappa sto for gitarspillingen og vokal er av meg. Filmen er fra Muir Woods i Marin County.


13 desember 2010 sang jeg inn Santa Lucia, anledning Luciadagen. Jeg og mamma går i Luciatog i stua vår. Haha, hele settingen var utrolig komisk!


Oktober 2010 sang jeg inn et utsnitt av tre ulike godnattasanger. Pappa står for gitarspillingen. Vokal av meg og pappa. Sangene jeg synger er Byssan Lull, Vem Kan Segla og Trollmors Vuggevise.


I desember 2009 spilte jeg inn en sang hos NewEra Music. En coverlåt av Ave Maria. Er ikke så alt fornøyd med resultatet. Det er dårlig kvalitet på lydfilen. Uansett så hadde jeg en utrolig koselig dag i studio. Videoen er laget av Oda og meg.

Kommer flere videoer senere!

I hope you enjoyed it! : )

Sometimes it's nice to be a woman!

Jeg har lenge gått og tenkt på å kjøpe meg en mikrofon og et musikkredigeringsprogram slik at jeg får et lite "platestudio" her i stua. I går bestemte jeg meg for å kjøpe en litt tidlig julegave til meg selv, og da endte jeg opp med en SM 58 mikrofon, og Cubase redigeringsprogram. Mannen som solgte meg mikrofonen spurte om jeg hadde noen erfaringer med redigeringsprogrammet og jeg måtte innrømme at det hadde jeg absolutt ikke. Snill som han var tok han og tilba seg å komme hjem til meg på fridagen sin for å lære meg programmet. Man skal i alle fall ikke klage på servicen her i landet.I dag fikk jeg derfor besøk av Roger som skulle lære meg Cubase. Tror vi holdt på i over 5 timer, før han måtte kjøre i en time for å komme seg hjem til kona si. Haha, hele opplegget var priceless. Ble da i det minste god på Cubase om ikke annet! Har og et annet musikkprosjekt på gang, skal fortelle mer når jeg vet mer om det. Tror i alle fall at det kan bli ganske spennende.Liker du å synge?
Noen tips til sanger jeg kan synge?

Forresten, ikke glem å melde dere på Victoria?s Secret-konkurransen jeg har gående her.

Trollmors vuggevise, vem kan segla og byssan lull

Etter at de fleste av dere foretrakk godnattasanger fremfor barnesanger, endte vi opp med å synge det. Tok tre sanger pappa bestandig sang til oss når vi var små, og satt sammen til en. Hver natt før vi skulle sove måtte pappe sitte ute på gangen, spille gitar og synge byssanlull. Hvis ikke sovnet verken Oda eller jeg. Haha, good times. Er glad jeg har en pappa som sang til meg før jeg skulle sove, følte meg bestandig så trygg da!

Vet ikke helt om jeg likte videoen eller ikke. Jeg er bestandig så kritisk til det jeg gjør, og finner en feil med alt.

Synger pappaen din til deg?
Hva syns du om sangen?

Teardrops on my guitar

Nå har jeg endelig en liten plan for hva jeg skal gjøre de neste ukene fremover. Jeg skal trene av meg subcutis OG jeg skal spille gitar og synge! I går kjøpte pappa og jeg oss en gitar, og jeg skal lære meg å spille uansett om fingrene mine verker til tusen. Gitaren er en akustisk gitar fra Yamaha med stål strenger. Jeg klipte til og med av meg de lange neglene mine jeg nettopp brukte 30 dollar på, bare sånn at jeg skal klare å spille.

Er den ikke fin?


Det som er litt gøy med hele greia er at vi ble bestevenner med han mannen som solgte oss gitaren. Vi ble enig om at jeg skulle få komme å spille inn sanger i platestudioet hans om jeg ville. Hvor snilt er ikke det? Jeg skal i alle fall øve hver dag, det er sikkert. Så snart jeg får grepene inn i fingrene, skal jeg så klart legge ut resultatet på bloggen, så stay tuned.Spiller du gitar?

Colgando en tus manos

Tenkte å poste en liten sangfilm fra La Manga hvor jeg, Dany og Angel synger en sang jeg egentlig ikke kan teksten på, men synge skal jeg. Kjenner jeg savner La Manga nå. Snart skal jeg legge ut en litt lengre film om alt det rare jeg og Annette fordrev tiden med. Det kan bli interessant!


Hva syns du?

Klarer du å finne ut det eneste ordet jeg kan i sangen?

Finally, here it is:

Legger ut sangen jeg spilte inn i studio forrige fredag. Jeg vil bare påpeke at jeg fikk tildelt en fil med særdeles dårlig lydkvalitet, slik at det kan høres litt så som så ut om man hører sangen på en bærbar pc o.l. Den blir bedre, synes jeg, om man hører den på et ordentlig anlegg eller kobler til høretelefoner.
Jeg legger ut sangen med bedre kvalitet i løpet av romjulen.

Anyroad, here it is:


Legg igjen en kommentar og fortell meg hva dere synes! :)

xoxo, Hanna

One in a million?

Heisann! :)

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en kjempespennende dag på Meråker. Jeg har vært i platestudio og spilt inn en julesang. Var der i flere timer, så er helt utslitt nå. Det å spille inn en sang er veldig krevenes. Det er mye som skal gjøres. Man må synge den samme delen om og om igjen, og det er mye redigering i etterkant. Men det er bare morsomt! Jeg elsker å synge, og skulle gjerne vært i den situasjonen der jeg kunne holdt på med sang og musikk hver dag. Det hadde vært toppen av lykke. Men jeg er og veldig fornøyd med å gå medisin i Trondheim.

Ronny, som jeg jobber med, er veldig flink. Han har helt klart musikkgenet i seg, og forstår hva som er bra eller ikke. Han snakker og rett fra levra, er han ikke helt fornøyd med det du sang, sier han i fra, noe som jeg synes er bra.

Her er noen bilder fra dagen:

Ronny og meg, klar til å begynne


Synging på g


Me and my guitar

Wannabe superstar


Hører på sangen


Ronny redigerer


På vei hjem, utrolig sliten.


NewEra:

NewEra, som er det platestudioet jeg var hos i dag, er et billig og profesjonelt studio. Dette er et veldig smart tilbud for de som vil ha billig studiotid, men samtidig et veldig bra resultat. Kvaliteten er det heller ingenting å klage på. Jeg ble i allefall veldig fornøyd med resultatet av sangen jeg sang, og den ble gjort på noen timer.
NewEra ligger i Meråker, som er tre kvarter unna Værnes (flyplassen i Trondheim) og en halvtime unna Storlien.

Er du interessert i å kontakte NewEra er det bare å ringe dette nummeret: 45813445

I morgen legger jeg ut resultatet, so stay close!


I <3 Music

xoxo, Hanna

Hanna Vaage - I wanna travel the world

26, Orkdal

Om meg!

24 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits