hits

Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


Spørsmål og svar

Svar på spørsmålsrunden - medisinstudiet!

Ja, i dag er det akkuratt 3 måneder siden jeg postet på bloggen at jeg skulle svare på spørsmål angående medisinstudiet, så nå er det vel på tide å få gjort noe med dette. Har hatt det hengende over skuldrene mine i lang nok tid nå. Hehe, ikke bra. Så nå skal jeg ta meg en pause fra denne eksamenslesningen en liten stund og besvare ferdig spørsmålene. Legger ut svarene i to-tre runder, så det ikke blir alt for mye tekst. B to the way, eksamenslesing er så kjedelig/slitsomt at jeg snart tror jeg knekker sammen. Jeg trenger virkelig et friskt pust og en liten (les stor) pause fra den leseboblen jeg lever i nå. Dagen består virkelig av eat, sleep, read - repeat - og virkelig ingenting annet. Ja, ja. Jeg må nå igjennom det uansett om jeg vil eller ikke.


Det beste med å studere medisin i Trondheim. Det er et litt tricky question. Det er mye bra og jeg husker når jeg begynte medisin så var jeg så imponert av alt. Nå derimot er det en del ting som irriterer meg. For eksempel så var det en periode i høst (eller når det var) at foreleser ikke møtte opp og man brukte unødvendig tid på å vente. Studieseksjonen er litt opp og ned og det er mye tull og fram og tilbake. Frister blir ikke holdt og så videre. En siste ting som jeg ikke liker ved medisinstudiet i Trondheim så er det eksamene vi har. For oss er det slik at vi har en stor eksamen med alt vi har lært fra August til Mai (to semestre). Det er en del og det er helt umulig og få oversikt over alt. Det er mye stress, tårer og redsel når det kommer til eksamen og alt er avhengig av denne ene dagen. Da skulle jeg mye heller ha hatt mange mindre eksamener, istedet for en stor. Slik at det går an å organisere seg litt bedre.

Uansett, tenkte jeg skulle begynne å fortelle hva jeg syns er dårlig med medisinstudiet i Trondheim, før jeg fokuserer på det som er bra. For det er en god del som er bra også! Jeg syns jeg har lært mye i løpet av de fire årene jeg har gått her og jeg har fått møtt mange spennende og interessante pasienter når jeg har vært på uketjeneste på de ulike avdelingene rundt omkring på St. Olav. De fleste forelesere er engasjerte og vil lære bort kunnskapen sin og man får prøvd seg en del i praksis som og ta blodprøver av hverandre, ta opp full anamnese av pasient, skrive en journal, undersøke nyfødte, gjøre flere gynekologiske undersøkelser, være med på fødsel og mye mer spennende! Så om du velger å begynne i Trondheim så tror jeg nok du kommer til å bli fornøyd. Men man må forbrede seg psykisk på at det kommer til å bli mye jobbing, lesing og eksamensstress. Men det er nok verdt det helt til slutt.Jeg hadde selv matte, kjemi, fysikk og biologi på vg2 og når jeg gikk vg3 valgte jeg bort fysikken. Dette fordi jeg aldri har vært noe spesielt interessert i fysikk og jeg trengte ikke mer enn ett år med fysikk for å komme inn på medisin. Jeg vil anbefale og fortsette med biologi (du lærer mye relevant som man kommer til å ha første året på medisin), men ellers så må det være opp til deg hva du selv føler du liker best å lese om.

Videre spør du om det er mange på medisin som velger å ta et år fri før man begynner på studiet (folkehøgskole, militære, friår og så videre) og det tror jeg det er en del som gjør. Jeg har ikke noe statistikk, men en god del av dem jeg har snakket med har hatt et pause år før de begynte. Mange begynte også rett på og noen har brukt et år eller tre på og ta opp fag for å komme inn. Aldersforskjellen i klassen er ganske jevnt fordelt fra ung til litt mindre ung. Hehe!

Siden jeg var liten har jeg hatt en liten medisin-spire i meg. Jeg ryddet nettopp ut av rommet mitt og der fant jeg en morsom bok jeg hadde laget som liten. boken inneholdt journaler jeg hadde skrevet angående pasientene jeg hadde hatt på kontoret. Jeg var type 12 år, så hvordan jeg hadde fått med meg at man skulle skrive små journaler etter hver legetime, vet jeg ikke. Men jeg må ha fanget det opp må jobb til mamma og pappa.

" Kurt Briskeby - 18 år. Pris: 155 kroner. Jeg sjekket fingeren, smurte inn bedøvelse og tok på bandasje. Kommer tilbake senere (13/7). Hanna Vaage"

Haha, seriøst. Jeg dør. Den boken er fullt med sånne rare små prosedyrer jeg liksom hadde gjennomført. Uansett, jeg tror jeg har hatt det i meg siden jeg var liten. Så valget var egentlig ikke så vanskelig når jeg skulle begynne å søke skole.


// Hehe, jeg måtte jo bare studere medisin. Det lyser jo doktor på lang vei!

Jeg har ikke bestemt meg helt enda for hva jeg har lyst til å spesialisere meg som. Jeg tror nok ikke jeg kommer til å være 100% sikker før etter turnus, og hvor det er ledig jobb er nok av stor betydning. Men etter vi har vært på hudavdelingen i 3 uker nå, så må jeg innrømme at jeg har likt meg veldig godt der. Så jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å bli dermatologi. Men hvem vet, det får tiden vise.

En typisk hverdag. Det varierer litt i forhold til om det er eksamensperiode eller ikke. Min typiske hverdag nå er å stå opp, lese, spise, lese og så legge meg. Jeg leser virkelig fra morgen til kveld (med noen få avbrekk selvfølgelig). Mens den typiske hverdag i høst, når eksamen var 6 måneder unna er nok litt annerledes. Jeg går på alle forelesninger (de eneste gangene jeg ikke har vært på forelesning i år er hvis jeg har vært ute og reist til Stavanger eller Aberdeen - litt fri må man jo ha). I høst hadde vi som regel skole fra 0815 til 1600 så da dro jeg som regel rett hjem og slappet av. Var bestandig så sliten i hodet etter en lang dag med konsentrasjon, så jeg trengte en liten pause. Deretter ble Macen åpnet på kvelden og jeg måtte lese/skrive notater/forbrede meg på uketjeneste. 

Jeg tror nok ikke jeg har klisterhjerne - jeg må nok pugge en del! Men som regel bruke det å sitte etter at jeg har godt gjennom det nøye. Prøver på en måte å lære meg det slik at jeg forstår det, i stedet for å pugge et tall som jeg bare glemmer neste dag uansett. Det føler jeg er trikset mitt til å klare å huske på alt. Og hvis jeg ikke forstår det jeg leser om er Google og mamma min beste venn! 


// Jeg som har gått løs på ryggen til pappa - plastret i alle fall godt!

Tror jeg gir meg her. Er allerede blitt alt for langt. Resten kommer neste gang jeg trenger en pause fra eksamenslesingen. Hvis det er nye spørsmål, er det bare å skrive dem under innlegget her. Lykke til, til alle dere andre som også leser til eksamen!

Medisinupdate!

Fikk noen leserspørsmål angående medisinstudiet for en stund tilbake som jeg enda ikke har svart på (lenge leve sommeren og latskapen). så etter en ny påminnelse tenkte jeg at nå må jeg sette meg ned å svare. Gjør jo så mye nytt og spennende i høst at jeg må bli flinkere til å dele det med dere der ute som er interessert i medisinstudiet i Trondheim!

1. I russetiden hadde vi tre heldagsprøver (en i norsk, en i biologi og en i kjemi) - sistnevnte var faktisk 16. mai så det å lese i russetiden måtte jeg bare belage meg på. Min første eksamen hadde jeg rundt 20. mai så prøver og eksamener gikk vel egentlig i ett hele tiden. Jeg var selvfølgelig med ut i helgene, men en skikkelig crazy russ var jeg ikke. Ville ikke risikere å bli syk, kanskje få meningitt eller forsove meg til heldags så jeg hadde nok en plan gjennom hele feiringen. Egentlig så spilte ikke dette så stor rolle. Feste har man nok av tid til å gjøre senere i livet, og det å rølpe rundt i Trondheim har ikke akkurat vært favoritten.

2. Nei, jeg kan ikke huske at jeg syns det var pinlig. Jeg var aldri 100% sikker på at jeg ville studere medisin, så kan ikke komme på at jeg svarte at jeg ville bli lege heller hvis noen spurte. På den tiden ville jeg nok bli popstjerne. Hehe, men da jeg begynte på videregående gikk jeg og bestevenninna mi til rådgiveren på Follo for å spørre han om mulighetene angående hva man skal velge som fag og så videre. Da sa jeg at jeg tenkte på medisin, og da "lo" han vel egentlig bare litt av meg. Jeg måtte ikke belage meg på å klare å komme rett inn der. Men den som ler sist, ler best. hehehe.3. Snittet mitt på ungdomskolen var litt lavere enn snittet mitt på videregående. Kanskje det lå rundt 5,4-5,5. Husker ikke helt nøyaktig. Bare man har en god basis fra ungdomskolen og kan det grunnleggende så tror jeg ikke det spiller så stor rolle hvilket snitt man går ut med.

4. På medisinstudiet ved NTNU så har vi faktisk ingen prøver, innleveringer og så videre. Vi har en eksamen til sommeren (består av en skriftlig del på 6 timer og en muntlig del på 45 minutter). Her får man enten bestått eller ikke bestått og man slipper "stresset" karakterer kan bringe med seg. Ellers har vi obligatoriske fag som vi må være med på. Det er obligatorisk oppmøte på PBL (1. og 2 klasse er dette to ganger i uken - 3. og 4 klasse er det en gang i uken), allmennlegekontor-utplassering (er hver 14 dag 1. og 2. året) og uketjenste (man er utplassert på forskjellige avdelinger 3. og 4 året).

5. Det er gratis å studere medisin i Norge. Man må betale en semesteravgift på rundt 430 kroner hvert semester. Ellers bruker man penger på bøker og sosiale eventer. Jeg husker jeg var veldig usikker på om jeg ville begynne å studere medisin i Trondheim eller Bergen. Jeg hadde litt lyst til å flytte lengre hjemmefra enn 40 minutter, men samtidig så fikk medisinstudiet i Trondheim så mye skryt at jeg kunne ikke unnlate å søke der. Er veldig glad for at jeg kom inn i Trondheim da, for det er et veldig bra studie!6. Det finnes så utrolig mange ulike personligheter på medisinstudiet i Trondheim så man skal ikke bekymre seg for at man havner i en klasse med bare supersmarte leksikon som du kaller det. Alle har vi forskjellige interesser, mål med livet og egenskaper - så det vil nok variere hvor mye tid man bruker på å studere og hvor mye man lærer seg. Jobber man jevnt og trutt så skal det nok gå bra.

7. Som regel når man har kommet inn på medisinstudiet i Trondheim så blir man ikke kastet ut. Det skal i alle fall mye til. Man har en eksamen til sommeren. Klarer man ikke denne får man en ny sjanse rett etter sommerferien. Klarer man denne går man videre til neste stadium, klarer man den ikke må man gå opp igjen året. Da har man igjen to nye sjanser. En vanlig eksamen til sommeren og en konteeksamen rett etter sommerferien. Klarer man det ikke på det fjerde forsøket så blir man "kastet" ut av studiet. 

1. Du, det er jeg faktisk litt usikker på. Husker da jeg begynte i 2009 så var det kanskje 2-3 som droppet ut av kullet mitt fordi de ikke følte at medisin var noe for dem. De fleste tror jeg dropper ut fordi de føler medisin var feil valg. Dette kan ta noen måneder og oppdage, eller kanskje noen år. Er veldig sjelden at man blir kastet ut fordi man ikke klarer å gjennomføre eksamen, men man hører jo selvfølgelig noen rykter her og der. 

2. Jeg merker stor forskjell på det pensumet jeg leser til nå, i forhold til det pensumet vi hadde førsteåret. Førsteåret var en glidende overgang fra videregående, og så har det vel egentlig vært progredierende vanskelighetsgrad. Jeg har ikke merker store forskjeller mellom hvert semester, men når jeg tenker på det så blir det mer krevende for hvert år som går. Vi har spirallæring på NTNU, så de første årene går man gjennom basiskunnskap, og deretter bygger man på med kunnskap for hvert år som går.

3. Man lærer å måle blodsukker og fettprosent ved å stikke hverandre i fingeren. Vi har også tatt blodprøver av hverandre, lagt inn venflon, tatt arteriell blodglass og satt subacromial-injeksjon i skulderen. Vi har også lært og blodtype blodet vårt (altså avgjøre hvilken blodtype man har) og lært basal og avansert HLR. I høst skal jeg være med på 4 fødsler, utføre en gynekologisk undersøkelse og lære meg å undersøke nyfødte. Kan godt hende det er mer praktiske øvelser vi har lært, men klarer ikke å komme på flere nå.Håper du/dere fikk svarene man lurte på ♥

 

D to the aniel!

For å ha noe spennende å skrive om i denne eksamensperioden så tenkte jeg at jeg kunne svare på noen av de mange spørsmålene dere har stilt om meg og Daniel. Jeg kommer meg gjennom denne spørsmålsrunden sakte, men sikkert. Hehe, uansett here we go..

Jeg skal ikke lyve og si at det er null problem, for det er faktisk ikke så enkelt. Alle andre kjærestepar jeg kjenner bor enten sammen eller i samme by og tilbringer stort sett hver dag med hverandre. Mens jeg er heldig hvis jeg får være sammen med Daniel i en uke i løpet av en måned eller to. Avstandsforhold er absolutt ikke en enkel sak, men samtidig så ville jeg ikke byttet ut Daniel for alt i verden, så da må man bare få det til å fungere på et eller annet vis. Selvfølgelig har vi perioder som går opp og ned, men det har vel alle kjærestepar. Det viktigste er vel å fokusere på at avstanden ikke er for alltid (da hadde man vel blitt gal til slutt) og så må man stole på hverandre 100%. Jeg mener, jeg kan ikke gå rundt og bekymre meg for hva Daniel gjør når han er ute på byen en lørdagskveld. Jeg har ingen måte å kontrollere det på, og jeg vil heller ikke kontrollere det. Jeg vet med meg selv at jeg kan stole på han, og jeg hadde faktisk blitt sjokkert om noen skulle fortelle meg noe annet.

For å få et avstandsforhold til å fungere er det viktig å være kreativ. Man kan skype, snakke med hverandre helt til man sovner, gi oppmerksomhet via koslige meldinger, overraskelser i posten eller noe annet man føler for å finne på. Man bør også passe på at det ikke går så alt for lenge mellom hver gang man møtes, og når man først møtes utnytte hvert sekund til det fulleste! 


Vi ble offentlig sammen 22 Oktober 2011 og har da vært sammen i ett år, 6 måneder og 1 dag. Jøye meg, visste ikke at vi hadde et og et halvt års dag i går. Hehe, tiden flyr bare forbi. Jeg møtte Daniel et halvt år i forveien da, så vi har vel "flørtet" i snart 2 år, tilbringt utallige timer på telefonen sammen og tatt en god del fly fram og tilbake, Trondheim - Stavanger. Føler vi har opplevd utrolig mye sammen og at vi har kjent hverandre mye lengre enn som så.

Siden jeg studerer medisin i Trondheim og Daniel skal begynne å studere til høsten i Stavanger er ikke det å flytte sammen noe som skjer i nærmeste fremtid. Men jeg ser for meg at når jeg er ferdig med medisinstudiet om tre år at jeg vil flytte til Stavanger. Der bor Daniel, farmor, resten av slekta OG de har mye kortere vintre enn i Trondheim. Sistnevnte er absolutt et viktig punkt og jeg gleder meg til å slippe unna snø og slafs flere måneder i året. Men hva som skjer om tre år er vanskelig å forutse. Enn det, da er jeg 26 og ferdigutdannet lege. Har hele livet foran meg og en verden som bare venter på å bli oppdaget! Ååh, blir excited bare av tanken!Når jeg spurte Daniel om hva han tenkte om spørsmålet så svarte han bare "nja, la meg se. Det består vel for det meste av pjatting". Haha, han altsåå. Han har vel forsåvidt rett i det han sier, for det er sjelden det er stille når vi ringes, møtes eller hva enn det måtte være. Jeg er nå ei skravlebøtte i meg selv, så det er kanskje ikke så rart. MEN, bortsett fra pjattingen så føler jeg at forholdet vårt er supert! Det går selvfølgelig opp og ned til tider, men stort sett så har vi det veldig bra. Jeg elsker det at jeg har noen jeg kan fortelle absolutt alt til, en person som får meg til å le og som gjør livet fint igjen når ting ikke går som det skal. spørsmålsrunde medisin - Del 4

Da kommer endelig svarene på de aller siste spørsmålene. Skulle egentlig poste det tidligere i dag, men vi var på middag hos moren til Daniel og tiden bare fløy av sted! Var kjempekoselig da, er bestandig det hjemme hos Cathrine. Hele denne dagen har egentlig bare forsvunnet på et blunk. Liker ikke det når man stiller klokken fram og man mister en time. Uansett, de siste svarene på spørsmålsrunden kommer her. Filmen er litt hakkete da. Måtte kutte ned en god del siden den bare kunne vare i 10 minutt. Men jeg har fått med det viktigste, tror jeg i alle fall!  

Fornøyd?

Spørsmålsrunde medisin - Del 3

Yo! Da kommer endelig de siste spørsmålene jeg har angående medisinstudiet Klapp på skulderen for at jeg endelig har svart på alle! Woho. For alt jeg vet kan det fortsatt hende dere ivrige medisin-spirer lurer på enda mer, så det er bare å spørre. Jeg går aldri tom for svar, selv om det av og til tar litt lang tid før jeg får delt de med dere. Hehe.

For å være ærlig har jeg vel egentlig så mye tanker rundt dette temaet. Det er selvfølgelig litt kjipt at det er enda flere som kjemper om turnusplassene når man er ferdig, og man kan gå litt inn i forsvarsposisjon når det kommer til dette. For eksempel når det var en spørreundersøkelse om turnusordningen og et av spørsmålene var noe sånt som "vil du helst at de som studerer i Norge skal ha førsterett til turnusplassene" eller noe i den duren (husker ikke helt), kan dere tenke dere til hva jeg svarte på det! Ellers så syns jeg det er en bra mulighet for de som for eksempel ikke har lyst til å studere i Norge (men heller vil oppleve utlandet), eller de som ikke har karakterene til å komme inn, men er utrolig engasjert når det kommer til det å studere medisin. Jeg kjenner en del som studerer i Polen og jeg er sikker på at alle de kommer til å bli utrolig flinke leger når de en dag er ferdig!Ååh, nå vekker du alle minnene om USA-året mitt. Gjett om jeg savner det å ha friår, nå som jeg skal gå inn i den verste eksamensperioden hittil. Jeg må virkelig få til noe lignende senere i livet. Hehe, uansett. Jeg tror ikke det er så vanskelig å ta seg et friår hvis man har lyst på det. Jeg husker jeg gikk og snakket med en dame som har med permisjon på studiet å gjøre, og fortalte henne situasjonen min om at familien min skulle reise til USA og jeg gjerne ville bli med dem. Jeg husker hun sa at det ikke var noe problem i det hele tatt. De har satt av 10 plasser eller noe sånt på hvert kull slik at personer kan bytte mellom kull uten at det blir for mange på hvert kull. Disse 10 plassene er først og fremst satt av til personer som er gravide eller stryker på eksamen og må gå om igjen. Disse har altså førsteretten på å komme inn på et nytt kull, enn de som for eksempel har et år fri på grunn av reising. Men hun sa og til meg at det hadde aldri hendt at alle disse 10 plassene var opptatt og at man mest sannsynlig ville komme inn på neste kull hvis man hadde et år fri. Hvis det skulle hende at alle plassene var opptatt måtte man eventuelt vente et år til for å begynne igjen. Men man mister aldri plassen sin når man først har begynt. Jeg hadde gjennomført ett år før jeg tok et år fri. Så jeg begynte i nytt kull i andreklasse.

Nei, nå sporer jeg litt av her. Hvor var vi..

Jeg trives kjempegodt på NTNU og medisinstudiet. Trondheim er en skikkelig god studentby og den kan jeg anbefale til alle dere der ute som vurderer og studere i Trondheim. Når man går ut i Trondheim merker man at det er fullt av studenter, og stemningen er bestandig god! Selv om begge mine foreldre er leger, har ikke jeg bestandig visst at jeg vil studere medisin. Når valget skulle tas var jeg faktisk veldig usikker. Ville jeg følge foreldrene mine sine fotspor, eller ville jeg satse på Bergen og NHH. Men når alt kom til alt var det kanskje ikke noe valg alikevel. Det å vokse opp med å være med foreldre på jobb når man er syk og leke med sprøyter og pussbekken, være med på kurs når de er ute og reiser og høre om lege-hverdagen hver dag under middag har nok påvirket meg! Jeg tror ikke man kan få for mange leger. Det er så utrolig mange ulike retninger man kan velge og man vil være trygg i forhold til jobbsammenheng. Hvis drømmejobben for meg ikke skulle befinne seg i Norge, har jeg heldigvis et lite ess i ermet som innebærer USA og noen kontakter der, så jeg tror jeg skal klare meg. Jeg vet ikke helt hvordan arbeidshverdagen min vil bli, men først er det turnus i 1,5 år hvor jeg skal lære meg å være selvstendig. Skoledagene mine nå er hektiske! De to første årene var litt mer "vennlig", men nå er det mye lesing og man kan ikke sluntre unna!

Som jeg skrev i sted trives jeg kjempegodt som student i Trondheim. Det eneste litt kjedelige er at jeg er så vant med Trondheim siden jeg er fra en plass like utenfor. Trondheim blir derfor ikke så eksotisk i mine øyne (det blir det kanskje ikke hos andre heller da men), men selvfølgelig er det en bra studentby. Og jeg har alle venner og familie i nærhetene så jeg skal ikke klage. Men av og til merker jeg at jeg har lyst på mer. Uansett, jeg vet ikke hvordan det er på de andre studiene på NTNU, men jeg syns medisin er utrolig flink og engasjerte når det kommer til ulike arrangement. Når året begynner har man fadderukene (da er også eldre kull invitert på noen eventer), deretter er det låvefest og juleblot. På nyåret har man ÅRE-tur og Bal medicorum. Deretter kommer den legendarisk helsefesten hvor alle linjer er invitert og så avslutter man det hele med påskeblot før eksamenstiden begynner. I mellom alle disse "festene" arrangerer man også idrettsdag, juleverksted, revy ++. For å være ærlig så vet jeg ikke så mye om idrettslaget til NTNU, men jeg har bare hørt positive ting og det finnes mange ulike lag man kan melde seg på.

Da har jeg faktisk igjen 3 spørsmål, hehe. Såå vi er ikke helt ferdig enda alikevel. Meen, de innebærer at jeg skal vise litt utstyr (pluss at jeg ble litt lei av å skrive), så jeg drar til farmor og filmer de inn nå. Så de kommer før helgen er omme! Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt er første svardel her, første film her og andre film her. Er det fortsatt noe du lurer på så bare skriv det i kommentarfeltet under! ♥

Svar på spørsmålsrunden - del 3

Jeg merker at hver gang noen spør meg om, "når kommer egentlig resten av medisinspørsmålene", får jeg et lite spark i baken og så må jeg fortsette med denne spørsmålsrunden. Tror grunnen til at det går så tregt er at det er litt kjedelig å redigere det jeg har filmet. Kunne jeg postet det hele i et jafs hadde det vært mye enklere. Men det er ganske mange øøømh, fnis og knis som skal redigeres bort. Og noen ganger sier jeg så mye rart at jeg tror det er best jeg sparer dere for det. Så denne redigeringen er en liten fartshump på effektiviteten. Nå har jeg i alle fall redigert ferdig resten av forrige film-runde, og så skal jeg prøve å si noen kloke ord på resten av medisin-spørsmålene før påsken er ferdig. Jeg digger at dere er så engasjert i studiet mitt. Skulle bare ønske jeg rakk å svare, hjelpe og gi råd fortere til dere alle. Anywho, snurr film..  

Vil dere at jeg skal svare resten på video, eller skrive svarene i et innlegg? 

Svar på spørsmålsrunden - del 2

For å blande det litt til og ikke baare svare på spørsmål om medisin, har jeg denne gangen valgt å fokusere på den andre lange listen med spørsmål. Jeg svarer vel egentlig på alt mye rart som hvorfor jeg bodde i USA til om jeg liker snø. Og så babler jeg i vei om kjolene mine og drar meg litt for mye i håret. Hehe, jeg lover at jeg ikke gjør det med vilje. Sikkert litt irriterende å se på, men la gå. Fikk endelig prøvd å filme med speilreflekskameraet jeg fikk til jul, og jeg ble skikkelig fornøyd med kvaliteten. Tror det må bli det faste videokameraet fra nå av, må bare kjøpe meg et større minnekort så jeg slipper å få beskjeden, your card is full, hele tiden. Uansett, here you go.. 

 Fornøyd?

Spørsmålsrunde medisin - Del 2

Da er det vel på tide å poste neste del av medisinspørsmål-svarene. Enn at jeg føler jeg har svart på så mange spørsmål, og enda er det en god del igjen. Har også igjen alle spørsmålene som ikke omhandler medisin. Hehe, men det er bra dere er nysgjerrig! I denne omgangen svarer jeg på råd angående medisinstudiet, hvilke typer folk jeg studerer med, hvordan det er å studere medisin på NTNU og hva er det morsomte jeg har gjort på studiet? Håper dere blir fornøyd med svarene. Neste gang skal jeg filme i bedre lys, for irriterer meg litt at det er så mørkt der jeg sitter. Hehe, uansett. Here you go..

I totally agree with you

For ikke så lenge siden bladde jeg meg tilbake i arkivet for å lete etter noen bilder, jeg stoppet opp og leste gjennom gamle innlegg i over en time. Jeg begynte faktisk å smile og le av det jeg selv hadde skrevet. Og det var nesten slik at jeg følte for å reposte det hele, dette måtte jo se dagens lys igjen. Men så vandret tankene over til ørets anatomi og gnisten jeg hadde over å være skikkelig kreativ når det kom til bloggingen, ble slukket av alt skolearbeidet jeg hadde framom meg. Sånn føler jeg det er nesten hver dag siden jeg begynte tredje året. "Blogg-semesteret" hadde en liten røff start da jeg selv hadde det vanskelig i høst. Og når jeg så begynte å skrive igjen, strakk virkelig ikke tiden til så det hele har bare gått i en liten ond sirkel. Med tanke på at jeg enda ikke har lagt ut film og bilder fra Twilight-premieren i november, sier vel sitt.Så, hvorfor slutter du ikke bare å blogge da, er det kanskje noen som tenker. Det er et godt spørsmål, men jeg føler meg ikke helt klar for det enda. Jeg syns fortsatt det er kjempegøy å drive på med denne bloggingen, få tilbakemeldinger og spre glede (og forhåpentligvis kloke ord). MEN, jeg går på et studie som tar opp 100% av tiden min og jeg må gi 100% tilbake for å klare å stå på eksamen. Vi har en eksamen hvor absolutt alt vi har lært i løpet av et år skal testes. Alt er avhengig av den ene dagen, og jeg vil og må være forberedt til den. Derfor kan jeg ikke gi 100% til bloggen og innleggene blir kanskje ikke like spennende som før. Det hele går ikke på at jeg ikke kan eller er kreativ nok, det hele går på at jeg ikke har tid. Jeg hater dette dumme tidspresset. Skulle ønske jeg hadde tid til å gjøre alt jeg ville. Reise, blogge, oppleve verden.. Det er musikk for mine ører. Men fortiden er jeg stuck i T-town med lesing på agendaen. Men med en gang denne eksamen er ferdig i begynnelsen av juni, er det ferie som står på planen i flere måneder framover og da skal jeg ha massevis av tid! Woho, jeg gleder meg allerede. Uansett kan jeg prøve å bli flinkere til å sette av tid til å lage super-duper-gode-innlegg, og heller bruke litt mindre tid på å surfe meg gjennom nettet. Effektivitet is the key, I guess.Tror dere at dere klarer å holde ut med meg?

Spørsmålsrunde medisin - Del 1

Da er videoen endelig lastet opp. Tar en god del tid når filen er så stor. Hadde store ambisjoner om å få alt i en film, men den gang ei. Skal vel litt til å kutte ned 40 minutters-video til bare 10 minutter og samtidig ha svart på alt. Når jeg først begynner å snakke så kommer alt bare ut. Det er akkurat som om noen har puttet på meg en 50-øring. Litt fnising her og en del øøøhm-ing der. Og siden jeg visste jeg hadde en god del å svare på høres det ut som jeg går på speed når jeg prater. Hehe, så her er det bare å henge med i svingene!

 

 ♥

Medicine, for you!

Det er kommet inn så mange medisinspørsmål at jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne! Virker som jeg har en god del medisinspirer der ute til blogglesere. Og det liker jeg. Liker at dere er så interessert i studiet mitt. Tenkte at jeg begynte å svare på noen spørsmål skriftlig, og så tar jeg en videorunde til helgen når jeg har bedre tid til redigering og sånt. Er en god del spørsmål da, så kan hende jeg må dele det opp enda mer. Uansett, nok snikk snakk. Lets begin!

Du, det kan jeg gjerne komme å gjøre. Hadde vært kjempekoselig og besøkt den gamle skolen min igjen. Men da må du lage en plan med en av lærerne dine, slik at jeg ikke bare møter opp og snakker til meg selv. Hehe. Fag jeg hadde sisteåret på Follo var de obligatoriske fagene (norsk, gym, historie, religion++) og til valgfag hadde jeg S matte, biologi og kjemi. Andre året hadde jeg de samme valgfagene, sammen med fysikk.

Jeg har igjen 3 år og 4 måneder til jeg er ferdig utdannet lege. Det er virkelig ikke lenge det. Litt rart å tenke på at snart er det ikke lenge til jeg kan ha mine egne pasienter, skrive ut mine egne resepter, hjelpe andre mennesker, spre glede, gjøre nytte, tjene penger, leve livet, jobbe i turnus. Ååh, så mange spennende faktorer! Kjenner jeg gleder meg. Men foreløpig veldig fornøyd med å være student.

Spør du meg dette spørsmålet om en måned, får du et helt annet svar. Hehe, neida. Men det er sant at svaret mitt varierer litt. Helt i begynnelsen hadde jeg visst sagt til medstudentene mine at jeg ville bli kirurg, for jeg snakket med en gammel kjenning her om dagen og han hadde fått for seg at det var det jeg skulle bli. Selv måtte jeg le, og bare. Har jeg sagt det? For kirurg har jeg funnet ut at jeg ikke skal bli. Alt for mye blod og gørr for min smak. Tanken om å bli gynekolog har også slått meg, men da jeg forstod hvor mye kirurgi det innebar slo jeg fra meg den tanken. Da jeg jobbet på dialysen i fjor sommer prøvde overlegene der og overtale meg til å bli nefrolog, men jeg tror ikke helt at jeg ender opp der heller. Allmennlege som min mor, eller fylkeslege som min far tror jeg heller ikke at jeg blir. Men dette var vel ikke et spørmål om hva jeg ikke skulle bli. Så hvis jeg tenker nøye på hva jeg tror kunne vært interessant så må det være å jobbe med barn, eller å bli dermatolog. Det er i alle fall hvor tankene mine er nå. Men hvis du spør meg igjen om et år har jeg sikkert et helt annet svar.


Oh, this is a good one. En ting er i alle fall sikkert og det er at hovedgrunnen til at man vil bli lege bør ikke være det at man tjener en del penger. Selvfølgelig er det bra å velge en utdanning med god øknomisk trygghet, men pengene bør ikke være hovedgrunnen til at man vil bli lege. (Ikke det at man tjener så mye heller, man tjener vel nok). Uansett, dette gjelder vel i alle slags type yrker. Hvis det er pengene som driver deg så vil man vel mest sannsynlig bli lei av jobben etter hvert. Man må ha en genuin interesse for faget for å klare å drive på med dette dag ut og dag inn etter at man er ferdig med utdanningen. Når det er sagt så tror jeg det er viktig at man liker mennesker, liker å prate og hjelpe andre. Det hjelper også på om man syns kroppen er spennende og ivrer etter å lære mer om hvordan kroppen fungerer. Jeg syns det er gøy når jeg ser en sammenheng med det vi leser. Altså når jeg kan relatere ulike tema til ting jeg selv har opplevd eller kjenner andre mennesker som har. Men man burde vel bli lege for å hjelpe andre. Det er det hele yrket dreier seg om. Gjøre pasienter frisk og fornøyd!Dette spørsmålet føler jeg egentlig er ganske individuelt. Vi er alle forskjellig og har ulike ting som motiverer oss. Men jeg kan gjerne fortelle hva som gir meg motivasjon, når man egentlig har lyst til å kaste skoleboka i bakken og krype under den varme, gode dyna og glemme alt. Jeg har lært meg at det er veldig viktig å ikke presse seg selv for mye. Det kan man gjøre i eksamenstiden, når det virkelig gjelder. Men samtidig så må man vie en god del tid til skolearbeid hvis man har lyst til å se gode resultater. Det hjelper kanskje også å begynne med det du syns er mest interessant og gjør unna det først. Da vil man forhåpentligvis komme i en god lese-stemning og det blir lettere å fortsette med det som er litt mer kjedelig. Ellers elsker jeg å lage lister og oversikter. Jeg må følge en leseplan som jeg kan krysse av på slutten av dagen. Dette gjør at jeg føler jeg må gjennomføre, siden jeg har en plan som jeg må følge. Planen bør derimot ikke være for ambisiøs for da blir den ikke gjennomført. Jeg liker også å tenke slik at hvis jeg leser ekstra mye i dag, så kan jeg heller ta litt fri dagen etter å gjøre noe jeg syns er gøy. Litt avkobling i en ellers så hektisk skolehverdag er viktig. Tanken på at jeg blir smartere når jeg leser den boka, gjennomfører den oppgaven og så videre er også en god motivasjon. Da kan jeg eventuelt brife til andre med hva jeg kan, og så føler seg man litt bedre etter på for at man har lært noe nytt!Det tror jeg var alt for denne gang, men kommer en ny runde (med video) i helgen. Er fortsatt en god del spørsmål som ikke er besvart, så fortvil ikke om du ikke så spørsmålet ditt her!

 

My skin!

Jeg fikk et spørsmål angående huden min, og siden jeg er syk og har plenty of time, tenkte jeg at dette var en god mulighet til å svare på det. So here you go. The story of my skin!Da jeg var lita jente fikk jeg bestandig små fregner i ansiktet om sommeren. Alle voksne syns det var så søtt, mens jeg hatet det! Jeg følte vel egentlig ingen helt forstod min ergelse helt til jeg møtte Borghild og vi to kunne hate fregner sammen. Hvis jeg ser meg selv i speilet nå er det vel ikke en fregne å finne, så det er litt morsomt å tenke på at jeg brukte så mye tid over å hate noe som forsvant når jeg ble større. Eller, de popper vel litt frem om sommeren. Men nå syns jeg faktisk bare det er fint med litt fregner over nesen. Uansett, pointet med disse fregnene var at når jeg gikk på ungdomsskolen ville jeg gjøre hva som helst for å få de til å forsvinne og da ble Foundation min nye bestevenn.Jeg har eksperimentert opp og i mente med ulike typer foundation. Jeg har prøvd alt som er billig, dyrt og midt i mellom. Og det å finne en foundation man er fornøyd med er virkelig ikke enkelt. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med en foundation fra Clinique, Even better Makeup, som jeg bruker til hverdags og hvis jeg skal ut mikser jeg den sammen med en fra Guerlain, Aqua Parure. Altså, det er ikke til å stikke under en stol at den "fine" huden min er et resultat av gode sminkeprodukter. Men når jeg utsetter huden min for sminke (nesten hver dag), så er det også kjempeviktig at jeg tar vare på den. Hver gang muligheten byr seg lar jeg den få litt pause slik at porene mine kan lufte seg litt. Å være sminkefri er ikke noe som skjer hver dag, men hvis jeg er syk, har lesehelg eller skal tilbringe dagen i senga med Daniel lar jeg ansiktet få være au naturel. Ellers er det veldig viktig med en god fuktighetskrem som man bruker før man legger foundation, og en god rensekrem for å fjerne alt når kvelden kommer. Når jeg dusjer bruker jeg alltid peeling til ansiktet og hvis jeg husker det bruker jeg en askepott-maske som skal gi meg glød i huden.

Når jeg selv ser på huden min uten sminke er jeg svært skeptisk. Jeg finner med en gang hver minste feil og med en gang jeg har litt foundation i ansiktet føler jeg meg mye bedre. Det er nesten litt skummelt å tenke på at hvordan jeg føler meg skal være avhengig av om jeg har sminke på eller ikke, men sånn har det nå en gang blitt. Og jeg skal ikke lyve å si at sånn skal jeg slutte å tenke (bare for å være et bra forbilde eller noe), fordi dette er en løsning som passer for meg. Men jeg merker det at med en gang jeg ble sammen med Daniel så har mitt forhold til sminke forandret seg drastisk. Han liker når jeg pynter meg, men han liker enda bedre når jeg er helt naturlig. Og da blir det ganske naturlig å bruke mye mindre sminke sammen med han. Så det er håp for meg også. Haha!

Men uansett, pointet var å fortelle at huden min er ikke perfekt i det hele tatt. I følge meg selv har jeg aldri hatt perfekt hud, helt naturlig. Like før den-pille-fri-uka merker jeg at kroppen reagerer på hormoner og det kan poppe opp en kvise eller tre i ansiktet, og ellers føler jeg bestandig at jeg har sånn røde flekker, små arr eller hva jeg skal kalle det. Jeg har absolutt ikke huden til en porselendukke, selv om jeg bestandig ønsket meg det da jeg var mindre. Derfor er nok hemmeligheten bak huden min som dere ser på bildene på bloggen, sminke. Oppskriften for meg er fuktighetskrem, deretter en concealer, foundation, pudder for å matte ned det hele og til slutt litt rouge, solpudder og en high lighter. Haha, ikke bare, bare altsåå.


Må heller ikke glemme å nevne at de fleste bildene jeg legger ut er redigert på en eller annen måte. Om det er for å gjøre kantene på bildene runde, eller om det er for å forandre belysning, kontrast eller farger, så blir det meste gjort i picmonkey. Av og til føles det som om jeg tilbringer alt for mye tid der.. Håper du som stilte spørsmålet ble en smule klokere. Helt siden jeg var lita jente har denne huden fasinert meg big time, så om det blir en dermatolog av meg i fremtiden, det gjenstår å se.

// Måtte ha med et sminkeløst bilde her på slutten, selv om det irriterer meg grenseløst at bilde har rundekanter (siden de andre ikke har det). Men når man har fått ny mac, må man ta det man har i arkivet. hehe!

Er du fornøyd med din hud?

Svar på spørsmålsrunden - del 1

Åååh, det irriterer meg sånn at jeg har glemt igjen kameraet mitt i Stavanger og må bruke webcam for å lage videoblogg. Hver gang jeg gjør henger lyden igjen og det blir rart i forhold til bildet på skjermen. Meen, man kan ikke vente til jeg får tilbake kameraet heller så dette får duge denne gang! Syns det var veldig morsomme spørsmål da, så håper dere blir fornøyd med svarene. Begynner i den personlige enden først med spørsmål som hva er det villeste du har gjort, og er du jomfru? Vil du ha svaret, ja da må du se på filmen under!//Beklager for at denne videoen virker helt rar. Skal fikse bedre utstyr til neste svarrunde!

Hva syns dere?

Ask me anything!

Wohoo, da er det tid før spørsmålsrunde igjen. Kombinerte det med en liten videoblogg, siden det er alt for lenge siden sist! Noe som virkelig merkes. Jeg snakker i et tempo det ikke er lett å forstå, og fniser litt for mye her og det. Hehe, men sånn blir det når man er overtrøtt og egentlig skulle vært i seng for lenge siden. (filmte i går natt skjønner dere)

Svar på alt mulig rart

Mens jeg er i Trondheim og shopper joggesko og feirer at lillesøster er ferdig på videregående, får dere kose dere med videre svar på spørsmålsrunden jeg hadde for hundre år siden. Jeg tror jeg har kommet meg igjennom de fleste spørsmål nå, så vi kan si oss ferdig med den. Hehe, på tide kanskje. Uansett, var noen som ville jeg skulle sette i gang en nye en, så tror jeg gjør det. Lover å svare på alt i løpet av to-tre runder og ikke bruke flere måneder. Forklarer også hvorfor jeg plutselig har fått pannelugg og om barbie er forbildet mitt. Haha, for et spørsmål.

Haha, den luggen trenger virkelig en klipp!

når og hvor var ditt første kyss?

litt surr her og der og svar på to spørsmål fra spørsmålsrunden. Svarer på når og hvor var mitt første kyss og hvor gammel var du da du begynte å utvikle deg? Fniser en del, men hvem gjør vel ikke det når man sitter foran en PC og snakker til seg selv. Iih, stresser sånn med å rekke alt jeg skal rekk. Men det går vel bra. Eller det må gå bra. Enjoy the movie! edit: bah, hater når lyd og bilde ikke henger sammen. Haha, men dere får vel med det relevante uansett!Når og hvordan var deres første kyss?

questions.

Tar meg litt fri fra dagens leseplan og tenkte å svare på noen spørsmål som jeg enda ikke har svart på. Har en hel haug på lager, og lover at svarene kommer etter hvert. Dagens spørsmål er fra Mari og lyder som følger:Du, det vil jeg faktisk gjøre. Og jeg ser ikke på det som en negativ ting heller, selv om jeg kanskje burde gjøre det. Jeg har helt angst for å bli voksen, få egne barn, få massevis av ansvar, være hjemme om kveldene, gifte meg and the list goes on. Jeg er virkelig ikke klar for voksenlivet enda. Det er så mye mer jeg vil gjøre som ungdom, så mye jeg vil oppleve at jeg har ikke tid til å bli voksen helt enda. Dessuten skremmer tanken meg litt. Ikke det at jeg føler jeg er i faresonen for å nærme meg voksenlivet. Jeg har vel en del år til før jeg blir sett på som en voksen person. Håper i alle fall det. Uansett, det jeg tror er at jeg holder litt på denne barnslige siden av meg, slik at jeg ikke skal bli oppfattet som en voksen. Hvis det gir noen mening? Jeg kniser av de dummeste ting, roter på pikerommet når jeg er hjemme hos mamma og pappa, kan ta dumme avgjørelser, sminker meg litt i overkant ++. Ikke det at jeg helt vet hva som defineres som barnslig, men jeg føler at jeg godt kan være barnslig til tider uten noe problem. Merker også at dette forsvinner litt etter som årene går, og jeg blir nok mer og mer voksen-ish i oppførselen min. Men jeg tror det er viktig å være litt barnslig en gang i blant. Hvis jeg bare skulle vært skoleflink og tatt alt seriøst, hadde jeg nok gått på vegen. Man må unne seg å være barnslig, le og dumme seg ut en gang i blant.

 


Jeg vet ikke helt hva som menes med dette spørsmålet? Problemer i ungdomstida kan være så mangt. Depresjoner, kroppslige problemer, krangling med venner og familie, usikkerhet ++. Jeg tror ikke noen går gjennom ungdomstiden uten å oppleve noe av dette. Men når jeg tenker tilbake på meg selv så hadde jeg vel så og si ei ganske fin ungdomstid. Det var et kroppslig problem jeg slet en del med. Jeg har aldri nevnt det her på bloggen før, og jeg vet ikke om jeg er helt klar for å nevne det enda heller. Vi får se. Føler jeg deler så mye med dere at jeg nesten ikke har noe for meg selv. Vet ikke om det er helt sunt det heller. Bortsett fra dette så kranglet jeg lite med folk. Husker mamma og jeg hadde en stor kranger da jeg gikk i 8ende klasse da. Det var over en gutt (selvfølgelig), og vi ble vel aldri enige. Hehe, den dag i dag skjønner jeg henne litt. Men syns fortsatt at hun var alt for streng! Depressiv har jeg aldri vært. Er det noen som prøver å se det positive i alt og alle, så er det meg. Kan selvfølgelig være trist og lei en gang i blant, men livsfilosofien min er og være positiv og glad. Usikker var vel jeg også, som så mange andre er i den tida. Men da jeg ble konfirmert begynte gutter å legge mer merke til meg, og da ble jeg mer og mer confident for hver dag som gikk. Nå har jeg opplevd så mye og vet å ha troen på meg selv.


// 15 år gamle meg. Hvorfor klippet jeg meg lugg. Blæ, savner langt pannehår!

Er dere barnslig? og hvordan er/var ungdomstiden deres?

 

Flau, flauere, Hanna!

Tenkte å svare videre på spørsmålsrunden fra i fjor (haha), og så fant jeg et spørsmål det kunne være litt interessant å svare på. Mari skrev:

Jeg har tenkt en del på dette spørsmålet og jeg kan både svare ja og nei. Noen ting, som kanskje allmennheten syns det er flaut å snakke om i all åpenhet, babler jeg i vei om og kjører på uten å tenke at dette er kanskje et sårt tema for noen. Tror gjennom oppveksten min har jeg har blitt immun eller det faller meg helt naturlig inn, å prate om tema som andre syns er på kanten eller flaut. Ta foreksempel seksuelletema som kjønnssykdommer, prevensjon, samleie og så videre. Siden jeg var tenåring har jeg hørt at man må ikke kysse for mange gutter for da er sjangsen stor for å få herpes. Ved middagsbordet kan man diskutere de rareste ting, og viktigheten med prevensjon mot graviditet og kjønnssykdommer er noe jeg har hørt mye om. Ja, dere skjønner tegninga. De fleste syns kanskje slike ting er flaut å diskutere med familien, mens her er det nesten en vanesak.Sier jeg noe dumt, eller gjør noe som andre ville tenkt. (shit, det var flaut). Bruker jeg heller ikke å bry meg så mye. Spesielt hvis jeg sier noe som jeg kanskje ikke burde sagt. Som det visst jeg skal "brife" med geografikunnskapene mine. De er så dårlige at det burde vært flaut. Men får jeg et åpenbart spørsmål jeg burde visst svaret på, og svarer feil, tenker jeg som så at jeg kan så mye annet her i livet at litt feil i geografien kan jeg vel ha.Ting jeg derimot syns er flaut, er ting som andre igjen syns er helt naturlig (tror jeg). Jeg har to helt sære flauheter, som det nesten er litt flaut å dele med dere. Hehe. For det første klarer jeg ikke å spise noe blant andre hvis en annen person spiser det samme som meg. Weird? I know. La oss ta en hendelse her like etter jul. Vi hadde mikroskopi på skolen og i pausen var jeg så sulten at jeg kunne spist en ku. Jeg hadde en yoghurt fra Tine i veska, men da jeg sa at naboen satt og spiste på den samme grønne yoghurten jeg skulle til å spise, måtte jeg la vær. Haha, vet ikke hvorfor, men noe inne i meg syns det er så flaut. Så da måtte jeg vente til timen var over og spise yoghurthen min et annet sted.

Den andre tingen jeg hater å gjøre i offentligheten er å gå rundt med koffert! Jeg liker det rett og slett ikke, og blir flau når jeg sprader rundt med en plastdings etter meg på gata. Det verste er at en koffert man triller lager så mye lyd, at de fleste vil legge merke til deg. Det å bli flau over noe så naturlig som å gå rundt med en koffert passer ikke akkurat helt inn i livet mitt. Jeg vil si at jeg reiser en god del når jeg har tid, og på reisen er kofferten en ganske viktig del. Haha. Ironisk, men sant. Koffertflauheten må jeg vel bare tråsse. Kanskje hvis jeg kjøper meg en LV-koffert så hadde det vært andre boller. Men det blir vel ikke før en gang i fremtiden!

For å oppsummere så tror jeg spørsmålet har to svar. I noen tilfeller kan jeg være skikkelig flau, mens i andre skulle jeg kanskje hatt litt flauhet tilstede. Men hvis jeg absolutt måtte svare noe så heller jeg nok mer mot en ikke-flau-type enn en flau type.

Er dere flau?

God morgen!

Hei og god morgen søtinger! Det er kanskje ikke akkurat morgen enda, men denne frøkna ligger fortsatt i senga omringet av rosa puter, en sau og ei stykk veldig stor fysiologibok. Ligger også et par ørepropper ved siden av meg. Men hvordan de kom oppe i senga, eller hvem sine det er har jeg ikke peiling på. Anyways, for å komme i gang med denne dagen, tenkte jeg å svare på noen spørsmål jeg har lovt å svare på ei stund nå, men enda ikke fått tid til å gjøre. Hehe, so here wi go!

Om du ikke er fylt 18 år når du begynner er ikke det et kjempestort problem. Du vil gå glipp av noen utesteeder, men det er vel ikke det viktigste. Du takker ikke nei til medisin, for å vente noen år slik at du er gammel nok til å dra ut. Dessuten er fadderukene lagt opp slik at det er forspill sammen med faddergruppa di først, og det kan man være med på. Det er så variert program i de 14 dagene med fadderuker at jeg er helt sikker på at du får med deg det meste. Rebusløp på sykehuset, jungelrebus i bymarka, gutte-jente-vors, medisinskeleker, idrettsdag, tur til pirbadet, kosekveld med faddergruppa, pup-til-pub, grilling på festningen og mye mer! Det er bare å glede seg!

Jeg kom inn på medisin direkte etter videregående. Husker jeg var i La Manga da jeg fikk beskjeden. Jeg hoppet bokstaveligtalt i taket av glede. Sto der og hylte opp og ned og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg hen! Hehe, husker det som om det var i går. Var i alle fall veldig fornøyd! Det var selvfølgelig ikke enkelt å komme rett inn på medisin.Det innebar mye jobbing med fag på videregående. Men jeg hadde to foreldre som støttet meg og ga meg motivasjon til å lese videre når jeg ble lei, og det gjorde ting mye lettere. Hemmeligheten er å jobbe flittig med skolearbeid, i alle fall funket det for meg. Og siden begge foreldrene mine er leger, var det en liten push også.

Hvis jeg skulle valgt noe annet. Hm, that's a tricky one! Jeg vurderte faktisk å søke på handelshøyskolen i Bergen på førstevalg, i stedet for medisin. Men etter mye fram og tilbake ble den ideen lagt bort. Kunne helt sikkert ha trivdes godt der også. Ellers hadde det vært litt moro og vært advokat!

 

Det jeg brukte som inspirasjon til å jobbe med skolefag var det at det var gøy å lære noe nytt. For meg sa ga det en god følelse når jeg hadde jobbet hardt med skolearbeidet og faktisk følt at jeg hadde lært noe. Om det var å regne med X og Y, lære seg noe om andre verdenskrig, eller buddhismen, forstå forskjellen på syre og base, plukke blomster til biologiprosjektet eller what ever. Jeg syns det var gøy å lære alt dette, gøy å bli smartere og det var en viktig faktor til å få meg til å jobbe. Med tanke på at utseende mitt ikke gir meg credit for smarthet, så må jeg jobbe ekstra hardt for å motbevise alle de dømmende. Det var også en motiverende faktor det å jobbe mot et mål (altså å komme inn på medisin). Sett deg et mål, eller gi deg selv en belønning når du har klart å lese mye til en prøve. Organiser ting i lister, slik at du har oversikten. Dette funket i alle fall for meg.

Når det gjelder regne/skrivehastightene opp mot eksamen så jobbet jeg nok flere timer hver dag. Inkludert lørdag og søndag. Men jeg kunne selvfølgelig ta meg noen fridager hvis det skjedde noe spesielt. Masse lykke til i alle fall! ♥

Nå må jeg komme meg opp! Brukte litt lengre tid på dette innlegget enn planlagt.

Ha en fin dag alle sammen!


 

answers.

Hei dere ♥ Er kanskje på tide å fortsette å svare på spørsmålsrunden jeg hadde for så mange måneder siden at det er flaut å innrømme hvor lenge det egentlig er. Hehe. Uansett, valgte ut en liten miks av spørsmål som jeg svarer på nå, og så tenkte jeg å svare på flere på video i løpet av uka eller noe. Vi får se hva jeg rekker før Le Paris! Hm, det varierer fra måned til måned. Noen ganger bruker jeg litt ekstra på reise, andre ganger sparer jeg og de fleste ganger bruker jeg litt for mye på shopping. Hehe. Uansett. Forrige måned brukte jeg 13.339 kroner hvor 4500 av de gikk med til reise, 2000 til fellesutgifter og resten på mat og shopping. Det er vel ikke så ille. Er det??


Hm, dette var et interessant spørsmål. Tror egentlig ikke jeg har tenkt så mye over det før. Eller nå skrøner jeg. Da jeg var mindre skrev jeg bestandig i skoledagbøkene til vennene mine at drømmeprinsen hadde lyst hår, var superkjekk og rik! Haha, lurer på hvor jeg fikk den ideen fra. Uansett, nå tror jeg ikke det finnes noe spesielt utseende jeg går etter. Den første kjæresten min hadde blondt hår, og den nåværende har brunt. Tror ikke det er hårfargen som gjelder, det er vel mer det indre som teller! Ellers så har både amerikanske og norske gutter fordeler og bakdeler, så jeg vil nok ikke velge en favoritt her heller. Det som jeg liker spesielt med amerikanske gutter (de jeg har møtt i alle fall) er høfligheten og at de kan være litt mer gentlemans. Ellers er norske gutter ganske kjekke da. Er dere ikke enig?

 

I begynnelsen var det helt forferdelig å komme tilbake til Norge. Jeg gruet meg som bare det å reise fra solfylte California, alle de nye vennene mine, den eksklusive shoppingen i San Francisco, stundene hvor jeg blogget for dere, alle reisene jeg hadde rundt omkring i USA. Det er ikke til å legge skjul på at jeg hadde the time of my life der nede. Så overgangen USA-Norge var rett og slett litt deprimerende i begynnelsen. Men så gikk tiden og jeg møtte Daniel. Han fikk meg til å like Norge igjen og savnet til USA ble mindre. Så begynte jeg å tenke slik at det er bare å reise tilbake. Ta et av semestrene i New York eller reise dit når jeg er ferdigutdannet. Mulighetene er mange, det er det jeg gjør det til som er avgjørende. For tiden trives jeg veldig godt sammen med kull 10, og er innstilt på at USA forblir feriedestinasjonen de nærmeste årene.

Om jeg bruker sminke hver dag. Hm, så og si. De eneste gangene jeg er sminkeløs er hvis jeg ikke skal gjøre noe den dagen slik at jeg kan gå hjemme å daffe, hvis jeg av en eller annen grunn er syk eller hvis det er sommer og jeg skal ligge ute i solen hele dagen. Det er sjelden vare at jeg viser meg uten sminke. Kanskje et uskyldig webcam bilde på bloggen, hjemme hos mor og far (og resten av familien forøvrig) og sammen med Daniel. Da han ikke legger merke til forskjellen har jeg sluttet å bry meg så mye. Hehe, men skal jeg på skolen, ut i Trondheim, på date eller ut og reise. Ja de fleste hverdagsligeting egentlig. Da er sminken på og frøkna fornøyd.

Ble dere noe klokere?

Svar på spørsmål - USA

Hey, hey, hallo! Tenkte å titte innom for å poste en liten film jeg laget før helgen. Mange som har spurt om når svarene fra spørsmålsrunden kommer, og jeg er superflink til å utsette det hele. Derfor måtte jeg sette foten ned på onsdag, og begynne å filme inn noen svar. For at det ikke skal bli så alt for langt, svarte jeg i første omgang på noen spørsmål om USA. Resten kommer etterhvert. Men er så mange spørsmål å svare på at man ikke helt vet hvor man skal begynne. Dessuten føles det ikke helt rett å sitte å snakke til seg selv foran et kamera. Takk og lov for at jeg har vendt meg til kamerastemmen min. Tror jeg har blitt immun etter all allmennpraksisfilming der man hører på seg selv snakke. 

By the way, videofy.me hadde bestemt seg for å lage et skikkelig "sexy" stillbilde av meg. Skjønner ikke hvorfor det blir sånn rare grimaser hver gang jeg legger ut en film. Og, så snakker jeg utrolig fort! Haha, hadde veldig dårlig tid på onsdag skjønner dere. For måtte rekke å ringe Daniel før han havnet i drømmeland. Jaja, det er da i alle fall en start.

 

Den hvite vinterkåpen!

Det har vært utrolig mange som har spurt etter den hvite vinterkåpen jeg fikk av Annette i julegave. Jeg vet ikke hvor jakken er fra, annet enn at den er kjøpt på nettet. Er kanskje litt frekt av meg å spørre etter link, siden det tross alt var en julegave. Men for å tilfredstille alle dere som har spurt etter jakken kan jeg gi dere mailen til Annette, så kan dere spørre henne. Hun kan gi dere link, og så blir alle fornøyde. Edit: Annette sa at man kan kjøpe jakken på Ebay, mye billigere enn der hun kjøpte den. Finner link til kåpen her. Jakken min er i medium. Ganske små i størrelsene.//
Haha, jeg liker at skoene mine har reflekser!

Liker også at Daniel spurte Annette om hva yndlingsmaten min var fornoe, slik at han kunne overraske meg med middag. Hihi ♥

Svar på leserspørsmål - medisin!

Fikk en lang kommentar på et innlegg i sted om jeg ikke kunne svare på en del spørsmål om medisinstudiet. Siden jeg bare ligger her uansett, kan jeg vel godt prøve å komme på noe fornuftig å svare. Hehe, det hørtes kanskje ikke helt bra ut. Men når man er syk så mister man liksom litt av den livsgnisten man har til vanlig.

Anyways, her kommer spørsmålene:

Hvor mye tid jeg bruker på å lese varierer fra dag til dag. Noen dager kan man holde på med noe kjempespennende og man vil bruke hele dagen på å lære mer om akkurat dette temaet. Mens andre dager kan være mindre givende, og da er det ikke bestandig lett å lese like mye.

For å slippe unne det store eksamenstresset som kommer i april/mai, så har jeg bestemt meg for å lese litt hver dag. Selvfølgelig kan jeg unne meg fridager (som når jeg er ute og reiser), men ellers prøve jeg å lese jevnt utover året. I helgene er søndag den store lesedagen, da forbreder jeg meg på det som skal skje i løpet av uke. Ellers bruker jeg ofte å gå ut på lørdager. Litt moro må man jo ha. Venner har man bestandig tid til. Det er viktig å møtes å få snakket ut om alt man har på hjerte. Kjærligheten og gutter må man også ta seg tid til. Man vil ikke være ensom med bøkene dag ut og dag inn! Det blir kjedelig.

Personlig så føler jeg ikke konkurransepresset på medisin i Trondheim. Jeg føler heller medstudentene vil at det skal gå bra med alle sammen og det er ofte man kan få mail om tips til en god youtube-film, en bra nettside og så videre. Jeg tror de fleste medisinstudentene har nok med å passe på seg selv, og bryr seg nok ikke så mye om hvor mye de andre leser. Siden vi hverken har innleveringer, prøver eller noe sånt er det ingen som får vite hvordan du ligger an i forhold til studiet. På eksamen får man bestått eller ikke-bestått og man velger selv om man vil dele dette med medstudentene sine. 

Det er nok litt forskjell på nivået til studentene. Det vil vel alltid være sånn at noen er flinkere enn andre. Jeg vet ikke helt hvor jeg selv ligger, men jeg er ganske sikker på at det finnes mange som er flinkere enn meg.Annen hver uke er man utplassert på et allmennkontor. Der får man utdelt sin egen pasient som man skal ha en konsultasjon med. Vi følger et konsultasjonskart med forskjellige underavdelinger. Dette går ut på å hilse og hente pasienten fra venterommet. Deretter skal vi finne ut hvorfor pasienten kommer til legen og snakke om dette problemet. Deretter er det en lang liste med punkter vi må igjennom slik som naturlige funksjoner, bekymringer og konsekvenser av problemet. Til slutt er det viktig å komme fram til en felles forståelse.

Det viktigste med konsultasjonen er at vi lærer oss å stille gode spørsmål og lytte til pasienten. Husker jeg syns det var ganske skummelt i begynnelsen, men nå er det ganske morsomt. I alle fall når man får til å stille de riktige spørsmålene!


Du, det er et godt spørsmål! Jeg er ganske usikker på det faktisk. Men det er en god del av studentene som kommer rett fra videregående. De vil da være 18-19 når de begynner. Og så er det mange som er 1-5 år eldre som enten har hatt et friår, vært i militæret eller brukt noen år på å komme inn. Vi har også noen i klassen som er litt eldre igjen. Mange som har gjennomført en annen utdanning og så bestemt seg for å gå medisin.


Nei, jeg ville ikke sagt at det er en veldig stor ulempe å ikke ha biologi. Ville heller sagt at det er en liten fordel å ha tatt biologi på videregående. Husker vi hadde noen forelesninger første året som bygget på noe av det vi hadde lært i biologien. Slik som celleånding, DNA-replikasjon og gener. Hvis du føler du har energi og lyst til å lese i løpet av sommeren kan du vel lese litt hvis du vil.


// Selv skal jeg bruke sommeren min i La Manga!

Håper du ble fornøyd med svarene!

Pictures on the wall!

Siden jeg har en fast vegg jeg bruker å ta antrekksbilder og sånt av meg selv på, sniker bildene av Marilyn Monroe og Audrey Hepburn seg med på mange av bildene mine. Etter dette er det flere av dere som har lurt på hvor jeg har kjøpt bildene, og det tenkte jeg å svare på nå. Begge to er plakater jeg har rammet inn selv, og plakatene har jeg kjøpt på allposters.no. Tror ikke jeg har betalt mer enn 100 kroner for en plakat, og leveringen er ganske rask. Så absolutt et nettsted å anbefale hvis du vil pynte opp veggen din!

også noen som har etterspurt å få se kjole- og skosamlingen min. Så det kan bli aktuelt etterhvert. Må bare dra til Milano og oppgradere den først. Hehe. Ellers så ligger jeg som et slakt på sofaen og prøver å få igjen energien etter trening. Bah, 3T er hardt!

Noen som har handlet på allposters før?

How to say my name!

Siden jeg så vidt begynte å svare på et spørsmål på torsdag, tenkte jeg å fortsette og svare litt nå som jeg er i gang! I dag besvarer jeg et spørsmål som jeg selv ikke trodde var noe problem, men som tydeligvis er litt uklart for noen av dem som leser bloggen. Jeg snakker altså om hvordan uttaler man etternavnet mitt! Kan skjønne at det blir litt forvirrende siden det skrives med to A'er, derfor har jeg laget denne lille videosnutten for å klare opp i det.
btw, var et smashing bilde videofy.me valgte å bruke som stillbilde til filmen! Haha, man kan ikke alltid se picture perfect ut..
 
Hvordan trodde dere at etternavnet mitt uttaltes?

Victorias Secret - Invisible push up bra!

Etter at jeg har lest i et par timer nå, tenkte jeg å bruke resten av kvelden på å svare ferdig spørsmålene til spørsmålsrunden jeg hadde i... wait for it: SEPTEMBER! (Bah, flaaut). Anyways, det positive er jo at jeg er i gang med å svare dere nå. Det er veldig mange spørsmål om medisinstudiet og spørsmål angående gode studieteknikker, så det kommer i et eget innlegg. Tenkte å starte hele spørsmålsrunden med å svare på dette spørsmålet:

 

Det er flere som har lurt på dette, så da kan jeg ikke gjøre annet enn å dele "hemmeligheten". I sommer/høst fikk jeg helt dilla på kjoler med åpen rygg, og det at de fleste kjolene jeg bruker nå viser frem "bakdelen" min, er en stor motivasjon til å trene opp ryggmusklene på 3T. Hehe, nå er jeg litt på villspor her. Men det jeg ville fram til er at når man bruker en kjole med åpen rygg kan man ikke bruke en BH som man fester bak slik at hele verden kan se hvilken farge du har på undertøyet ditt. Dessuten er det ikke spesielt flatterende at BHen vises. Derfor har jeg forelsket meg helt i Victoria's Secret Invisible push up bra.


BHen funker ved at man "klistrer" den på puppene og hekter den sammen med festet. Det er viktig å ikke være svett på huden, for da vil de ikke feste seg like godt. Gjerne vask deg før bruk, slik at man får fjernet all smuss og døde hudceller, så de sitter ekstra godt på. Det kjennes litt rart ut i begynnelsen, akkurat som man har fått en "ekstra" pupp som bare henger der. Haha. OG det kjennes litt rart ut når man tar på dem. Men det spiller ingen rolle når resultatet blir fint.


Hvis man ikke skal til USA og kan handle på Victori's Secret (eller syns tollregning og frakt er kjipt), har jeg sett at de har noe lignende på nelly. Som du kan finne her.

Andre mulige løsninger er å gå uten BH, eller bruke en stroppløs BH og ta den bakre delen av BHen så langt ned at den ikke vises. Har prøvd meg på sistnevnte, men da er det viktig å passe på at BHen ikke kryper opp igjen.


// Her har jeg vært sløv, og latt BHen snike seg fram. Haha.

Flere enn meg som er fornøyd med invisible push up bra?

Hva skjuler seg under kjolen?

Tenkte jeg skulle begynne så smått å svare på spørsmålsrunden, og der var det et par spørsmål om hvilken type BH jeg bruker til en open-back-kjole, altså en kjole med åpen rygg. Før var det alltid et problem at BH'en snek seg fram, og det verste jeg visste var når man skulle se igjennom bildene fra 'gårsdagens fest' og BH-stroppen vistes på så og si alle bildene! Men etter jeg flyttet til USA ble jeg bestevenn med Victoria's Secret, og hun hadde løsningen på nesten alle 'problemene' mine.

De har flere typer BH'er som er laget spesielt for klesplagg med åpen rygg. De fleste festes med et klister, og BHen har faktisk en viss "levetid" (Klisteret vil forsvinne etterhvert) Jeg har en svart BH som kalles Style secret - push up bra. Og når pappa reiser til NYC i Oktober skal jeg få han til å kjøpe denne til meg. Det er en usynlighets BH som består av silikon, og den vil passe perfekt til alle kjolene mine med åpen rygg!

Jeg er ganske sikker på at de selger slike BHer i Norge også. For eksempel på Change, H&M eller Lindex.

Håper de som spurte fikk svar på det de lurte på. BHene gir forresten ikke så mye push up, så puppene blir helt klart "mindre" enn om man hadde brukt en vanlig BH. Men når man bruker en kjole med åpen rygg, er det ryggen og ikke puppene som skal være i fokus!

Flere som har noe lignende?

Spørsmålsrunde!

Forrige uke fikk jeg et spørsmål om jeg ikke kunne sette igang en ny spørsmålsrunde, for det var så lenge siden sist. Så om du lurer på noe angående USA, hvordan det har vært å komme hjem til Norge, hvordan det går med kjærligheten eller om jeg trives som medisinstudent, er dette en gylden mulighet! Det kan også gå an å komme med ønsker til innlegg dere vil jeg skal skrive. For eksempel en ny hårvideo eller hva som helst egentlig. Bestandig gøy med kreative forslag!

Da er det bare å stille spørsmål, eller komme med ønsker!

Svar på leserspørsmål!

I det siste har det kommet inn en del spørsmål under innleggene, men jeg har vært så opptatt med å reise at jeg ikke har hatt tid til å svare. Derfor tenkte jeg å svare på spørsmålene i dette innlegget. Så håper jeg alle blir fornøyd med svarene de får!
Hvor mye kostet skoene:

De nye skoene kostet 169 dollar (eller 930 kroner) da jeg kjøpte dem i New York, men ser at man kan få de til 149 dollar på nettet.

Hvor i New York kjøpte du dem?

Jeg kjøpte dem på Steve Madden butikken som ligger i 34th street, mellom 6th and 5th Avenue. I den gaten har de også mange andre gode butikker som Victoria's Secret, Sephora, Forever 21, Bebe, Aldo, Mango og så videre.

Hvilken skostørrelse bruker du?

Jeg bruker som regel skostørrelsen 38 når det gjelder sko med høye hæler. Disse Steve Madden skoene er i størrelsen 7,5 som er omtrent en norsk 38.

Hvor kan man kjøpe dem?

Dette var ikke noe opprinnelig spørsmål, men tenkte det kunne være kjekt å vite alikevel. Man kan uansett få kjøpt dem på nettet her.
Hvor mange centimeter er håret ditt?

Hm, det var et godt spørsmål. For å være ærlig så har jeg ikke peiling. Vent to sek, så skal jeg gå å måle. 
Håret mitt er 75 centimeter fra toppen og ned til hårtuppene. Haha, da vet vi alle sammen det. Gøy!

Har du fortsatt keratinfester?

Ja, det har jeg. De begynner å komme litt langt ut, så vurderer å ta ut alle sammen og sette inn nye. Fikk jo en hel pakke med keratinfester gratis av frisøren min før jeg reiste hjem til Norge i juni. Så da må jeg bare finne noen som kan sette de på for meg.

Hva syns du er best av Clips og keratinfester?

Helt ærlig så liker jeg keratinfester best. Da slipper man å ta håret av og på hver dag, det ser mye mer naturlig ut og festene gjemmer seg bedre i håret. Hater når festene fra clips extension vises. Det ser så trashy ut. Det positiviet med Clips er at det er mye billigere og man kan faktisk ha kort hår en dag om man føler for det!

Jeg har et lite spørsmål. Har du virkelig så perfekte lår? I så fall, trener du noe, og hva og hvordan trener du? hadde vært gøy med et lite innlegg om akkuratt dette.

Først må jeg nesten si takk for det fine komplimentet. Sjeldent at lårene mine får komplimenter. I det siste har jeg vært veldig opptatt av å trene og spise sunt slik at jeg vil se fin ut i kjole, bikini og så videre. Da jeg bodde i USA gikk jeg på et treningssenter 5 dager i uka (må nevnes at dette ikke ble gjennomført i mai/juni.Da var jeg for opptatt med å reise).På treningsrommet gikk det i spinning i 20-25 minutter til jeg ble svett og god, og så utførte jeg styrke øvelser. Når jeg skulle trene lårene gjorde jeg som regel knebøy med manualer for å få ekstra motstand, og to andre øvelser som jeg ikke kan navnet på. De gikk ut på å bruke musklene på fremsiden av låret ved å løfte vekter med føttene. Altså i en maskin, som man har på de fleste treningssenter.

Etter at jeg kom hjem til Norge har treningen gått ut på å gå tur i skogen. Gå fort i oppoverbakke i ujevnt terreng gjør også godt for lårene og rumpa.

Hvor mye kostet undertøysettet?

Følte dette spørsmålet kan passe under kategorien kropp. Anyways, det nye undertøyssettet fra Victoria's Secret kostet omtrent 65 dollar. 48 dollar for BH'en, 12 dollar for trusen og 5 dollar i tax.

Har du truse under det hvite skjørtet? Er ikke helt sikker på hva som er normalt?

Ja, jeg har nok truse under det hvite skjørtet. Har også på en lysegrå hotpants. Just in case. Man vet jo aldri når vinden tar fatt og blåser skjørtet over ende. Da er det viktig å være prepared.

Og helt til slutt! Takk til dere som skrev så fine kommentarer da Mr. Anonym kalte meg feit. Det er ikke enkelt å få kroppen sin vurdert av tusenvis av mennesker hver dag..

Svarer på spørsmål - Godt og blandet

Da kommer del 5, altså siste del av spørsmålsrunden jeg har hatt gående siden mars. Eller, det har gått fra mars til juni før jeg har klart å poste alle 5 filmene. Haha, treg sa du? Denne gangen handler det om alt og ingenting. Samlet opp alle de spørsmålene jeg ikke hadde noen spesiell kategori til, og svarte så bra jeg bare kan. Oda er til og med gjestesvarer. Der svarer hun på spørsmålet om det hender at folk undervurderer meg på grunn av utseende! Jeg viser også en videosnurt av soverommet mitt i San Francisco og av mine 3 yndlingsplasser i verden. Mye spennende snadder med andre ord!

Jeg vet forresten at jeg av og til lager emh-lyder, og at jeg har en tendens til å ta på mitt eget hår. So no need to tell me that. Det er faktisk umulig å snakke kontinuerlig i 7 minutter uten å poppe ut med irriterende småord. Uansett, her kommer svarene.

Hva syns dere?
Hva er deres yndlingssang for tiden? 

Sangene som er med i videoen er:

Introsang: The Band Perry - If I Die Young
La Manga - Vegas - NY-sang: R.I.O. - Like I Love You
Yndlingssang: Klubnjak 2010 - Tony Igy 
Rommet mitt-sang: Too Far Gone - Skriv dæ en sang
Frokostsang: Ke$ha - Blow 

 

Just ask!

De tre siste ukene har gått med til reising, reising og atter reising. Har nesten ikke hatt tid til å sove, og det har og vært veldig vanskelig å kommentere tilbake til alle sammen. Men lest gjennom alle de fine kommentarene deres, det har jeg. Har dessverre ikke hatt tid til å svare på alle de ulike spørsmålene som har kommet inn. Siden dere skriver så mange kommentarer er det vanskelig å finne tilbake til alle sammen.

Tenkte derfor at alle som har et spørsmål de lurer på, eller et innlegg de har lyst jeg skal skrive om, kan poste en kommentar under dette innlegget så skal jeg prøve å svare så fort som mulig.


Har noen dager hjemme i San Francisco nå, før jeg skal ute å reise igjen på fredag. Så fram til fredag skal bloggen være første prioritet.

So, if you have a question, just ask!

Svarer på spørsmål om utseende

Da var det vel på tide å poste del 4 av spørsmålsrunden. Bedre sent enn aldri, eller hva?  Denne gangen handler det om utseende. It's all about the looks! Jeg svarer på alle slags mulige spørsmål, viser til og med en liten videosnurt av hvordan jeg trener. Haha, dere må love meg og ikke le av den. Viser også fram yndlingskjolen, yndlingskoene og yndlingsveska mi. 

Jeg vet forresten at jeg av og til lager emh-lyder, og at jeg har en tendens til å ta på mitt eget hår. So no need to tell me that. Det er faktisk umulig å snakke kontinuerlig i 7 minutter uten å poppe ut med irriterende småord. Uansett, her kommer svarene.

 

Bruker dere mye tid på utseende?

Svar på spørsmålsrunden - Medisinstudiet

Da har jeg endelig summet meg til å redigere en ny svarrunde-film. Grunnen til at det tar så lang tid i mellom hver gang, er at jeg bruker pappa sin PC når jeg redigerer. Og den er sjeldent ledig. Pappa gjør skolearbeid 24/7 skjønner dere.

Uansett, denne gangen besvarer jeg alle spørsmålene dere hadde angående medisinstudiet. Må le litt av meg selv når jeg svarer på et spørsmål angående motivasjon på skolen. Jeg blir så ivrig når jeg forteller av og til, at setninger som "og-han-bare, og-jeg-bare, og-vi-bare, fniiis" blir en del av språket mitt. Bra at jeg har såppas med selvironi at jeg kan le av meg selv. Eller, har jeg nå egentlig det?

Hva syns dere om svarene?
Hva er deres drømmeyrke? 

For å se hva jeg svarte på personligspørsmål, trykk her. Svarene angående USA-turen finner dere her.

Svar på spørsmålsrunden - Personlig spørsmål

Da kommer del 2 av spørsmålsrunden og denne gangen valgte jeg å svare på de personlige spørsmålene. Forrige gang fikk jeg kritikk for at jeg smattet, laget "hmm" og "eem" lyder. Er du en person som irriterer deg over slikt så la heller vær å se på videoene. Det er nesten umulig å unngå å lage slike lyder. Noe annet ville blitt kunstig og rart i følge min mening.

Uansett, i videoen svarer jeg på hva min største flause er, hva jeg liker ved en gutt og om mine kjærlighetsforhold. Oda har også et lite innspill hvor hun forteller om "uvanene" mine. Kan det blir mer interessant? Forresten, det er ikke lov å være negativ å svare "Ja". Bare så det er sagt! hihi.

Fornøyd med svarene?
Hva er din største flause?

Svar på spørsmålsrunden - USA-turen

Da har jeg endelig somlet meg til å redigere første del av spørsmålsrunden. Med over 170 spørsmål å svare på forstår dere sikkert at det er en del å gå igjennom. Spesielt når jeg svarer via videoblogg. Har delt opp spørsmålene i ulike kategorier, og først ut er spørsmål angående USA-turen. Har prøvd å svare så godt jeg kan. Samtidlig som jeg prøver å unngå å gjøre filmen kjedelig å høre på. Haha, en umulig oppgave nesten.

Er det fortsatt noe dere lurer på angånde mitt opphold i USA er det bare å spørre i kommentarfeltet.

Hva syns dere om svarene?

Ask me anything!

Tenkte å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Snakker selvfølgelig om spørsmålsrunde på bloggen. Vet ikke om det er noen der ute som lurer på noe. Men regner med det er det. Dere kan spørre meg om alt fra spørsmål om USA-turen, til medisinstudiet, til kjærlighetslivet mitt. Eller kanskje bare noe randomt som hva jeg liker å spise til frokost. Haha, vet ikke jeg. Men om der er noe dere lurer på så bare spør i vei. Jeg skal svare på absolutt alt (bortsett fra de mest intime spørsmål) og jeg skal svare 100 % ærlig.


So, ask me anything people!

Svar på leserspørsmål, extensions og kviser

Fikk to spørsmål fra noen lesere som jeg tenkte å svare på i et innlegg på bloggen.

Det første spørsmålet er fra anonym og lyder slik:

"Hei :-) Har bare et spørsmål til dæ,... når du bodd på orkanger, koss frisør brukt du t å sett på dæ hår? og kor my betalt du? :-) har lyst t å gjør d sjøl sjø.. å t dæ e d sotte på vældig fint."

Først vil jeg si tusen takk for det! Frisørsalongen jeg brukte da jeg satte på meg extensions var OK frisører på Solsiden i Trondheim. Jeg har gått der lenge, og er veldig fornøyd med servicen. Friøsren som satte på meg håret heter Lene, ei skikkelig kul dame. Ulempen med å sette på seg hår der er at det er veldig dyrt. Tror du må oppe i omtrent 7000-8000 tusen kroner for 100 fester med extensions. Fordelen er at håret har kjempebra kvalitet og det ser faktisk ut som ditt eget hår når de er ferdig.

Hvis du ikke vil bruke så mye penger på håret, kan du jo kanskje kjøpe deg extensions over nettet og få en frisør til å sette på deg det privat. Ellers så kan du gå innom Pilus i Trondheim. Det er en butikk fylt opp med alle slags extensions, og den ligger i Olav Tryggvasons gate. På Pilus kan du finne den rette hårfargen, og så har de en lærling som kan sette på deg håret og da blir det ikke så alt for dyrt.

Håper svaret var til hjelp :)Det andre spørsmålet er fra Kari og lyder slik:

"Hei :) At bare ett lite spørsmål.Hvordan får du til å ha så fin hud me tanke på hvor mye fundation og slik du bruker? Hvilke renseprodukter og sånn bruker du? Ikke ta det slemt, men jeg får kviser av det ihvertfall."

Tar det ikke slemt ment, det er jo ingen hemmelighet at jeg bruker mye sminke. Nøkkelen i å få en fin hud tror jeg ligger i å bruke gode renseprodukter og fuktighetskrem etter på. Renseproduktene jeg bruker er fra Kanebo. Det er et sett på to produkter. Step 1 er Silky Purifying Cleansing Milk og step 2 er Silky Purifying Milky Soap. Etter at jeg har fjernet sminken med disse to produktene bruker jeg en fuktighetskrem fra apoteket, Cosmica extra moist ansiktskrem.

Når det er sagt, har jeg en gel jeg vil anbefale mot kviser. Den heter  Epiduo, og er en reseptbelagt gel du får kjøpt på akoteket. Det at den er reseptbelagt vil si at du må få en resept av fastlegen din for å få kjøpt gelen. Det Epiduo gjør er å hemme betennelsesreaksjoner, redusere talgproduksjon og løse opp talg som allerede er der. Du må bruke gelen i omtrent 3-4 uker før du ser noe virkning og 3 måneder før du ser full effekt. Jeg bruker den, og er veldig fornøyd med resultatet.

Håper dette ga deg et svar :)
The truth about me

DETTE ÅRET:

1. Har du fått nye venner i år: Ja

2. Har du vært forelsket: Her kommer det nok enda et JA!

3. Ledd til du har begynt å gråte: Ja! Da Annette og jeg var i Spania i sommer og hadde en liten photoshoot med Borja. Han ble nok litt opphisset stakkaren, og mens han lå der og tok bilder kom det plutselig en høylytt lyd i fra rumpa hans. Haha, begynner nesten å grine bare jeg tenker på det!4. Møtt noen som har forandret deg: Nei, egentlig ikke.

5. Funnet ut hvem dine virkelige venner er: Ja, det gjorde jeg før jeg dro til statene gitt.

6. Funnet ut at noen har snakket om deg bak din rygg: Det vet jeg ikke, men regner med at noen har gjort det. Jenter er verstinger på baksnakking!

7. Kysset noen fra din top friends liste: Et bilde sier mer en 1000 ord ;)

SANNHET:

8. Hvor mange barn vil du ha: Hm, enten 2 eller 3 barn. Men dette er ikke før jeg er fylt 30 og har oppnådd alt jeg vil i livet!

9. Har du kjæledyr: Bare sauen min som jeg sover med!

10. Hvordan feiret du din siste bursdag: aah, sweet 20. Beste bursdagen noensinne! Synd jeg sovna på badegulvet på gossip!

1. Når våknet du i dag: Klokka 7 av at Odis dro på skolen!

12. Hva gjorde du midnatt i går: Da sov jeg faktisk og drømte om: my life as a rock star!13. Nevn noe du IKKE kan vente på: Las Vegas baby!

14. Sist gang du så pappan din: Akkuratt nå faktisk. Han sitter ved siden av meg og leser på noe medisin og helse greier.

15. Hva ville du forandra i livet ditt: Ikke så mye annet enn: I want to be a billionaire.

16. Hva hører du på akkurat nå: Cee Lo Green - fuck you. Den sangen får meg i godt humør.

17. Hva er ditt virkelige navn: You wish. A lady never tells.

18. Sivilstatus: Singel og på leting. Føler du at du er den rette for meg, kontakt meg på: IWantToBeABillionaire@hotmail.com!

19. Stjernetegn: Vannmannen.

20. Gutt eller jente: Chica

21. Langt eller kort hår: Snart ned til rumpa.

22. Høyde: 170 cm på barfoten!

23. Er du betatt av noen: Uheldigvis.


.. He never called me back :o

24. Piercinger: In my bellybutton.

25. Tattovering: Nei

26. Høyre- eller venstrehendt: Høyre


AKKURAT NÅ:

27. Spiser: Ristabrødskivemedsmør.

28. Drikker: Vann!

29. Nå skal jeg: Hente Odis fra skolen.

30. Venter på: D E G !


FRAMTIDEN DIN:

31. Lyst på barn: Ja, men som sagt er det lenge til!

32. Lyst til å gifte deg: Såklart. Kirkebryllup, hvit kjole med langt slør og omtrent 200 gjester!

 

HVA ER BEST MED DET MOTSATTE KJØNN?

33. Lepper eller øyne: Hm. Tror jeg må si begge deler. Elsker å forsvinne i øynene til gutten, men samtidig elsker jeg å kysse!

34. Kyss eller klem: I pick kissing every time

35. Høyere eller lavere: Høyere såklart. Vil ikke ha en liten gutt.

36. Eldre eller yngre: Enten like gammel som meg eller eldre. Helst eldre!

37. Romantisk eller spontan: Ja takk, begge deler.

38. Fin mage eller fine armer: Ja takk, begge deler.

39. Tattovering eller piercing: Tattovering. Det er så hot!

40. Voldsom eller forsiktig: I like it wild!41. Forhold eller bare lek: Forhold. Er lei av å leke.

42. Bråkmaker eller tilbakeholden: I want a bad boy!

 

HAR DU NOENSINNE:

43. Kysset en fremmed: Ja

44. Drukket sterk alkohol: Ja, og det ender som regel med at jeg gjør de rareste ting.

45. Sex på første date: Nei, liker ikke one night stands!

46. Knust noens hjerte: (a)47. Fått ditt eget hjerte knust: Ikke sånn ordentlig, bare sånn bittelitt knust.

48. Takket nei til en invitasjon til date: Hehe, jaa.

49. Grått når noen har dødd: Ja ;(

50. Likt en venn som er gutt: Nei, men det motsatte har forekommet og det er ikke no' gøy.

 

SVAR HELT ÆRLIG:

51. Er det en person du har lyst til å være sammen med akkurat nå: Ja, faktisk!

52. Hatt mer enn en kjæreste av gangen: Nei, I'm a good girl.

53. Tror du det er mulig å være trofast for alltid: Ja, det tror jeg.

54. Hva er den ene tingen du ikke kan leve uten: L O V E ; )

Lærte du noe nytt om meg?

A lady never tells

Tenkte det kunne være litt gøy å få litt info om meg, så here we go:


Siste:


Sang du hørte: Monster - Lady Gaga


Film du så: Sex and the city 2

 

Mat du spiste: Kylling i pitabrød

 

Klem: Vesla

 

Kyss: 

 

 

Følelse: trøtthet


Reise: Oslo med Annette

 

 

Glede: Last Wednesday, når Annette ble igjen ut og jeg dro "hjem" ; )

Drøm: Husker jeg drømte noe rart i natt, men har glemt hva det var.

 

Person du traff: my mama

 

Person du snakket i telefon med: Annette om at vi skal ut å gå oss en tur!

 

Personen du fikk sms av: Anna, hun som skal låne leiligheta mi

 

Gangen du var utendørs: Isted, skulle kjenne på temperaturen og det var faktisk herlig og varmt ute!

 

Gangen hele familien din spiste middag sammen: Det begynner å bli ei stund siden, siden pappa har flyttet til USA for sommeren. Men tror det var søndagen før han dro.

 

 

Tingen du kjøpte: Det må være skoene jeg kjøpte i Oslo med Oda.

 

Generelt


Skal bli morsomt: Å reise til La Manga med Annette. Gleder meg som en liten unge, tror ikke det blir en eneste kjedelig dag der!

 


Skal ikke bli morsomt: Å stå opp klokken 6 på lørdag.

 

Sparer til: Sparer til jeg skal til USA til høsten. Er flink til det og, da jeg var i Oslo med Annette kjøpte jeg meg ikke en eneste ting. I'm so proud! 

 

Pålegg som gjelder: bringebærsyltettøyet mamma lager, yummie.


Ønsker at jeg var flinkere til: Å trene hver dag!

 

Dagens drikke: Det må bli smoothie i sommerværet

 

div 012cc

 

Hva savner du: Bestevenn, Oslo og Odasøt


Hva har du gjort idag: Stod opp klokka 10, spiste frokost og la planer med Annette.


Pleier du å banne mye: Egentlig ikke. Det værste mamma vet er når jeg sier "bætre". Hun mener at da banner jeg, men jeg vet nå ikke helt jeg.


Hvor tidlig står du opp: Det varierer om jeg skal på jobbe eller ikke. Visst ikke sover jeg lenge!

 

Hva skal du gjøre ikveld: Make some money!

 

Beste som hendte deg forrige sommer: Det må være når jeg og Oda var to uker i Spania alene, eller når jeg fikk vite at jeg kom inn på medisinstudiet i Trondheim!

 Favorittplagg i garderoben akkurat nå: skoa mine <3

 Høyde: 170 cm på sokkelesten!

 

Vekt: A lady never tells


Bytter gjerne garderobe med: Paris Hilton


Bukse eller skjørt: jatakk, begge deler.

 

Seneste utleste bok: Eclipse på engelsk vel og merke.

 

Deg selv med tre ord (akkurat nå): glad, usminket og lykkelig

 

Du trener: prøver å forbedre kondisjonen min og magemusklene mine. Pluss gluteus maximus.

 

Du ville bli da du var liten: slik som alle småjenter, prinsesse!

 

 

 

Hanna Vaage - I wanna travel the world

28, Orkdal

Om meg!

28 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Stavanger! Her jobber jeg som LIS-lege ved Stavanger Universitetssykehus og trives veldig godt med det.

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv