Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


Medisin

Good morning from Derma

Jeg som er så gira på dermatologi og hud har møtt opp ekstra tidlig for å dra på hud-flab for å trene på å ta prøver på klamydia, andre kjønnsykdommer og alt som hører med! Skal også bli kløpper på å se gonore i mikroskopet og ta prøve fra cervix. Har vært på hud-uketjeneste en uke nå og det er så spennende her. Det spirer og gror kanskje en dermatolog i meg, hvem vet.


// Syns denne var så fancy at den bare måtte få være med i innlegget! Aldri glem å beskytte deg selv. Både i forhold til graviditet og ekle kjønnssykdommer som faktisk kan gjøre deg sterile. Play safe, always!

Håper alle får en fin dag!

The beauty of life

I dag har jeg vært med på føden for første gang. Jeg hadde på en måte gruet meg litt til denne dagen. En hel dag med venting, smerte, skrik og hyl. Men også glede, tårer og lykke når barnet endelig kommer ut. På en måte visste jeg hva jeg gikk til, på en annen måte hadde jeg ingen anelse. En ting er i alle fall sikkert og det er at jeg har fått skrekken for å føde selv. Det sies sånn at omtrent halvparten av jentene i klassen får lyst på barn selv etter de har tilbringt en dag på føden, mens resten blir skremt og utsetter det hele med noen ekstra år. Jeg er helt klart i siste kategori. Jeg er av en eller annen grunn utrolig redd for smerter og det å ikke ha kontroll. Og bare det å høre skrikene til mor når barnet presser på.. Ååh, det iser nedover ryggen altså! Det er derimot ingen problem å være med å se på en fødsel. Jeg føler meg ikke uvel når det renner ut store blodklumper, eller når man ser hodet komme ut. Det er faktiks ingen problem. Bare jeg selv slipper å gå gjennom noe lignende. Heldigvis er det lenge til det er aktuelt så jeg trenger vel egentlig ikke å bekymre meg. Uansett, det har altså vært en kjempespennende og lærerik dag på føden. Litt mye venting, men sånn er det vel. Er i alle fall klar for runde 2 på torsdag.



Hva tenker dere om fødsel? Skremmende eller ikke?

The feeling of Friday!

Jeg elsker slutten på uka, fredag, helg og tid til å gjøre hva enn man vil. Det får meg skikkelig i stemning. Selv om jeg har feber og en stemme som høres ut som den har drukket litt for mye whiskey. Begynner sent med forelesninger i dag da heldigvis, så da har jeg masse meg-tid til å eksprimentere til hvordan dagens look skal se ut. Hehe, lovely. Har forelesning om "ultrasound during pregnacy". Det skal bli spennende. Det kan ikke slå feil med søte 3D bilder av babyer. Men nå må jeg nesten hive meg rundt så jeg rekker bussen. Til tross for at jeg har hatt 4 timer på å gjøre meg klar, klarer jeg bestandig og få det travelt. Hehe, story of my life!

Ha en fin fredag! ♥

Live it up!

Har fått helt dilla på denne sangen. Sitter å løser MCQ, mens denne suser og går i bakgrunnen. Hver gang Jlo synger live it up går tankene over på noe helt annet enn eksamen da vel og merke. Gleder meg sånn til USA nå, at dere vet ikke. Enn at det bare er 2 uker igjen eller noe sånt til jeg reiser! Shiit, nå kom jeg på at jeg må bestille ESTA. Enn at det bare er 2 uker igjen da. Tida går så fort. Men 2 uker, betyr eksamen snart. Ih, må nok gå tilbake til MCQ og Jlo asap. Hehe!

Ferdig for kvelden kanskje?

Operasjons chick

Bare synd jeg blir uvel med en gang pasienten begynner å ynke seg. Kirurgi + meg er nok ikke den beste komboen!

Min hverdag!

Fra jeg står opp til jeg legger meg er det en ting som gjelder - pugge, lese, lære meg alt som kan komme på eksamen! Jeg tror jeg blir gal snart hvis jeg ikke får et lite avbrekk. Sommerferie, hvor er duu?

Update: tror jeg virkelig går på veggen altså. Dro på butikken for å kjøpe middag og der ute i den virkelig verden er det drøssevis med folk i dress som bærer på sixpack med øl, det er russ over alt og mennesker som nyter denne vårkvelden. Ååh, hater virkelig eksamenstida! Føles ut som det bare er meg som er hjemme å leser mens resten av verden nyter livet. Unfair!

Look of the day

Pynta meg for den kjekke røntgenlegen. Hehe, neida. (joda). Nå er jeg så utrolig sliten at dere aner ikke. Kom akkurat hjem fra lesesalen. Skulle gjort hva som helst for noen nystekte vafler - anyone? Hehe, jeg må vel lage dem selv, men jeg orker ikke. Blir sliten av og holde på fra 7 til 9. Heldigvis helg i morgen da, det trenger jeg! ♥

What I've been doing.

Hvis dere lurer på hvorfor jeg har vært fraværende de siste dagen, så er det fordi jeg har dedikert livet mitt til word og notatskrivning. Jeg har sikkert hørt gjennom alle spillelistene mine på youtube, mens jeg ivrige trykker på tastaturet og prøver og lage meningsfulle setninger som vil hjelpe meg å komme igjennom eksamen. Dette er virkelig ikke en sunn livsstil. Hvor ble det av sosiallivet? Nattesøvnen? Og jeg er enda ikke i den verste eksamensperioden. Hvordan skal det gå når det bare er et par uker igjen. Men siden jeg er så effektiv nå, krysser jeg fingrene for at jeg har mer oversikt når eksamen nærmer seg. En ting er i alle fall sikkert og det er at eksamensformen på medisin ved NTNU ikke passer for meg. Jeg vil ikke ha en eksamen hvor du skal testes i absolutt alt du har lest i løpet av et år. Aner dere hvor stressende det er? og hvordan hjernen min skal klare å lære seg, forstå og huske på alt. Ja, det lurer jeg på.

Nå skal jeg prøve å få meg litt søvn, selv om jeg helt sikkert kommer til å drømme om epiglottitt, falsk krupp, tonsillitt og mononukleose som var dagens tema! Jeg kunne i alle fall krysse OK i sted da, dagens høydepunkt. True story!

Når du skulle lese til eksamen

Ble så inspirert av sisteplass sin twitter, så jeg måtte bare lage min egen lille bildeserie. 

Hehe, hater når det skjer. Og for tiden kanskje litt for ofte. Trykker kryss på facebook, blogg og hotmail NÅ. Så er det kjempecellearteritt og meg resten av kvelden. Ååh, så gøy!

...

Det skal ikke stå på bekledningen, selv om formen ikke er helt på topp. Hehe, føler meg helt tom i blikket. Det eneste jeg tenker på er å komme hjem å sove, men først må man undersøke en slagpasient. Jaja, jeg skal nok komme meg igjennom det! Så er det sovetid så jeg forhåpentligvis våkner opp frisk som en fisk i morgen!

Nytt semester, mer stress!

Da har jeg begynt nytt semester og jeg merker at jeg stresser syykt med det at jeg fortsatt har igjen en del å lese på forrige semester. Jeg har helt dilla på å organisere i hytt og pine og det at jeg ikke har kommet i mål med min lille leseplan stresser meg. Baah, håper virkelig ikke dette skal være hverdagen min fram til eksamen. Jeg er fortsatt i indremedisinens verden og er ikke klar for å bytte over til nevrologi og øre-nese-hals. Men hvis jeg går inn det nye semesteret med litt skepsis, så kan det kanskje hende at jeg blir positivt overrasket. La oss krysse fingrene for det. Nå skal jeg ha full fokus på lesing denne uka, og så blir det Stavanger til helga! Kjenner det skal bli godt med litt leseavveksling i alle fall.

I Trondheim er det -14 minus ute i dag, så skjerf på lesesalen er obligatorisk! Haha.

Ønsker alle sammen en kjempefin mandag ♥

Ready, set, read!

På fredag var jeg ferdig med semester 2B og mye av indremedisinen som hjerte, lunge, gastro og hematologi. Jeg føler meg absolutt ikke ferdig med tema, så skal gjøre meg ferdig med alle notater før jeg hopper videre til neste semester om nevrologi og øre-nese-hals. For å ikke henge etter, må jeg prøve å være super effektiv, så denne lørdagen er leselørdag med stor L. Akkurat nå leser jeg om lungekreft. Visste dere at selv om man har røyket lenge og så stopper vil man etter 10-15 år få redusert risikoen for lungekreft betydelig. Så, stump røyken sier jeg bare. Hehe, er vel ikke så enkelt som det. Men faktorer som antall sigaretter per døgn, alder ved røykestart, antall røykeår, mengde tjære og nikotininnhold spiller en stor rolle for risikoen for utvikling av lungekreft og det er ikke til å stikke under en stol at røyk er skadelig for lungene.



Nei, nå må jeg stikke nesa ned i lungebuka igjen.

Håper dere får en fin lørdag 

Oh, så sliten

Jeg er glad jeg ikke begynner 0745 og slutter 1715 hver dag på skolen. Da tror jeg ikke denne frøkna hadde hatt så mye energy left. Spesielt ikke når jeg lå å fniste sammen med bestevenn til langt på natt. Hehe, nå trenger jeg noen som vil lage middag til meg og pjuske med armen min. Det hadde i alle fall vært lovely! Har vært på gastrokirurgen omtrent i hele dag og fått med meg litt poliklinikk og sengepost. Veldig lærerikt og spennende. Hjelper også på at mange av kirurgene er så kjekke. Hehe, tror vi runder av der jeg. Nå må jeg prøve å få energien tilbake!


// Jeg liker de grønne kirurg-klærne!

Har deres dag vært lang?

Julebord!

Vet ikke hvor lenge det er siden sist jeg var på julebord, men jeg gleder meg i alle fall til i kveld. Har drukket en rusbrus og kjenner allerede at jeg begynner å bli litt tipsy. Hehe, regner med følelsen forsvinner med en gang ribba kommer ned i magen min. Ikke det at jeg liker ribbe. Men valget stod mellom det og pinnekjøtt og da foretrekker jeg førstnevnte. Blir uansett koselig på julebord med kullet. Blir morsomt å se alle medstudentene i kjoler og dress, i motsetning til de hvite sykehus klærne jeg vanligvis ser dem i. Selv har jeg på meg en ny kjole fra Lipsy, clutch fra Forever 21 og sko fra Jeffrey Campbell. Julemusikk står på i bakgrunnen og stemningen er virkelig på plass. Nå må jeg bare psyke meg opp til å gå ut i kulden. 16 minus og kjole er to ting som ikke passer sammen!

Skal dere på julebord i år?

Du vet du er lenge på lesesalen

... når lyset slukker seg av når du er der og så sitter du der alene, i mørket, og funderer over blødninger i tarm. Der har du dagen min. Lesesalen til klokken 8. Høres kanskje ikke så forferdelig ut, men med tanke på at jeg ikke har eksamen før i mai, så er det litt kjipt. Blir ikke bedre av at det er mørkt ute og du er den eneste som sitter igjen heller. Det som deretter gjør det bedre er å få en uventet telefon om at det med stor sannsynlighet dukker opp en gave i posten om en uke eller to. Hehe, slike overraskelser kan jeg like. Tenkte egentlig jeg skulle rekke å skrive om Shellac neglelakken jeg prøvde forrige uke, og twilightpremieren. Men med mangel på tid så må det bli i morgen. Nå trenger magen mat og hodet litt hvile!

 

Har dere mye å gjøre fortiden?

Medhum-revyen 2012!

Noen ganger sett en trailer som forteller mer enn filmen? Vil Lars Monsen og hans deltakere i "ingen grenser" nå fram til Kardemomme by? Hvorfor holder Kongen nyttårstalen sin 2. søndag i advent? Hvem er doktor McDrømmeland og doktor McBadeland? Hørt om det nye markedsføringstrikset til fundamentalister i Midtøsten? Og hva er Norges nyeste forslag for å skape fred i Afganistan?

MedHum-revyen produseres og settes opp i sin helhet av medisinstudenter ved NTNU i Trondheim annenhvert år. Revyen er et stort sosialt og kunstnerisk fellesskap på studiet, og vi er til sammen rundt 130 studenter som er involvert i oppsetningen. Om en drøy uke braker det løs med rød løper, 16-manns orkester som spiller klassikere fra filmenes verden og dyktige medisinstudenter i kulissene og på scenen; det bli en helaften uten sidestykke!

Ikke nok med at man får kvalitetsunderholding av rang, man støtter også en god sak da hele overskuddet fra MedHum-revyen går uavkortet til MedHum og arbeidet med å hindre HIV-smitte fra mor til barn i Mosambik. I fjor kunne vi overrekke 100 000 kr til MedHum, og vi kan ikke være noe dårligere i år!

Premiere: Torsdag 1. november kl 1900 (utsolgt)
Fredag 2. november kl 1800
Fredag 2. november kl 2100
Lørdag 3. november kl 1800
Lørdag 3. november kl 2100

Billettpriser:
Voksen: 210 kr
Student/barn under 16 år: 160 kr 

Billetter kan reserveres via vår hjemmeside, eller kjøper på våre utsalgssteder. For mer informasjon se: www.medhumrevyen.no.

Tenkte å tipse alle dere blogglesere fra Trøndelag om MedHum-revyen. Jeg har på følelsen av revyen kommer til å bli kjempemorsom og det støtter en veldig god sak. Man vil også få et lite innblikk i medisinstudentlivet, og det er jo en god nok grunn til å gå. Jeg gleder meg i alle fall til å se hva medstudentene mine har satt sammen.

De tre siste..

..bildene jeg har tatt med telefonen min.

Tatt i dette sekund. Her sitter jeg i mitt lille rosa hjørne og leser på lungeembolier. Snart skal jeg hoppe videre til uketjenste på thoarks kirurgien. Det skal bli spennende. Som dere ser så er jeg sunn og spiser eple, og flink og drikker vann av den rosa vannflaska mi. Selv om jeg har blitt all black i det siste, så har jeg ikke glemt av alle de rosa tingene mine. Rosa matboks er så mye kulere enn svart. Dere skulle sett det rosa navneskilte mitt også, det er toppen av kransekaka. Haha.

Krøllene sitter fortsatt i og legefrakken er på når man vandrer rundt på St. Olav. Må skynde meg å skrive ferdig her nå også, sånn at jeg rekker å skifte til helhvitt før uketjenesten.

Fikk ikke sove i går, så jeg bladde igjennom album med barnebilder. Fant dette her og kunne ikke gjøre annet enn å ta bilde av det. Vi ser så søte og lykkelige ut. Hvor ble det av den tilværelsen? Det lurer jeg på. Søskenkjærlighet på høyt nivå, det er det i alle fall! 

Joda, dette var random. Men det har gått i ett fra jeg stod opp klokken 6 i morrest og jeg har ikke gjort noe mer spennende enn dette her. Men en kløpper på de ulike årsakene til brystsmerter, det har jeg blitt.

Nå må jeg gå, ha en fin dag videre!

Kul i grønt!

Da har jeg nettopp vært og ordnet meg opplæringsvakter på sengetun for fordøyelsessykdommer på St. Olav. Slik at jeg kan ta noen ekstravakter i høst. Det trengs etter visakortforbruket mitt i alle fall. Hehe. Nå skal jeg vandre videre til kirurgisk operasjonsavdeling. Skal ha vaskekurs for å lære forbredelsene før en operasjon. Derfor de grønne klærne!

Potatochips, no more!!

Gjett om jeg får hetta over min elsk for potetgull når jeg sitter her på lesesalen og leser om arteriosklerose. Jeg kan nesten føle at blodårene mine også er fylt med usunt kolesterol som jeg pakker i meg på lørdagskveldene. Enn at man kan se ut sånn innvendig om man spiser usunt nok. Jeg får i alle fall lyst på fisk og avokado til middag, og en kveldstur til 3t! Aldri i verden om jeg skal ende opp med slike blodårer. Fylt med plakk og tromber! Ughh!
Man må nok leve usunt i lang tid før man ender opp sånn, men alikevel så skremmer bildene meg.

Nå skal jeg prøve å lese litt videre. De kliniske konsekvensene for aterosklerotisk plakk står på planen.

Fikk du lyst på potatochips nå??

Iiih, bestått!

Omg, nå er jeg lykkelig, glad og happy! Man får liksom ikke til å slappe av før man vet om man har bestått eksamen eller ikke. Og man klarer ikke å ta helt sommerferie visst man vet at man kanskje må bruke sommeren på å øve. Så nå har jeg offisielt fri og kan endelig senke skuldrene og slappe av! Ååh, denne sommeren kommer til å bli så herlig. Bare det blir litt bedre vær snart, så skal jeg bli fornøyd!



Må nesten feire litt ikveld kjenner jeg!

Heaven!

Ååååh, det er så godt å være ferdig! Dere aner ikke, ubeskrivelig. Har gått litt opp og ned i dag. Tror kroppen min har gått inn i sjokk etter at eksamensbobla sprakk og eksamen plutselig var over. Husker jeg tenkte i går at eksamen ble aldri ferdig fort nok, og nå er det jammen meg over. Nå skal jeg dra til Solveig Elise og møte en god del av resten av klassen for å feire meg champagne og tapas. Tror det blir godt og endelig være sosial igjen. Ansiktet mitt setter i alle fall pris på det. Etter omtrent 14 dager med en sminkefri tilværelse var det på tide og pynte seg litt igjen!

Er allerede en og en halvtime for sent, så vi snakkes senere! ♥

wish me luck!

Har nesten ikke sovet et sekund i natt. Drømt om eksamen, eksamensfestet og sett for meg hele dagen egentlig. Det er så mange følelsesinntrykk over alt at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Uansett, det er nå eller aldri!


// Rundt eksamenstida for 2 år siden.

Wish me luck ♥

My univers...

At the moment is this!

Alt jeg skal kunne ligger organisert strødd utover stuegulvet mens jeg ligger i midten med beina opp mot spisebordet og terper begreper høyt til meg selv. Haha, ganske spesi. Det eneste jeg gleder meg til nå er telefondaten med kjæresten i kveld og at eksamen er ferdig om 2 dager! Iih, blir litt nervøs bare av tanken!

Uansett, ha en fin søndag alle sammen!

Tegneskills!

Har brukt den siste halvtimen på å tegne livmoren og urinblæra samtidig som jeg hører på Disney sanger på spotify. Da jeg satt og fargela ligamentene kom kiss the girl fra Ariel filmen på og da var det akkurat som når jeg var 7 og satt og fargela i tegneblokka mi. Forskjellen var vel bare at da tegnet jeg havfruer og barbiedukker, mens nå går det i ligamenter, muskler og gørr. Hehe, uansett finnes ikke noe bedre måte å pugge anatomien på enn å tegne det selv og forstå litt hvordan det hele egentlig henger sammen. Nå skal jeg pugge alle begrepene, pluss et hefte med bekkenanatomi og så tror jeg hjernen min for nok puggestoff for en dag. Wish me luck! 

Haha ♥

I know this is kind of dull..

I går fikk jeg en kommentar jeg har gått og ventet litt på i det siste og det er at bloggen min kanskje har blitt litt kjedelig, ensidig, tom, ufullstendig.. Ja, dere skjønner tegninga. Og jeg er fullstendig klar over det selv også. Jeg burde kanskje laget en liten advarsel til dere. NB: de neste tre ukene vil livet mitt være superkjedelig og jeg har ikke tid til å late som om det er superspennende og innholdsrik for jeg må lese til medisineksamen og bevise for alle der ute at jeg faktisk er smart! Og det å lese til en eksamen som består av 10-12 ulike temaer er ikke akkurat enkelt. Jeg må kunne det meste om CNS, embryologi, gener, fødsel, vekst og pubertet, menstruasjon, immunologi, mikrobiologi, nyrefysiologi, farmakologi, patalogi and the list goes on! Jeg blir helt motløs av å tenke på det. Men jeg har en plan og det er å lese fra jeg står opp til jeg legger meg. Jeg pugger, terper, skjerper hjernen, pugger litt til og snakker høyt til meg selv. Kan se for meg det ser veldig komisk ut for familien min som må høre på alle denne pratingen til meg selv.

Med andre ord er livet mitt kanskje så kjedelig for tiden. Jeg får en spennende telefonsamtale fra Amerika, tilbud om reiser hit og dit og sånt annet småtteri, men hver gang jeg deler det med dere får jeg bare kjeft av noen særinger der ute som mener at jeg bare skryter av livet mitt. Kanskje jeg gjør det, kanskje ikke. Alt jeg sier er i alle fall sant, så ingen trenger å være redd for at jeg finner på noe. 

Men så tilbake til denne kjedeligebloggingen jeg har hatt de siste ukene. Jeg lover at jeg skal bli bedre om en uke akkurat fra i dag. Da er eksamen faktisk over. 1 uke det går fort, så håper dere kan bære med meg denne uken og så starter man på nytt tirsdag 5 juni med champagne, videoblogg og sommerferi! Livet mitt blir forhåpentligvis mer spennende da. Flytting til Stavanger, ferietur til Berlin, sene sommerkvelder og soling på stranda, før jeg avslutter det hele med 2 uker i La Manga! Yesda, blir i alle fall mye bedre enn den triste hverdagen jeg har nå!


Håper dere "tiligir" den kjedelige bloggingen da! hehe, ♥

embryologikos!

Klokken er 2 minutter på tolv og jeg sitter her og pugger embryologien for harde livet. Iiih, jeg vil bare sove. Da Macen sluknet i sted så jeg den fine frisyren min og hvordan den har utviklet seg utover kvelden, så da måtte jeg bare ta et bilde til dere. Haha, superlekker!

Ønsk meg lykke til i disse sene nattetimer! ♥

nye grenser!

Hei dere! Da har jeg akkurat satt meg ned på lesesalen, funnet fram hjerneanatomiboka og puttet musikk i ørene. Er klar for å sitte her en god del timer for å lese for å si det sånn. Mangler bare en pose smågodt nå, så hadde alt vært perfekt. Men, har lovet meg selv å holde meg unna godteri frem til sommeren. Så da får det holde med en gullerot eller noe. Haha, uansett. Tok og krysset noen nye grenser i sted når jeg tok et webcambilde av meg selv på lesesalen. Iiih, flaut. Men hva gjør man vel ikke for denne bloggen. Senere i dag tenkte jeg å poste et innlegg om Victoria's Secret bikinisamlingen min. Begynner å få en god del bikinier der i fra nå, så er litt gøy å vise frem. 


// Kjører sløyfer i håret og kjole fra Jones & Jones i dag. Det er jo tross alt "sommer"!

Lunche i sola

Er på tide med en liten avbrekk fra lesinga, og gå ut for å nyte noen solstråler. Det er så utrolig mange fine uteområder på St. Olav så det må man vel utnytte når jeg tilbringer tida mi her allikevel. Kvier meg for å gå inn og fortsette CNS lesinga, men det må vel til.

Er det ikke fint på sykehuset?

Skoleupdate!

Yo, fininger! Hehe, vet ikke hvorfor jeg liker å si ordet yo, men jeg følte bare for det. Uansett, sitter på skolen nå og leser (shocker). Gjør jeg noe annet for tiden? Det lurer jeg virkelig på. Selv om jeg hører på musikk på ørene kan jeg høre hvert eneste tastetrykk jeg skriver når jeg noterer og jeg kan love dere at det går i en heidundrende fart! Akkurat nå så leser jeg om svangerskapet og fødselen. Har nettopp tatt for meg ulike svangerskapskomplikasjoner. Var mange ulike problemer man kan få under svangerskapet så kan ikke akkurat si at det fristet å bli gravid. Selv om jeg kan tenkte meg at å være gravid er en helt magisk følelse. Tenk å ha en levende skapning boende inne i magen din. Fancy that. Snart skal jeg fortsette å lese på fødselen og hvordan barnet roterer ut. Regner med at det skremmer meg slik at alle gravidtanker forsvinner langt av sted! Ikke det at jeg har noen. Haha, kunne ikke tenkt meg og vært gravid nå. Er ikke plass til det i denne travle hverdagen. Men en gang i fremtiden, da er det forhåpentligvis både tid og plass. Nå må jeg nesten runde av her før jeg tar av helt med dette gravidsnakket. Hehe, men spennende å lese om. Det er det!

// Fra USA når Oda kledde meg opp som graviddame før vi skulle på kino. Hun ville gjøre meg feit som hun sa. Haha!

Har dere hatt en fin dag på skole/jobb/hjemme?

Stress i joggedress

Når jeg stresser sånn med å blogge at jeg nedprioriterer mat og andre livsnødvendige ting, så vet jeg at det har gått litt for langt. Ble nesten sur på meg selv fordi jeg måtte dra å handel i sted, og hadde vært så lenge på skolen at jeg ikke har rukket og skrevet ned noen ord til dere. Husker mamma sa til meg når vi kom hjem fra USA. "Hanna, du vet du ikke kan bruke så mye tid på bloggen som du har gjort frem til nå. Det er viktig at du prioriterer skolen." Og jeg svarte at selvfølgelig skulle jeg det. Skulle bare blogge i ny og ned når jeg følte for det. Haha, men sånn har det ikke blitt. Jaja, jeg klarer jo å balansere begge to. Får bare tenke sånn at noen i klassen min spiller håndball, noen sitter i Revystyre og noen lager medisineravisen Nocebo. Så da kan min ekstra oppgave, fritidssysleri, være å blogge. Jeg føler jeg har klart meg bra så langt, men i de siste ukene frem mot eksamen blir det vel ikke noe annet enn hei og hallo. Men regner med dere forstår det. Det verste med bloggingen er at det tar så uendelig lang tid. Redigere bilder, vente på at bildene skal laste opp, vente på iphoto når det skal åpne seg, finne på noe fornuftig å skrive. Hehe, det er ikke gjort på en, to, tre i alle fall! Nei, nå rumler magen min så mye at jeg bør kokkelere sammen noe av det jeg kjøpte i sted. Senere i kveld kommer et innlegg om netthandling eller om anonym som kommenterer her. Vi får se hva det blir til. Lå å tenkte på begge to i hele går, så har flere setninger skrevet ferdig i hodet mitt.

Hva har dere til middag i dag?
Er det mye skolestress for tiden? 

occupied, engaged and taken

by my school work! Men trenger små pauser som dette. Selv om jeg sitter på lesesalen og føler alle som merker at jeg blogger ++ tenker at jeg er slapp! haha. Gir meg i alle fall motivasjon til å lese. Til tross for dette er det umulig for hodet mitt og sitte å lese konstant i flere timer. Derfor trenger jeg små pauser. Hadde en liten samtale med Daniel i sted som nettopp har kommet hjem fra Aberdeen! Han har vært borte siden Torsdag og vi har ikke hatt våre daglige samtaler sammen! Blæ, hvordan overlevde jeg i det hele tatt! (Haha, fornøyd nå kjære?!). Neida, har hatt nok av skolearbeid som har okkupert tiden min, distrahert meg og gjort meg søvning!

Now: back to work!

Har dere mye å gjøre i dag?

eksamensperioden

Bah, jeg dør. De neste 54 dagene vil bestå av lesing, lesing og atter lesing. Kanskje jeg slenger inn litt oppgaveløsning og MCQ's inne i der, men for det meste så blir det lesing. og notatskriving. Gruer meg allerede. Dagene er så kjedelige når de består av side opp og side ned med svart skrift på hvite sider. Hva er meningen med det liksom? Eller, meningen er vel å bli smartere enn det man allerede er. Er bare det at det er så mye stoff vi skal kunne at jeg er redd for at lagringsplassen i hjernen min sier stopp etterhvert. Jaja, det er bare 54 dager igjen og så skal jeg feire med en skikkelig ferie! Hvor vet jeg ikke helt enda, men det finner jeg vel ut etter hvert! Når vi snakker om ferie så kjente jeg misunnelsen stikke litt i meg i sted. Lotus Elise (han fyren fra USA) ringte i sted og kunne fortelle meg at han lå å solte seg på stranda i Miami! Bah, skyt meg tenkte jeg da han spurte hva fornoe fancy jeg drev på med. Eeh, jo. Sitter og leser da. As always. Haha, men får ekstra lang sommerferie i år og det skal nytes til det fulle! Og så kan jeg vel klare å presse inn noen morsomheter i løpe av de neste 54 dagene. Skal en tur til Stavanger for å feire konfirmasjonen til lillesøsteren til Daniel i mai. Og så må jeg dra ut en tur i Trondheim når russetiden nærmer seg. Daniel kommer på besøk i slutten av april. og et kafe besøk med Ingvild er obligatorisk de neste dagene. Nå ble det nok surr her til dere å lese. Så da stikker jeg tilbake til lesinga mi. Allergi og autoimmunitet er dagen tema! Whoho.

Flere enn meg som sliter seg gjennom eksamensperioden?

Morning

Da er jeg tilbake til gamle rutiner. Sitter på bussholdeplassen og venter på buss nummer 19 som er sen igjen (shocker!) kommer litt for sent til pbl, men det må vel gå bra. Atb er ikke bestandig til å stole på når det gjelder punktelighet! Etter skolen skal jeg hjem en tur for å hente alt stasje mamma tok med til meg fra La Manga. Blir kos å komme hjem litt. Liker ikke å være alene når jeg har vært sammen med noen i en uke. Hehe, hvis det ga noen mening! Nei, nå må jeg slutte å skrive slik at jeg ikke mister bussen!

Ha en fin tirsdagsmorgen søtinger!

Nei og nei, så lærerikt!

Da var jeg kommet meg trygt hjem igjen etter en alt for lang dag. Jeg kjenner at kroppen er sliten og hodet verker litt, men det var for all del verdt det. Det å få muligheten til å lære bort noe jeg kan til andre mennesker, og at disse menneskene var interessert i å høre på, var absolutt en herlig opplevelse. Det er gøy å tenke på at jeg har lært noe til noen som de forhåpentligvis kommer til å ha nytte av senere i livet. Bare det å lære å tre på en kondom riktig, er jo svært viktig. Vet ikke om jeg skrev om det på bloggen, men vi hadde altså kondomskole hvor alle sammen fikk prøvd det å ta på en kondom på rett måte. Det er mange små ting man må huske på, som å sjekke dato på kondomen, ikke ta rett på slik at det kan komme sprekker, sette på kondomen riktig vei og så videre. Det er mye som skal huskes på for at den skal være sikker. Uansett, jeg håper i alle fall at konfirmantene fikk lært noe. Jeg har i alle fall lært kjempemasse. Har lært at det ikke er skummelt å stå å snakke foran så mange fremmede mennesker, lært det at jeg faktisk kan en del info og at det er viktig at jeg har troen på meg selv. Nei og nei, dette har vært lærerikt dere.



Hvilken erfaring har dere fra seksualundervisning?

It's time!

Da braker det løs om 15 minutt!

Ønsk meg lykke til!

Don't be silly - wrap your willy!

Sexually transmitted diseases eller STD's minner meg om en amerikansk high school film hvor den populære jenta i klassen enten får et rykte på seg om at hun har en STD's eller at hun er redd for det selv. Husker da jeg var mindre at jeg syns selve ordet var så kult når de sa det i filmene. Haha, spør meg ikke hvorfor. For en kjønnssykdom er absolutt IKKE kult. Uansett, i dette øyeblikk sitter jeg og leser om seksualt overførbare infeksjoner - klamydia og herpes - for å forberede meg litt til undervisningen jeg skal holde på torsdag. Fikk låne et hefte fra MSO, medisinernes seksualopplysning, og der finner man ganske mye interessant å lese på. Tenkte derfor å skrive et innlegg om STD's som søndagstema eller noe. Er det interesser for det? Vet på en måte ikke hvor mye dere kan fra før av, eller om det i det hele tatt er interessant å høre om. 22 527 mennesker ble smittet med klamydia i Norge i 2010 så det er absolutt et tema det er verdt å ta opp. Vær forsiktig og ta forhåndsregler. Får dere ikke høre det hjemmefra, skal dere få høre det fra meg!


Så, hva tror dere?

En bag med kondomer!

Hvis ikke jeg er godt forberedt til torsdagens undervisning nå, så vet ikke jeg! Bagen min er stappet full med kondomer som jeg skal gi ut på torsdag. Håper bare ingen legger merke til dem på vei hjem. Jeg mener, håper ingen mistolker bagasjen min. Hvem vet hvilke tanker som finnes der ute!

Wake up call!

Før jeg begynner innlegget må jeg bare si at det var litt morsomt å lese alle de forskjellige reaksjonene på forrige innlegg. Noen mener jeg burde farge håret, mens andre syns blondt passer meg bedre. Jeg vil nok en gang i fremtiden bli brunette, men for nå holder det med parykker og annet jukseri. Vurderer om jeg skal kjøpe parykken fra forrige innlegg og bruke den ut på byen en dag. Hadde vært morsomt å se hvilken reaksjon jeg ville fått da. Må bare passe på å feste den godt nok. Tenkt deg om den falt av midt på dansegulvet. Gud, så flaut det ville blitt!

Uansett, dette innlegget skulle egentlig handle om forelesningen vi hadde i går om fedme. Syns foreleseren sa så mye interessant at jeg nesten måtte skrible ned noen ord om det her.

Fedme eller overvekt er et problem i befolkningen som bare har økt de siste årene. Med tanke på alle mulighetene vi har i dag, som de ikke hadde for 100 til 50 år siden, så er det kanskje ikke så rart. Bare det at man kan styre TVen fra sofakroken med en fjernkontroll, kjøre bilen til jobb, spille dataspill i stedet for å dra ut å leke gjør at hverdagen blir ganske så stillestående. Sier ikke at dette gjelder alle, men de fleste bruker nok store deler av dagen sin på å sitte i ro. Bare ta meg selv for eksempel. På skolen sitter jeg i forelesningssalen og hører på en foreleser, eller så leser jeg selv på lesesalen. Når jeg kommer hjem er det Macen som gjelder og den bruker jeg alt for mye tid på.



Da foreleseren sa det at de som har en kontorjobb eller er student vil forbrenne 700 kalorier i løpet av en dag, mens en person som jobber i butikk og står hele dagen vil forbrenne dobbelt så mange kalorier. Kjente jeg at jeg ble litt stresset. Det vil si at studenten har litt å ta igjen når man kommer hjem. Og her var det viktig å være aktiv slik jeg forstod det. Om man drar på trening en time så var det vel og bra, men da må man ikke sitte i ro resten av kvelden. Hvis man skal ha best mulig utnytte er det viktig å være i aktivitet i løpet av hele dagen, og her har jeg noe å lære. Gå småturer, vask leiligheten, gå i trapper eller tygg tyggis. Visste dere at man forbrenner 20 kalorier hvis man tygger tyggis i en time. Hehe, det er fire ganger så mye som man forbrenner om man bare sitter i ro.


Uansett, pointet var at jeg føler jeg (og helt sikkert mange andre) sitter i ro alt for mye i løpet av en dag. Selv om jeg drar på trening er det kanskje ikke godt nok. Så jeg har absolutt noe å lære. Kanskje jeg burde sette av 10 minutter til å gå opp og ned trappene her jeg bor. Hehe, det får jeg i alle fall rørt litt på meg. Ikke det at jeg er i faresonen for å bli overvektig. Men med tanke på hva jeg putter i meg av mat og hvor mye tid jeg bruker foran Macen, så er det litt rart at jeg ikke er det. Er vel kanskje en av de "heldige" som ikke legger på seg uansett hva man spiser. Uansett, forelesningen fikk meg i alle fall til å forstå at jeg burde røre mer på meg, og ikke bare dra på trening.


Sitter dere mye i ro i løpet av en dag?



Bounce out!

Da stikker jeg ut for å feire! Kos dere masse i kveld!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Oh my god! Jeg er så sykt glad! Dere aner ikke. Har bestått muntligeksamen og alt er bare fryd og gammen! Gjett om jeg var nervøs i morgen. Jeg føler jeg ikke har gjort noe annet enn og mast om denne eksamen, og nå er den endelig over. Grunnen til at jeg ikke skrev når jeg hadde var fordi det ville blitt et alt for stort press på meg. Tenkte å skrive et bedre innlegg om hvordan jeg har følt det og hvordan det gikk litt senere. Nå skal jeg ut å feire med resten av kullet! 

Iiiih, jeg er i alle fall en stykk glad jente! ♥

reflex baby, reflex!

Såå stolt som har lært meg en god teknikk på hvordan jeg skal slå reflekser. Hemmeligheten er å få pasienten til å konsentrere om noe annet. Øvde undersøkelser på Bjørn Victor i hele går. Kjempesnilt av han å stille opp. Tok han med på jobben til mamma for å ha en ordentlig undersøkelsesbenk å undersøke på. Til venstre kan man så vidt se en Ariel-tegning som jeg tegnet til mamma da jeg var 10. Koselig å se at den henger der fortsatt! Hehe, nå må jeg dukke tilbake i bøkenes verden. Viser dere det nye dekslet til iPhonen min senere. Det er så fiint!

Ønsk meg lykke til!

bobler og lesedag!

I dag er jeg stolt av meg selv som sto opp tidlig, kom meg på skolen og har øvd til eksamen med kollokviegruppa til tross for at det er søndag. Har både tatt fatt på undersøkelser og konsultasjon. Vet ikke hva jeg syns er "vanskeligst" jeg. Konsultasjonen er litt skummel siden den er så uforutsigbar. Vet aldri hvilken problemstilling jeg kan få. Mens på undersøkelsene er det så mange små detaljer å huske. Jaja, forhåpentligvis så vil alt dette komme naturlig om noen få år. Det er det som er litt irriterende med medisinstudiet. Man har lyst til å være verdensmester med en gang, men det går nok ikke. Øvelse gjør mester som det står i det ene konsultasjonshefte mitt! Nå skal jeg dra hjem en tur og forhåpentligvis få overtalt Oda til å stille opp som pasient. Kanskje jeg burde gå løs på naboene mine, hvis søsknene "svikter". Hehe. Litt flaut å bare møte opp på døra og spørre om noen vil spille pasient, så vi får se hva det blir til. Gleder meg i alle fall masse til i kveld for da skal jeg bestille en weekendtur sammen med finingen min for å feire at eksamen er ferdig. Forteller dere mer om planene senere. Nå må jeg stikke for å rekke bussen, som den miljøbevisste jenta jeg er!



Ha en fin søndag sålenge! 

I can hear my heart beat

Kom akkurat hjem fra skolen etter en lang, men lærerik dag. Har tilbringt tiden på f-lab hvor jeg har øvd på undersøkelser og konsultasjon. Føler jeg har blitt en kløpper på å undersøke skulder etter at Hanne terpet meg i det. Palpere ledd og muskler og utføre aktive, passive og isometriske bevegelser. Yes sir! Ellers har jeg en Valentines gave fra Daniel som ligger på gulvet og venter på å bli åpnet, så vi får heller blogges senere når jeg er fokusert på noe annet enn gaveåpning! Haha, ikke bra!

Har dere lært noe i dag?

Sprøyteskrekk?

Man kan ikke ha sprøyteskrekk når man går på dette studiet! Glad jeg er like tøff som en løve i alle fall! Eller, når det kommer til slike ting er jeg det. Liker jeg å tro. Haha. Men, overlevde stikket da, selv om jeg nok kommer til å være litt gul og blå i morgen!

Har dere sprøyteskrekk?

Good morning!

God morgen søtinger!
Akkurat nå sitter jeg på bussen på vei til skolen. Stod opp klokken 6, og er ikke ferdig før klokken 4 idag. Så dette kommer til å bli en lang dag. Første stopp er lab-senteret og så farer det avgårde til årets siste allmennpraksis. Det er litt sørgmodig og tenke på, etter i dag er det ikke nå mer øve-seg-på-å-kommunisere-med-pasienter! Da er jeg on my own. Hehe, nesten i alle fall.

Ha en fin onsdag!

blood pressure

Welcome to the fabulous life of a med-student.

Det mest spennende som har skjedd idag mens jeg har øvet meg på undersøkelser til eksamen var da jeg tok blodtrykket til storebror, og det sier litt. Man skal vanligvis stille noen spørsmål før man utfører undersøkelsen for å finne ut om det er noen feilkilder ute og går. "Har du stresset noe den siste halvtimen?", "Har du drukket kaffe den siste halv timen?" eller "Har du brukt noen stimulanter som røyk eller snus den siste halvtimen?" Da jeg kommer til sistnevnte spørsmål gliser bare storebror og sier. "JA", og viser meg snusremsa si. Haha, jeg ble så satt ut. Som regel bruker "pasientene" mine å svare nei. Skulle jeg be han sputte ut snusen? What to do?

Nå må jeg nesten legge undersøkelsene litt til side og konsentrere meg om konsultasjonen. Kvier meg litt for å begynne, for blir stressa for glemme noe viktig hver gang jeg prøver meg i legerollen!

Wish me luck 

Just so you know!

Skal være kjedelig hele denne lørdagen og bare lese. Av og til blir jeg skikkelig motivert av å tenke på at jeg skal lære noe nytt, men så blir jeg stappet full med info og da begynner jeg å bli lei. Så vi får se hvor lenge jeg holder ut i dag. Uansett, blir ikke så mye spennende å gjøre på bloggfronten da, hvis ingen av dere har interesse av å se meg utføre en lymfeknuteundersøkelse på hals, noe som jeg tviler på at dere har. Haha, kanskje jeg skal sette opp et live show når jeg øver. Får jeg litt prestasjonsangst og skjerper meg til tusen. Vi får se. Nå må jeg i alle fall lese. Så kommer det forhåpentligvis en litt morsommere oppdatering i kveld.

Ha en fin lørdag da dere 

Lesedag i sengen!

Da føler jeg det er på tide med en liten oppdatering igjen. Jeg har ikke beveget meg så langt siden sist gang vi bloggtes(?). Bortsett fra en liten frokostrunde og et iherdig forsøk på å prøve å dusje seg til energi har jeg holdt sengen. Hehe, jeg er ikke blitt ordentlig syk enda, men kjenner jeg begynner å brygge på noe, så da kan jeg like så greit tenke bedre føre var. Så får jeg satse på at B- og T-cellene mine har vært borte i dette fremmedlegemet som har invadert halsen min før, og det hele vil gå over før jeg rekker å bli syk. Antistoff, hukommelsesceller og det medfødte forsvaret er tingen! Hehe, litt immunologi hekta sa du? Men syns faktisk det er ganske spennende. Vibeke Videm klarer å gjøre det ganske så interessant med alle de forklarende eksemplene sine.


// Her var jeg også dårlig form. Men kanskje på en litt annen måte. Haha.

Uansett, nå føler jeg at jeg har skrevet meg helt bort. Pointet var å fortelle at jeg nå har vært flink og satt opp en leseplan for muntligeksamen som begynner å nærme seg. I første omgang har jeg satt opp en 2 ukersplan, så får man se hvordan jeg legger det opp de siste ukene. Er så greit å ha en plan å følge. Jeg får i alle fall gjort unna studeringen mye mer effektivt da. Noe som minner meg på om at på søndag så kommer det et søndagstema om studieteknikk som så mange har ønsket seg! Whoho, her er dagens plan:


Ellers så må jeg lese til PBL og prøve å planlegge ferdig sommeren. Har plutselig fått den ideen om at jeg ikke skal jobbe hjemme på Orkanger i sommer, men heller prøve noe nytt. Så nå må jeg skrive CV og sende inn jobbsøknad til ulike sykehus. Kanskje ikke så vanskelig å gjette hvor jeg helst vil få jobb i sommer. Hehe. Ah, sommer. Gleder meg sånn! ♥

Hva er planen deres for i dag?

Bilder fra Åre

Har vært litt sen med å legge ut bildene fra Åre fordi jeg ville ha godkjenning fra personene på bildet før jeg la dem ut. Selv om ikke alle sammen vil havne på denne rosabloggen, så har jeg noen bilder jeg kan dele med dere. Åre var uansett kjempegøy. Jeg bodde på hytte med 5 andre jenter i klassen min, og vi hadde det utrolig koselig. Rolig kveld på torsdagen, og litt mer fart og spenning de to resterende dagene. Møtte utrolig mange kjentfolk, og til og med blogglesere. Hvem skulle tro det? Er uansett utrolig hyggelig når noen kommer opp og sier at de setter pris på bloggen min. Det varmer et lite pike hjerte.


// Da jeg var alene i hytta på fredags formiddag. Med brudd i foten er det vanskelig å gå på ski.


// Magnus og meg! Han var den første personen jeg snakket til på mitt nye kull!


// Fadderbarnet mitt Camilla og meg med apple martinien min.


// Det obligatoriske bloggposeringsbildet!


// Søteste Oda og meg. Får så lyst å farge håret mitt brunt når jeg er med henne!


// Ut på en liten lørdagstur


// Hvor det plutselig begynte å snø. Haha, liker det.


// Ute på Bygget på lørdagskvelden. Jeg har for første gang på lenge tatt på meg høye hæler!


// Ble kjent med en brannmann som hadde en kompis som jobbet sammen med eller kjente en Orkdaling. Hoho, kommer ikke helt på hvordan det hele hang sammen.


Jenta til venstre leste visst bloggen min, og Elisabeth, det var utrolig koselig å prate med deg! ♥

Hva syns dere om bildene?

Da drar jeg!

Snakkes forhåpentligvis i Åre, om jeg så skal gå milesvis for å finne internett! Haha.

Ønsk meg god tur!

Geriatri og vaksine

Har hatt en utrolig lang skoledag i dag, i følge meg selv i alle fall. Og når jeg nesten ikke klarte å holde øynene oppe ved første forelesning visste jeg at jeg hadde en lang dag foran meg. Heldigvis gikk det bedre mot slutten av dagen, da hadde vi ferdighetslab hvor temaet var geriatri (læren om alderdommens sykdommer og behandling). Her lærte vi å sammenligne en eldre og ungdommelig kropp, diskuterte fordelene og ulempene ved at doktoren drar på hjemmebesøk, og gjennom førte MMSE som tester den kognitive funksjonen hos pasienten.

Spennende å lære noe nytt, selv om jeg kjente at jeg var utrolig sliten den siste økten. Ble ikke noe bedre av at vi skulle ta vaksine mot Hepatitt B etter på. Jeg ble/er litt stressa over at jeg skulle gå hjem til leiligheten min hvor jeg er helt alene. Enn hvis jeg fikk en allergisk reaksjon på vaksinen og så var det ingen som la merke til det. Men så konkluderte Lise og jeg med at hvis uhellet skulle være ute så ville noen merke det på at bloggen ikke ble oppdatert. Haha, så regner med dere passer på meg!

Nå skal jeg gå å finne meg noen å klage på smertene etter vaksinen til, og så må kroppen få litt mat stakkars. Tror blodsukkeret mitt er rimelig langt nede nå!

Har dere hatt en fin dag sålangt?

Back on track!

Da var jeg tilbake på skolebenken og klar for å lære masse nytt dette semesteret. Nå skal vi ha om mikrobiologi og immunologi, og hittil har vi lært generelt om bakterier. Visste dere at E.coli fra tarmen er den vanligste bakterien som gir urinveisinfeksjon. Ja, man kan vel tenke seg til hvordan den kommer seg inn der. Viktig med renslighet for å unngå det i alle fall. Tenkte å være litt nerd å lese i hele kveld. Må gjøre meg ferdig med embryologien før det nye semesteret starter for fullt!


Hva har dere på skolen fortiden?

Leselyst

Nå har jeg akkurat hatt en uke med juleferie, og jeg husker jeg hadde planlagt da ferien begynte at jeg skulle være flink å lese hver dag! Men så langt har ikke den planen fungert. Har rett og slett vært helt tom for energi, og den lille energien jeg har hatt har jeg brukt på å blogge eller lage julegaver. Gipsen får meg til å gi meg helt over og gi opp alt som heter juleglede og leselyst. Men nå skal det bli andre boller. Sto opp tidlig i dag og har lest embryologi fra klokken 11 og fram til nå! Og etter dette lille innlegget skal jeg fortsette med å lese.

Har en ny plan om å bli ferdig med embryologiboka før jeg reiser til Stavanger om en uke! Whoho, har bestilt meg enveis billett til Stavanger og har planer om å feire nyttårsaften der! Tror sistnevnte blir veldig kos, selv om jeg kanskje må reise nedover med rosa gips. Krysser fingrene for at gipsen skal av dagen før da. Så da skal jeg halte rundt på krykker og svakt ben i stedet for. Det blir bra!


// Nyttårsaften i fjor! Litt komisk å tenke på at jeg har på meg nøyaktig samme antrekk som jeg brukte da jeg brakk foten i Milano. hihi.

Har dere tatt ferie? Eller skal dere lese litt i jula?

Juleferie og juleglede!

Ah, i dag var siste dag på skolen for min del! Nå er det virkelig juleferie for Hanna og julestemningen kommer snikende. Ikke mer embryologi og CNS før etter feiren... Eller kjenner jeg meg selv rett så klarer jeg ikke å unngå skolebøkene helt. Det er nå jeg må ta igjen alt jeg ikke har fått lest. Dessuten har jeg gips, så det blir ikke noe romjulsfesting på meg uansett . Da får jeg bruke tiden på å lese i stedet for. Hehe, eller vi får da se hvordan det går.


// Måtte bruke nisselue i dag for å feire at det var siste skoledag! Wohoo.

Har forresten trukket vinneren av den personlige almanakk-konkurransen, og det ble FrkSunniva. Gratulerer!

Har dere fått juleferie enda?

God morgen!



Ha en fin dag alle sammen!

14 dager med ny gips!

Var på kontroll i dag for å se hvordan det stod til med bruddet mitt. Var utrolig nervøs på forhånd, for nå skulle jeg få svar på om bruddet var på vei til å gro eller om det hadde grodd skeivt. Alt var avhengig av hvor flink jeg har vært til å ikke belaste foten, og jeg har prøvd så godt jeg kan. Var utrolig godt da de tok av gipsen for å ta nytt røntgenbilde. Det var som jeg endelig fikk ta med foten ut på luftetur etter 16 dager i isolat. Var utrolig hvor mye av muskelmassen min som hadde forsvunnet. Da jeg prøvde meg på en gåtur, var det bare som høyrefoten sviktet.

Uansett, pointet var å fortelle dere at det ikke hadde skjedd noen endring! Røntgenbilde så helt lik ut som det første røntgenbilde. Det hadde ikke skjedd en eneste forandring. Legen mente at dette kunne være normalt, mens mine foreldre var litt mer skeptisk. Så nå er jeg satt opp til enda en kontrolltime 28 desember. Noe som betyr at det blir rosa gips på julebildene i år. Forhåpentligvis får jeg ta den av meg 4. juledag. Da skal jeg i alle fall sette meg på første fly til Stavanger, og feire resten av julen der!


// Meg og farmor i jula i fjor

Håper dere har hatt en bedre dag en meg?

Befruktning og sånt

Nå sitter jeg på lesesalen på lab-senteret og leser (eventuelt blogger til dere) om befruktning og hvordan zygoten (en eggcelle som er befruktet av en sædcelle) deler seg og blir til en celleklump som vokser inn i livmorveggen for å deretter gjennomgå en komplisert utvikling før den blir til et foster. Fjuu, det var en lang setning med masse (u)nyttig informasjon. Nyttig for meg i fall som skal kunne dette ut og inn.


// Har byttet "solbildet" til et sitte-på-fly-å-lese-kjemi-bildet!

På iPaden går det tydeligvis bare an å laste opp bilder man har lagt inn på fra før av. Derfor det solfylte La Manga bildet. Får bytte til et mer nerdete et når jeg kommer hjem!

Hatt en fin dag på skole, jobb eller hjemme?

søkkvåt og god!

Har nettopp kommet hjem fra første skoledag etter "uhellet", og både jeg og gipsen er søkkvåt etter det kraftige regnværet som befant seg i Trondheim. Ble så kald til slutt at storebror måtte føne meg tørr. Haha, ganske komisk.

Bortsett fra dette var det veldig godt å komme tilbake på skolen. Godt å være sosial igjen, og veldig fint å få litt trøst av medstudentene mine! Til og med foreleseren kom bort å gå meg masse gode råd til hva jeg burde gjøre for at det skulle gro fortere og ikke brytes opp igjen. Hun skremte meg litt med gipsen da. Hun fortalte at det godt kunne hende at jeg måtte ha den på i 7 uker! Er det virkeligheten tror jeg at jeg kommer til å gå på veggen! Forhåpentligvis gror bruddet fort siden jeg er ung og sprek! 



Har dere hatt en fin dag på skolen?

Jule outfit!

Nå har jeg nettopp tilbringt de siste timene på et forspill til en fest jeg egentlig ikke skulle på. Meen, koselig var det alikevel! Det er julefest på medisin og det betyr julesanger, nisseluer og god stemning! Mens de fortsetter festen videre på ei hytte i bymarka dro jeg hjem for å superrydde hele leiligheten! Etter på skal jeg kjøre på flyplassen for å hente noen. Klarer dere å gjette hvem?!

working 8 to 4!

Bah, gjett om jeg er en stykk sliten Hanna. Hadde litt for lite nattesøvn på grunn av en skypesamtale fra Amerika sent i går kveld, og så har jeg vært på skolen fra 8 til 4 i dag! Slutten av skoledagen var forresten veldig interessant, fordi vi hadde ferdighetslab der vi undersøkte gravide! Har egentlig ikke hatt så mye erfaring med gravide før, så dette syns jeg var veldig spennende. Bare det å høre hjertefrekvens fra fosteret fikk det til å krible i magen. Og det å faktisk kjenne etter hvor hodet til fosteret ligger var veldig gøy!

Nå er det middagstid, og så må jeg planlegge morgendagen. Da står Oslo og premiere på breaking dawn - del 1 på planen! Ååh, som jeg gleder meg!



Flere enn meg som har hatt en lang skoledag?

Lesetid for flinke piker!

Jeg tar meg fri fra den kreative bloggingen i dag for å lese på hvordan tarmsystemet utvikler seg. Embryologi er noe kompliserte greier, så da er det godt å ha en pappa å ringe til som kan gjøre saken mer oppklarende. Visste dere forresten at lungene våre blir dannet fra tarmsystemet? Ganske fancy å tenke på.

Det gule på tegningen er endoderm som gir opphav til tarmsystemet. I midten av endoderm (midgut) er forbindelsen til navlestrengen slik at fosteret kan få næring. Når jeg leser på all denne embryologien er det rart å tenke på at det går så bra som det går. Nesten så jeg blir litt stresset når jeg selv skal ha en liten krabat voksende inne i "magen".

Nei, nå må jeg dukke ned i embryologiens verden igjen.



Wish me luck!

litt annerledes skoledag



Nå har jeg nettopp fått en akupunkturnål i en av armusklene mine, og strøm gjennom hele armen! Må si at jeg gruet meg litt til nålen, men det gikk da ganske så fint! Strømmen er jeg litt mer skeptisk til! Det prikket i hele armen og fingrene begynte å røre på seg! Men gøy å gjøre noe annet enn å bare høre på foreleseren!

Noen av dere som har prøvd akupunktur?

Menstruasjon - månedens "høydepunkt"

I dag på PBL hadde vi om menstruasjon, mensen, perioden, jordbæruken. Ja, dere skjønner tegninga. Vi skulle finne ut hva er det som egentlig skjer med kroppen under menstruasjonen, og hva funksjonen er. Tenkte at dette godt kunne være et spennende tema for bloggen, så derfor tenkte jeg nå å skrive et innlegg om mensen!



Man kan vinkle dette temaet på mange forskjellige måter, og det er litt vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men en god plass er kanskje å prøve å fortelle hva menstruasjon egentlig er fornoe.

Det er vanlig å få mensen for første gang når du er i tenårene, men man kan også få det så tidlig som 8 år, eller så "sent" som 18. Selv var jeg vel 13 og husker jeg syns det var helt forferdelig! Det å ha menstruasjon betyr at kroppen din er fruktbar og du er i stand til å bli gravid.


Menstruasjonen er regulert av hormoner, og i perioden før du skal ha menstruasjon slutter kroppen å produsere kvinnens to kjønnshormoner (østradiol og progesteron). Når konsentrasjonen av disse to hormonene synker kraftig i blodet, vil blodårene som går inn i slimhinnen til livmoren trekke seg sammen. Samtidig blir det frigjort et enzym som sammen med det at blodårene trekker seg sammen, bryter ned cellene i livmorens slimhinne slik at den dør.

Etter hvert går det små hull på blodårene som forsyner livmorens slimhinne, og den blødningen som oppstår løsriver den nedbrutte slimhinnen. Slimhinnerestene og sekret skylles da ut sammen med blodet, og det er dette vi kaller menstruasjonsblødningen.

Det at man får menstruasjonssmerter skyldes at muskellaget i livmoren får spasmiske bevegelser som gjør at den enklere kan kvitte seg med den nedbrutte slimhinnen, og disse spasmene opplever vi som smerter i nedre del av magen.



(Vil forresten påpeke at dette er en veldig forenklet forklaring på hva som skjer under menstruasjonen. Tenkte jeg måtte prøve å gjøre det så forståelig som mulig, så får jeg bare håpe at jeg lyktes)

Selv synes jeg at menstruasjonen er en irriterende ting. Blod og smerter er ikke alltid like behagelig, og det og hele tiden tenke tanken "Hva om jeg blør igjennom?" kan være ganske stressende. Men siden jeg er kvinne får jeg vel bare bite tennene sammen og leve med dette i ganske mange år til. Man mister ikke menstruasjonen før man er i 40-50-årene. 

- Hva syns dere om at jeg tar opp slike tema? Vil dere ha mer eller mindre av det?
- Flere enn meg som misliker mensen?

How you get drunk!

Hvis det er noen medisinstudenter som leser bloggen min, er dette innlegget for dere. Selv har jeg brukt utrolig mye tid den siste måneden på å lære meg hjernens anatomi, funksjon og hvordan den fungerer i forhold til resten av kroppen. Så da min bror sendte meg denne, må jeg innrømme at jeg lo godt! Og det skal mye til for å få meg til å le. Jeg mener, jeg ler ikke av hva som helst!

Siden de fleste av leserne mine ikke studerer medisin kan jeg vel kort forklare de ulike begrepene.

Cerebral cortex: Hjernebarken i storehjernen. Det er her det meste skjer!

Hippocampus: En struktur som hører til det limbiske system. Har med hukommelse å gjøre.

Cerebellum: Er lillehjernen. Den koordinerer bevegelsene du utfører.

Medulla oblongata: En del av hjernestammen. Regulerer autonome funksjoner.

Here lies Jimbo. He had too many brewskis in his medulla oblongata! Haha, jeg dør!

Anyways, hjernen er et utrolig spennende tema og det er helt uvirkelig at den klarer å utføre alt det den gjør. Tenk bare på hvor mye hjernen deres jobber nå, når dere sitter og leser dette blogginnlegget. Øynene ser bokstaver som går via synsnerven og inn til visuell kortex. Der blir nervesignalene behandlet, og tolket om til et bilde som vi forstår. Veldig fasinerende i grunn!

Burde jeg forresten skrive mer om medisinstudiet?

An apple a day...

...keeps the doctor away!

Nå skal jeg stikke på skolen å lære noe fornuftig! Slik at jeg kan bli en god lege for dere en gang i fremtiden. Type 4 og et halvt år til. Det er ikke så lenge det. Dagene går jo så fort nå om høsten, plutselig så er jeg doktor Vaage. Litt rart å tenke på egentlig. Doktor Vaage. Hm, det hadde faktisk en ganske fin klang over seg!

Nok grublerier, nå er det skole som gjelder!

Ha en fin dag så lenge ♥

Breakfast!

Hver gang jeg er syk begynner jeg en ny og bedre hverdag hvor jeg skal ta kosttilskudd og piller så kroppen skal føle seg frisk og rask! Denne gangen er intet unntak. Nå har jeg nettopp "kost" meg med pillefrokosten min, og det eneste jeg har lyst til å gjøre er å gå å legge meg! Uheldigvis kan jeg ikke det. Må på skolen for å lære å kurere syke mennesker, ironisk nok.

Den største pillen er omega 3, jeg spiser som sagt alt for lite fisk. Paraceten er viktig for å dempe smertene jeg har i kroppen, den runde røde er en jerntablett jeg absolutt trenger når jeg har den pillefriuke. Noe som jeg derimot ikke har i dag, bokstavelig talt. Den runde hvite er C-vitamin og den blå er råmelk. Blir ikke kroppen bedre nå, så vet ikke jeg. Den lille i midten er vel selvforklarende.

Hva gjør dere denne tirsdagsmorgenen?

Mens du tenker koffert...

Og inne i denne lille beholderen finner man den her:



Dere skjønner vi fikk "godtepose" på skolen i dag, og inne i den fantes det en svart liten beholder. Syns slagordet var ganske fancy, så da måtte det nesten havne på bloggen. Dessuten er det jo faktisk veldig viktig å være sikker!
Uansett, tilbake til godteposen. Der fantes det mye annet snadder. De hadde fylt den opp med smash, kinder bueno, tyggegummi, nøtteblanding og wasa knekkebrød. De hadde også mer praktiske saker som reisetannkrem, antibacservietter, linjal og intimvask. Et ganske variert innhold med andre ord. Uansett, veldig sweet å få alt dette gratis. Jeg skal i alle fall kose meg med sjokolade i kveld!



Ellers har jeg hatt en ganske lang skoledag i dag. Kjempegøy på slutten når vi hadde F-lab og lærte nevrologiske undersøkelser. Har blant annet lært meg å teste reflekser, bevegelighet i skulder, arm, hofte og kne og ulike tester for å teste sansene våre. Så om noen har lyst til å være forsøkskanin når jeg skal lære meg disse undersøkelsene grundig, er det bare å skrike ut! Var veldig gøy når vi skulle stikke hverandre med sikretsnål eller stryke forsiktig med en bomullsdott!

Har dere hatt en fin dag sålangt?

In the moment



Akkurat nå frister det mye mer å sette seg på flyet til Stavanger enn å dra ned til St. Olavs for å lære om hjernen! Men, man kan ikke få det som man vil hele tiden. Det blir forresten bra at vi skal gjøre noe praksis i dag istedet for å høre om det i forelesning.

Hva skal dere akkurat nå?

Can you fix me up?

I det siste har det vært mye skriblerier om festing, festing og atter festing, og i dag vil dette ta slutt. Det er med blandede følelser vi går mot slutten av fadderuka 2011. Jeg er glad for at vi er ferdig med all denne festingen og at man kan få normal døgnrytme igjen, men det er selvfølgelig trist at man ikke skal dra på forspill klokken seks, og henge med kule medisinstudenter noe mer. Eller, regner med det blir flere fester etter hvert. Så trenger vel ikke å bekymre meg for sist nevnte. Fikk forresten fikset "hårkrisen" min. Måtte bruke rettetanga til å krølle resten av håret, så jeg ble seende slik ut tilslutt.

Da jeg etter mye om og men ankom der forspillet skulle være var jeg gjennombløt av alt regnet som er i Trondheim. Jeg begynner å bli mektig lei alt dette regnet, men man må vel bare venne seg til det. Uansett, på grunn av at vi var så fin og bløt, skulle jeg og Kjetil ta en sexypose foran kamera. For å vise fram hvor "sexy" vi var. Bilderesultatet ble i alle fall priceless! Haha.


Camilla og Magne(?) ville også gjøre et forsøk. I like it!

Hadde det uansett veldig gøy på forspill. Egentlig er det den beste delen av kvelden. Alle sammen er samlet på et begrenset område, og man kan bare mingle rundt omkring å prate med alle sammen. Når man senere drar ut, har man en tendens å komme bort  fra hverandre, pluss at musikken på utestedene er så høy at det nesten er umulig å ha en samtale. Dessuten får man bestemme musikken selv på forspillet, og da blir det nesten bestandig god stemning.


Lise og meg!


Mitt kjære fadderbarn Camilla og meg!

Da vi ankom samfundet var det på tide å slippe litt energi løs på dansegulvet. Er bestandig så gøy når man er så fin i formen at å danse er det morsomste man kan tenke seg å gjøre. I starten var jeg litt loner på dansegulvet, men det gjør ingenting. Man får det ikke gøyere enn det man gjør det til selv!

Var uansett en veldig fin kveld ute i Trondheim i går. Skulle bare ønsket formen i dag var en smule bedre. Regner med jeg får tilbake energien når pappa kommer på besøk for å sette opp det nye stuebordet mitt. Gleder meg sånn til litt forandring her, så dette tror jeg blir bra. Kan vise dere før og etterbilder litt senere i kveld. Nå er det flatpakker og bruksanvisninger fra Ikea som gjelder!

Hva gjorde dere i går kveld?

Last day

Da har vi kommet til den "siste" dagen i fadderuka hvis vi ser bort i fra ballet som er neste torsdag. I dag er dagen hvor første klassingene skal døpes å bli en ekte medisinstudent. Det er mange tanker, rykter og følelser knyttet til denne dagen, og det skjønner jeg godt. Selv var jeg et nervevrak av følelser for 2 år siden. Var så nervøs og spent at jeg ikke helt visste hvor jeg skulle gjøre av meg.

Hva som hender på dåpen har jeg ikke lov til å si noe om. Det eneste du kan gjøre er å bli en medisinstudent selv for å oppleve hele dagen. My lips are sealed!

I mens jeg står på en post og fryser rumpa av meg, sender jeg mamma og pappa til Ikea for å handle inn noe "småting" til leiligheta. Eller småting blir kanskje feil ord å bruke. Det er et stort glassbord som jeg vil ha foran skinn sofaen min. Et stor speil jeg vil ha bak sofaen, en hylle til badet og ei bilderamme til Louis Vuitton-veggen min. Kan vise dere hvordan det blir seende ut til slutt. Gleder meg i alle fall til litt forandring!

Hvor bruker dere å handle interiør?

Suit it up!

Det er flaut å innrømme det, men de 3 siste timene har jeg brukt på å sove! Tror kroppen trengte det ganske desperat, så det var vel en bra ting. Jeg hadde en av de rareste drømmene noen gang.. Jeg drømte faktisk at en viss person skulle fri til meg. Det var ganske stressende der jeg spammet vedkommene med medlinger og ubesvarte anrop, samtidlig som jeg fikk råd av dåpsgeneralen på medisin. Plutselig var jeg med i en episode av gossip girl, og selveste Chuck Bass forfølgte meg! Pretty weird!

Fant også ut etter en god ettermiddagssøvn at jeg kanskje sendte ut litt feil signaler med den superkorte kjolen i forrige innlegg. Jeg er faktisk bare snill og grei hele dagen lang. Æresord!

Gårsdagens E-fest var en av de bedre, og det var veldig gøy å se hvor kreative de andre hadde vært med kostymene sine. Jeg mener, når du kler deg ut som engangsgrill og faktisk ligner på en, eller når man går rundt som en enhjørning hele kvelden, må man få litt creds.


Evil her self, og eventyrprinsessen! Med rosa leppestift og lipgloss vel og merke.


Elektriker, Evil, Epleblomst, Enke og Engel.


Egon Olsen og meg!


Edderkopp, Emil i Lønneberget og Elsker. Oh la la..


Verdens søteste eske!


Vi passer sammen som hånd i hanske! 


Kamilla og meg på Frakken.

For å være ærlig kjenner jeg at jeg er glad for at det bare er igjen en fest til i fadderuka. Begynner faktisk å bli lei av fest og moro. Derfor tror jeg det passet perfekt at jeg nettopp bestilte meg en tur til Stavanger neste helg! Ååh, killer i magen bare jeg tenker på det. Kan det ikke bare bli neste uke. Jeg er lei av å vente!

Hvilket kostyme likte dere best?

Back to school party!

I mine ører høres det litt jalla ut, men kvelden i går var alt annet enn jalla! Helt klart den morsomste kvelden ute så langt i fadderuka! Til tross for at jeg var mer eller mindre edru. Noe som egentlig er ganske positivt, for da husker jeg alle de små detaljene fra gårsdagen, og kan dele de med dere! Oh Yes, for sure!


(Love this picture. Soo much attidute!!)

Første del av gårsdagen begynte på Nattergalen hvor jeg satt på en av postene til pub-til-pub-runden. Kjempemorro å se alle fadderbarna iherdig prøve så godt de kunne å klare posten. Det ble en del latterfylte øyeblikk for å si det sånn. Både hos oss og fadderbarna.




// Tonje og Silje

De fleste fadderbarna var utrolig kreative når de skulle løse oppgaven, og jeg må si at jeg ofte ble imponert!





Mange hadde også laget heiarop, danser og kamprop! Og de fleste var flinke til å sanke inn smiskepoeng! Noe som jeg tror Sveinung satte veldig stor pris på..



Resten av kvelden ble tilbrakt på Frakken, hvor det skjedde utrolig mye rart. Jeg møtte for eksempel på Christian igjen, dere vet, han fyren fra lørdag som jeg ville ha USA-reunion med. Det ble ikke noe av reunionen, men han kom og reddet meg fra en veldig klein situasjon og det satt jeg veldig stor pris på. Dere skjønner, jeg stod og snakket med en random fyr jeg egentlig ikke hadde så stor interesse å snakke med. I alle fall ikke da jeg fant ut at han hadde en mega buse i nesen! Jeg klarte ikke å la vær å strirre, så jeg ble ganske glad da Christian kom og "reddet" meg fra situasjonen. Huff og huff, for en fyr!

Det som derimot var superkoselig var å møte igjen alle sammen fra kull 09 (kullet jeg opprinnelig gikk i). Har aldri gitt bort så mange klemmer, smilt så mange smil og vært oppriktig glad for å se igjen noen igjen, som i går! Det var en fantastisk følelse. Spesielt gøy var det da Eivind kom springenes mot meg for og så løfte meg opp å snurre meg rundt!

Men det som helt klart var kveldens hyggeligste opplevelse var å møte Kjetil! Han kom bort til meg for å spørre om jeg ikke var Hanna Vaage, og jeg svarte spørrende ja. Han kunne fortelle meg at jeg var årsaken til at han nå studerer medisin i Trondheim, og at jeg har vært en motivasjonskraft gjennom siste del av videregående. Grunnen til dette er fordi Kjetil leste bloggen min, og alt det jeg har skrevet om medisin og NTNU. Å vite det at jeg har vært motivasjonen til noen som deretter klarte å komme inn på det studiet man ville, er en fantastisk følelse. Det at bloggen min har gjort en forskjell i et annet menneskets hverdag er så herlig å tenke på!

Som dere kanskje forstår hadde jeg en utrolig bra kveld ute i går! Håper bare resten av høsten blir like bra!

Hva motiverer dere?

Pub til pub!

For 2 år siden var jeg en usikker førsteklassing som snart skulle oppleve noe legendarisk. Jeg snakker selvfølgelig om pub til pub i fadderuka. Da var jeg sammen med 3 andre, og vi fikk et sammensveiset forhold i løpet av kvelden, bokstavligtalt. Nå skal jeg være fadder å sitte på Nattergalen. Der skal vi lage liv og røre, og en gøyal oppgave fadderbarna skal bryne seg på. Gleder meg! På kvelden blir det Back to School Party på Frakken. Da ser jeg kanskje igjen noen av dem jeg gikk i klasse med i forifjor. Det blir kos!

Kveldens antrekk er fra Guess. Både den røde kjolen og skinnjakka!


Bah, nå er jeg sent ute igjen. Vi snakkes når jeg kommer hjem i natt!

Ha en fin mandagskveld da dere! ♥

 

Jungelrebus!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Jungelrebus i bymarka, og ligger på det superbehagelige isbjørnteppet mitt og blogger. Det er så mykt og godt at jeg sikkert kunne ligget her hele dagen, i alle fall hvis jeg tar i betrakning i hvilken form jeg er i. Tror det ble litt for mange jellyshots på forspillet vi var på i går, og en alt for lang telefonsamtale når jeg kom tilbake i leiligheta mi. Samtalen var utrolig koselig da, så det var verdt og stå opp litt halvredusert i dag. Husker jeg smilte og lo så og si hele tiden, så jeg faktisk fikk vondt i kinnene.




Kamilla og Lise!

Dagen i dag ble altså tilbrakt i bymarka. der jeg stod på post 4 sammen med resten av faddergruppa mi. Kan ikke si så mye om hva fadderbarna måtte gjøre. men kan legge ut noen bilder som beskriver det ganske godt. En herlig dag var det uansett, med masse latter og moro!








Fadderbarna mine ♥

Resten av dagen skal jeg bruke på å slappe av (les: gossip girl sesong 1), og forbrede meg til første skoledag i morgen.

Hva skal dere gjøre i dag?

Forresten, må nesten hilse til Christian som jeg møtte på byen i går! Han er min største fan nummer 1, og i går fikk han endelig hilse på meg! Nei og nei, så koselig. Gleder meg til neste gang vi møtes, da må vi ta med oss Ingvild å lage en liten USA-reunion! 

Kreative dere er!

Det har kommet inn så mange fine forslag til hva jeg skal kle meg ut som! Dere er kjempekreative hele gjengen. Må innrømme at jeg lo godt av noen. Erigert penis for eksempel, skal jeg ikke bare kle meg ut som det? Hahah. Men, det var mange andre forslag jeg gjerne skulle satt i livet! De fleste kommenterte at jeg skulle kle meg ut som engel, og det forslaget likte jeg veldig godt. Syns nesten det er rart at jeg ikke kom på det selv. Da skulle jeg hatt på meg den lange hvite kjolen, englevinger og langt krøllet hår. White and pure all the way! 

Men det var også mange andre gode forslag! Kunne godt kledd meg ut som en elev med skoleuniform, enhjørning med horn i panna, elskerinne, ettåring med tåteflaske, eventyrprinsesse med tiara på hodet, eple med røde kinn og lepper eller Disneyprinsessen Esmeralda!

Guud, det er så mange gode forslag. Helt umulig å finne ut hva jeg skal velge! Tusen takk forresten! Takk for kreativiteten og hjelpsomheten! Digger dere ♥

I need your help!

Ja, dere leste riktig! Jeg er desperat etter litt gode forslag til hva jeg skal kle meg ut som på onsdag! I fadderuka er det noe som heter Tema-fest, og det går ut på at alle sammen skal kle seg ut som noe på en bestemt bokstav. Da jeg var fadderbarn i 2009 var bokstaven T, og jeg kledde meg ut som et troll. Haha, good times. I år er bokstaven E, og jeg er helt tom for ideer! Jeg har ingen anelse om hva jeg skal kle meg ut som, og kostymet må være klart til neste onsdag. Derfor spør jeg dere, om ikke dere kan være kreative å tenke ut noe lurt jeg kan kle meg ut som. Det må være noe som begynner på bokstaven E. F.eks. Elvis, elg, esel og så videre. Og noe dere tror jeg ville kledd meg ut som!


Sånn så jeg forresten ut i forifjor. Møkkete, lite troll!

Såå, noen som har noen gode ideer?

Idrettsdag!

Ja, dere leste riktig, jeg skal være med på idrettsdag! Jeg har ingenting i mot å være fysisk aktiv, men når det kommer til det punktet at du må prestere foran en stor gjeng med andre menneker blir jeg mer pinglete. Og det at idrettsdagen inneholder fotball gjør ikke saken så mye bedre. Jeg er rett og slett ikke flink til fotball, sånn er nå en gang verden. Husker hver gang jeg skrev i skoledagbøkene til klassevenninne mine på barneskolen, da var fotball standard svaret på spørsmålet om hva dine svakheter var! Nå, 10 år senere, ville jeg svart nøyaktig det samme. Fotball er og blir helt umulig for meg!

Til tross for dette er jeg i godt humør! Om ikke annet skal jeg heie laget mitt til seier! Dessuten har jeg troen på at vi skal vinne!

Er dere glad i å spille fotball?

Fadderupdate!

Det er så mange studenter i byen at jeg blir helt gal. Haha. Folk med poser fra Rema og Bunnpris stappfull med øl, cider og rusbrus. Folk som er forventningsfulle og redde. Selv er jeg vel en av dem, bortsett fra at jeg stapper rusbrusen i veska. Jeg vil ikke bli sett offentlig med posen min fra Rema 1000, et sted går grensa altså.


(Jeg vil mye heller bli sett offentlig med ei grillpølse i hånda. For det er i det minste kult! Er dere ikke enig?)

På tirsdag hadde jeg altså min første dag på skolen. Forelesningene begynner ikke før neste uke, men siden jeg er fadder for kull 11, begynte jeg på tirsdag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var supernervøs for å møte det nye kullet mitt. Siden jeg har vært 1 år i USA, begynner jeg i nytt kull til høsten og jeg kjenner absolutt ingen. Jeg husker magen vrengte seg, og jeg var veldig spent på hva som ville skje. Hvordan ville medstudentene være? Ville de like meg? 

Heldigvis hadde jeg ingenting å grue meg for! Alle sammen har hittil vært kjempehyggelige og imøtekommende. Føler meg som et nytt stykke kjøtt, som alle vil ha en del av! Så jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å trives sammen med det nye kullet mitt. Nå gleder jeg meg faktisk bare til mandag og at undervisningen skal begynne. Har aldri vært så klar for å lære noe igjen!

Flere som begynner på ny skole i høst?

Nattens tips!

Nå har jeg nettopp sprunget 500 meter i mine 15 centimeter Steve Madden sko, for å rekke bussen hjem til byåsen. Men med min flaks var det bare dømt til å slå feil. Akkurat i det jeg nærmer meg bussholdeplassen, ser jeg den siste bussen bare suse av sted, og der står jeg igjen uten noen måte å komme meg hjem på.

Det første jeg tenkte var "Shit, hva gjør jeg nå??". Så ser jeg heldigvis en taxi kommer kjørende forbi, men jeg satt meg litt tvilende inn i bilen for jeg ville ikke bruke 300 kroner på noe så kjipt som en taxitur. Derfor, mine kjære lesere, skrudde jeg på sjarmen og pratet ivei. Jeg smilte og lo, var hyggelig og pratsom og han stakkars taxisjåføren ble så overrasket at han glemte helt å skru på taksameteret. Derfor ble jeg en gratistur hjem rikere og ingen penger på kontoen fattigere!



Såå fornøyd! Både med kveldens prestasjoner og nattmaten min! Sistnevnte er veldig god kan jeg fortelle dere.

Er dere flinke til å rekke bussen?

Gutte-jente vors!

Jeg må bare beklage at jeg ikke har hatt så god tid til bloggen de siste dagene, men dette faddergreie-opplegget er helt crazy! Forspillene begynner klokken 17.00 og varer til klokken 22.00. Hørt noe så utmattende før? Haha, lurer på hvordan jeg skal holde ut i 2 uker! I kveld er det gutte-jente-vors som står på planen. Det vil si at alle jente fadderne er sammen med guttefadderbarna, og så motsatt. Tror det kan bli veldig interessant klarer jeg bare å løsrive meg fra leiligheten å komme meg til Lise.

Huff, jeg er ikke så fan av den blodrøde t-skjorta altså, noen tips til hva jeg kan gjøre med den for at den skal se mer stylish ut?

Back in town!

Etter intervjuet med søra i går formiddag, startet tilbakeflyttingen til Byåsen. Jeg pakket sammen alle tingene mine på 2 timer, stappet dem inn i bilen og kjørte av sted. Nå ser leiligheten ut som et bomba horehus, til tross for at jeg prøvde å rydde i hele går! 

Haha, nesten flaut å vise fram hvor rotete det er her. Det ligger ting over alt, og når jeg skulle kle på meg i morges tok jeg bare å valgte et tilfeldig plagg fra haugen med klær som ligger ute i gangen. 

Grunnen til at jeg ikke har hatt tid til å rydde er fordi i dag startet Fadderukene 2011 for medisin! Jeg skal være fadder, og har sammen med 6 andre fått utdelt 7 søte fadderbarn. Kan fortelle alt om hvordan det føles å komme tilbake på medisin, møte alle de nye medstudentene og mye mer i morgen. Akkurat nå har jeg knapt med tid. Skal på forspill sammen med faddergruppa klokka 5, før vi går på Samfundet og fester rumpa av oss!

Den blodrøde skjorta er forresten antrekket mitt de neste dagene. Haha, jeg kommer til å bli veldig motebevisst de neste dagene med andre ord. Skal prøve å eksprimentere med den, og ta det med ro. Skal ta på meg bukse før jeg går ut!

Flere som skal ut på Samfundet i kveld?

 

Blir det hardt å begynne på skolen igjen?

Tenkte jeg skulle fortsette å svare på spørsmålene dere sendte inn på just ask-innlegget. Denne gangen svarer jeg på spørsmål angående utdanning og medisinstudiet. Håper dere får svar på det dere lurte på.


Hm, this is a tough one! Siden jeg har hatt et helt år med fri husker jeg nok ikke alle detaljer til punkt og prikke, men den store helheten av alt vi lærte tror jeg sitter spikret fast. Husker det meste av anatomien, fysiologien og biokjemien. Cellebiologi og lege-pasient-konsultasjonen må jeg nok repetere. Pluss alle undersøkelsene trenger en rask oppfriskning. Tenkte å bruke deler av sommeren til å sette meg inn i alt jeg lærte 1. året på medisin, slik at jeg er forbredt til å begynne i andreklasse til høsten!




Ja, det gjør jeg. Noen mener kanskje at jeg bruker for mye sminke, men det får de bare mene. Har jeg god tid om morgenen (noe som jeg vanligvis ikke har) kan det hende jeg sminker meg litt ekstra. Men til vanlig bruker jeg bare foundation, pudder, rouge og leppestift og så går jeg uten sminke på øynene. Bare jeg har korte negler og ikke bruker ringer/armbånd og så videre, kan jeg bruke så mye sminke jeg vil!


På videregående hadde jeg norsk, engelsk og fransk som språkfag. Mattematikk S, fysikk, kjemi og biologi som realfag. Og samfunnsfag, naturfag, historie, religion, gym og geografi som obligatoriske fag. Yndlingsfagene var matematikk og biologi. Og faget jeg ikke var spesielt begeistret for var gym.



Det blir både hardt, spennende, morsomt, nervepirrende og gøy. Tror jeg kommer til å være en mikstur av ulike følelser i høst, men satser på at ting blir mer stabilt når jeg først kommer meg inn i studentvanene mine igjen. Fra ungdomsskolen og til 1. året på medisin har jeg nesten vært gift med bøkene mine. Så tok jeg meg plutselig et friår og siden da har jeg ikke ofret skole, bøker og studie en tanke en gang! Haha, blir spennende å se hvordan jeg klarer meg til høsten.



Nei, vil ikke påstå at det er vanskelig å bli kjent med medstudentene sine. De to første ukene av studiet er det fadderuker hvor man kommer på en gruppe med rundt 8 studenter og omtrent 6 faddere. Her har man mulighet til å bli kjent helt i begynnelsen. Man blir også godt kjent med studentene man havner på PBL-gruppe sammen med. De fleste medisinstudentene er pratsomme og hyggelige så det er ikke noe problem å få venner.
De fleste studentene er rundt 19-25 år og så har vi noen som er litt gamlere. Husker jeg var misunnelig på de "eldre" studentene som hadde masse erfaring og selvsikkerhet.



Miljøet på medisin på NTNU er bra. Studentene er trivelige, oppegående og vet hvordan man skal feste. Det eneste man kan klage på er at rykter sprer seg som ild i tørt gress. Skjer det noe "spennende" vet de fleste det dagen der på. Det som sjokkerte meg var da jeg fant ut at det hadde gått et rykte om meg fra fadderukene som ikke stemte, men som de jeg snakket med trodde var sant. Det er ganske irriterende. Flaks for meg at jeg tåler det meste!





De fleste bøkene på studiet et skrevet på engelsk. I fjor hadde jeg en bok som var skrevet på norsk, og det var en fysiologibok. Resten av bøkene mine var på engelsk. Dette var litt plagsomt i begynnelsen, men etter ei stund kommer man fort inn i det. Vet også at det finnes noen gode bøker på dansk, om man foretrekker å lese det.



Fornøyd med svarene?

Svar på leserspørsmål, medisinstudiet

Forrige uke fikk jeg en forespørsel fra en leser om jeg kunne lage et innlegg om medisinstudiet. Det kan jeg såklart gjøre. Beklager at det tok litt tid før jeg svarte på det, men det har vært mye som har foregått i det siste.

Jeg kan jo begynne med den grunnleggende informasjonen om hva man må gjøre for å komme inn. Dette er noe jeg ofte får spørsmål om, så det er vel på tide å svare på det i et innlegg.

Siden begge mine foreldre er leger, har jeg fått legeyrket inn med morsmelka. Rundt middagsbordet hjemme hos er det hverdagskost å snakke om medisinske problemstillinger og da jeg var lita, tok jeg bestandig med meg et lager med sprøyter, pussbekken og bandasjer hjem fra jobben til mamma. Haha, memories.

På grunn av dette har interessen for å lære om kroppen og hjelpe mennesker vokst. Og jeg bestemte meg for at jeg selv ville studere medisin. Dette er noe jeg bestandig har hatt som et lite ønske, og derfor jobbet jeg ekstra hardt på skolen for å klare å komme inn på studiet. Husker det var mange som sa til meg at det var alt for vanskelig å komme inn med en gang. En gang da jeg var hos rådgiveren og fortalte om framtidsplanene mine, begynte han bare å le og sa at hvis jeg hadde planer om å studere medisin måtte jeg nok forberede meg på å spille PlayStation i tre år og heller komme inn på alderspoeng. Dette og alle de andre som ikke trodde at jeg kom til å klare å komme inn, var drivkraften min til å jobbe skikkelig hardt på skolen for å få gode karakterer.

Får å komme inn på studiet må man ha forskjellige realfag. De obligatoriske realfagene er fysikk i ett år, kjemi i to år og enten matematikk R i ett år eller matematikk S i to år. Et siste realfag som jeg hadde var biologi. Det er ikke nødvendig å ha biologi for å komme inn på studiet, men det er absolutt et fag jeg anbefaler. Mye av det vi lærte det første halvåret på medisin hadde vi allerede lært i biologien på videregående (bare i litt mindre omfang).

Det er ikke noen stor nyhet at du må ha veldig høyt snitt for å komme inn på medisin. Selv hadde jeg 5,7 i snitt (uten realfagspoengene) og det var akkurat nok til å komme inn i Trondheim. Det er litt lavere snitt for å komme inn i Bergen og Tromsø, mens Trondheim og Oslo har det høyeste.
Da jeg begynte ved NTNU var jeg utrolig nervøs. Hvordan er medstudentene? Hvor vanskelig kommer studiet til å være? Dette var noen tanker som surret i hodet mitt. Heldigvis har medisinstudiet i Trondheim et skikkelig fadderukeopplegg og det fikk deg til å føle deg velkommen med en gang! Det er mye gøy man får oppleve disse 14 dagene. Rebusløp på sykehuset, pub til pub runde, idrettsdag, tur i Bymarka, bokstavfest og mye annet. Fadderukene avsluttes med en litt mindre hyggelig dåp, hvor man offisielt blir medisinstudent!




Utover høsten er det mye spennende som skal læres. De forskjellige timene vi har er:

Det meste av undervisningen består av forelesninger i forskjellige tema. Hver uke bytter man tema. Det kan være alt fra hjerte, lunge, abdomen til etikk og samfunn. En gang i uka har vi klinikk. Det vil si at foreleseren har med seg en pasient slik at vi studentene får mer virkelighetsoppfatning av situasjonen.


To ganger i uken har vi noe som kalles PBL, eller problembasert læring. Det går ut på at 8 studenter danner en gruppe hvor man løser forskjellige problemer. For hver gang skal man forbrede seg på forrige gangs PBL-oppgave, som gjennomgås i begynnelsen av PBL. På slutten går gruppen igjennom en ny oppgave som man skal lese på til neste gang. Dette er en veldig fin måte å lære på, og man får veldig god kontakt med PBL-gruppa si. Jeg kjenner jeg savner den gamle PBL-gruppa mi nå.


Et par ganger skal du ha noe som kalles histologi. Det vil si at du sitter og titter i et mikroskop og ser på forskjellige celler. I begynnelsen fant jeg det ikke såå interessant, men etter hvert som jeg forsto mer ble faget mer spennende. Du skal lære om de fire forskjellige cellevevene, epitel, bindevev, muskel og nerve. Og du skal klare å gjenkjenne snitt i fra hjerte, lunge og GI-traktus, bein og bruskvev.
 


En gang hver 14. dag er vi utplasert hos en allmennpraktiker. Det vil si at vi er utplasert på et legekontor hvor vi skal ha våre egne pasienter. Vi skal ikke finne ut hva som er galt med dem, men vi skal øve oss på konsultasjon. Altså vi skal lære oss kommunikasjon mellom lege og pasient. Dette er veldig lærerikt, men bittelitt ekkelt i begynnelsen med tanke på at konsultasjonen blir filmet og du skal vurderes av de andre medstudentene dine etterpå.


Den uken du ikke har allmennpraksis har du noe som kalles F-lab, eller ferdighetslab. Der lærer man og mye spennende. Det første halvåret øver vi oss på kommunikasjon, mens over jul får vi lære oss undersøkelser. Husker jeg var så stolt etter jeg hadde lært min første undersøkelse. Da fikk jeg følelsen av at jeg var litt doktor, og ikke bare student. De forskjellige undersøkelsene vi lærer er hjerte, lunge, abdomen, perifer sirkulasjon, skulder, hofte, kne, rygg og blodtrykkundersøkelse. Min favoritt er hjerteundersøkelsen.


Etter jul skal man ha noe som kalles disseksjon. Man har kanskje dissekert en fisk på ungdomskolen, men her tar man nivået opp et par hakk. Vi skal nemlig dissekere mennesker. Det jeg kan si er at disseksjon er et veldig interessant fag. Begynner du på medisin i Trondheim har du i alle fall noe spennende og lærerikt å se fram til! En kjempegod måte å lære om kroppens anatomi og funksjon på!


Etter et helt år med mye lærdom skal dine kunnskaper til slutt testes. Medisineksamen i Trondheim består av en skriftlig- og en muntligeksamen. Begge befinner seg i slutten av vårsemesteret. Den skriftlige eksamen deles i to. 120 flervalgsoppgaver (teller 60%) og 4 essayoppgaver (teller 40%). Det er lurt å gå igjennom tidligere gitte eksamener, da får du en god forståelse om hvordan eksamen kommer til å bli. Den muntlige eksamen består av tre stasjoner. På den ene stasjonen får du en undersøkelse av 8 mulige. På den andre stasjonen kan du enten få et histologisnitt eller en anatomioppgave. På den siste stasjonen får du en overraskelsespost. Da kan du få spørsmål om alt mulig rart, jeg fikk for eksempel spørsmål om proteinsyntesen i ei celle.



Jeg er i alle fall kjempeglad for at jeg kom inn på medisin i Trondheim. Det er et kjempespennende studie hvor du lærer mye.

Håper dette ga deg svar på det du lurte på! : )

Hva studerer du? Eller hva har du lyst til å studere?

Long time ago

Nå ligger jeg ute i sola og nyter de siste høst-solstrålene. Jeg må blogge fra mobilen fordi nettet vårt er like ustabilt som den forrige kjæresten min. Uansett, i morgen er det ett år siden en nervøs Hanna møtte opp på Gløshaugen for å imMatrikuleres. Enn at tiden har gått så fort! Rart å tenke på at i år så skaL jeg IKKE slite meg ut på skolebenken, men heller nyte livet i solfylte California. Det skal bli lovely! 



Lykke til til alle nye medisinstudenter som skal immatrikuleres i morgen. Dere har et spennende år i vente!

:/

gruer meg slik til i morgen at jeg får nesten ikke puste Er en skikkelig ekkel følelse!



Håper for all del at det går bra.

eksamensnerver

Jeg gruer meg så mye til onsdag at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Misunner alle dem i kullet mitt som ble ferdig med muntlig i dag! Jeg får vel bare tenke positivt, og satse på at det går bra. Jeg har jo tross alt øvd meg på undersøkelser, sett på snitt og anatomiske strukturer hver dag den siste uka. I dag var jeg med mamma på jobb for å øve enda mer.

I bakgrunner sitter jeg og måler blodtrykket til pappa.

Jeg tar spirometri på Oda

Min nye bestevenn!


- xoxo

klar for disseksjon


lever, tarmer, magesekk og muskler, here I come ;)

An apple a day, keeps the doctor away

Siden det er en uke til jeg har muntlig eksamen må jeg dedikere all min tid til øving. I dag har jeg brukt nesten hele familien som prøvedukker hvor jeg har øvd meg på abdomenundersøkelse, hjerteundersøkelse og arteriell sirkulasjon. Tror snart jeg er en klepper på å ta puls og skille de ulike hjertetonene fra hverandre.





Siden man ikke kan ha lange negler som lege på grunn av bakterier og det at man ikke skal klipe pasientene sine, tok mamma og klipte neglene mine i dag. Bah, hater å ha superkorte negler og håper for all del at de vokser ut igjen fortest mulig.



Nå skal jeg øve enda litt mer, og kanskje finne på noe koslig senere i kveld.

- xoxo

What a feeling!

Aaah, det er så herlig å være ferdig med skriftlig eksamen på medisin og at på til sitte igjen med en god følelse. Det går en lykkerus igjennom hele meg! 

Nå skal jeg og Oda ut og feire, og hvem vet hva kvelden bringer. I morgen skal jeg alle i fall ta meg en velfortjent fest når jeg skal feire bursdagen til Karianne!



 

Ha en fin fredag! 

Wish me luck

I morgen er den "store" dagen, da vil det vise seg om all lesingen har kommet til nytte eller ikke. Jeg kjenner jeg blir stressa bare jeg tenker tanken. Om bare noen få timer sitter jeg super nervøs og skal svare på flervalgsoppgaver om alt fra anatomi til medisink etikk. Tok med meg Oda til byåsen som moralsk støtte og som morgenklokke til i morgen. Pluss at farmor ringer for å vekke meg slik at det er null sjangs for å forsove seg!

Nå skal jeg tulle meg inn i dyna og drømme om navn på muskler og bein, enzymer og proteiner.



Wish me luck! :)

one week left

Tiden bare flyr av sted, Nå er det bare ei uke igjen til jeg har eksamen i medisin. Om akkurat ei uke sitter jeg supernervøs (forhåpentligvis har jeg klart å begynne å slappe av) og løser MCQ-oppgaver eller skriver en essayoppgave. Kjenner magen vrir seg opp ned bare jeg tenker på det!



Neste år vil alt bli annerledes. Da er det første året på veeldig lenge at jeg ikke har en eksamen i mai/juni. Kjenner jeg gleder meg allerede. Det å dra til USA tror jeg er det beste jeg kan gjøre akkurat nå! Skaffe meg litt erfaring og masse fine opplevelser. Lurer på hva jeg gjør om akkurat ett år i San Francisco California?!  


Her er jeg i California sommeren 2007.




Gleder meg til å komme tilbake!

time to nerd again

Nå er det en ny dag, og det betyr nye 24 timer med intens lesing! Tror jeg skal bruke dagen på å lære meg glykolysen, krebsyklus og oksidativ fosforylering utenat. Da er det vel bare å begynne.



- Wish me luck 

umbilicus

I dag er det bare 3 uker igjen til eksamen! Håper for all del at jeg rekker å bli ferdig med alt jeg skal lese til den tid. Jeg skal i allefall være effektiv å lese hver dag, fra morgen til kveld. I dag er det abdomenanatomi som står på planen, og akkurat nå leser jeg om umbilicus. Klarer dere å gjette hva det er? 




Skal gi dere et lite hint:


Siden jeg skal sitte å lese i hele dag, har jeg laget meg en liten belønning. Bakte boller og skolebrød i sted. Nå lukter det nybakte boller i hele huset. Yummie!



Litt kjipt å tenke på at jeg skal sitte inne å lese hele helga. Men det må vel til visst jeg vil stå på eksamen. Gleder meg til alle eksamene er ferdig og det blir sommerferie! Er bare noen få uker igjen nå :))


- xoxo

siste forelesning

Enn det, tida har gått så utrolig fort. Nå skal jeg snart tusle ned til sykehuset for å ha min siste forelesning. Det er litt vemodig. Har i alle fall hatt et kjempefint år på medisin. Har fortsatt igjen noen PBL-timer, en disseksjon og et histologikurs, så er ikke heelt ferdig enda.



- peace out 

herlig!

I dag er den første morgenen jeg har gått ut av døra og blitt møtt av varme i stedet for kulde og vind. Ble like overrasket for hver gang jeg gikk at det faktisk var varmt i lufta. Tror det var omtrent 17-18 grader eller noe, og det er herlig!



Uansett. Var siste dag med allmennpraksis for dette semesteret i dag. Det er utrolig hvor fort tiden går. Husker det som det var i går at jeg hadde min første pasient, og var fryktelig nervøs fordi hele konsultasjonen skulle filmes. Merker at jeg er mye mer komfortabel i konsultasjonssituasjonen nå, og det er positivt.



Nå må jeg tilbake til skolebøkenes verden, for å lese videre om cellemembranen.

- xoxo

Fra elev til medisinstudent

Når har jeg opplevd nøyaktig 254 dager som medisinstudent, og jeg må si jeg er fornøyd. Men, det er også en stor forandring i fra det jeg holdt på med i fjor. Livet som elev på en videregående skole er ganske annerledes enn livet som medisinstudent. Her tenker jeg først og fremst på prøvene/testene/eksamene. Vi har absolutt ingen innleveringer, prøver eller lignende, bare en avsluttende eksamen. Det som stresser meg med dette er at det er en dag, EN dag som skal avgjøre alt. Eller det er vel praktisk talt to. En skriftligeksamen og en muntlig. Heldigvis har jeg motivasjon til å lese mange timer om dagen, så dette skal jeg klare!

Andre forskjeller med videregående og studentlivet er vel at på videregående har man klasseturer på fjellet for å plukke blomster og insekter



På videregående har man vinterferie, slik at man kan dra til Stavanger med kjæresten for å besøke farmor



Man har utallige prosjekter hvor man kan kle seg ut å lage morsomme filmer med bestevenn



Man har RUSSETIDEN hvor man må finne balansen mellom å drikke seg full og å lese på eksamen





Medisinstudiet har og mange morsomheter, opplevelser og minner å by på.

Når man entrer livet som medisinstudent har man to fantastiske fadderuker i vente. Der kan man regne med masse fyll og fanteri som ender med en dåp man sent vil glemme.








Man har låvefest, som er en unnskyldning for å kle seg ut som trøndere





Man har KURSUKE hvor man kan dra til Stavanger med lillesøster



Man har halloweenfest, altså enda en unnskyldning for å kle seg ut



Eivind, my vampire 


Man lærer å stikke hverandre i fingrene



Man har juleblot. En unnskyldning for å spise grøt



.. og for å kle seg ut som nisser


Man har julebord, for å være enda mer sosial





Man lærer seg basal HLR



Man drar til Åre, for å slappe av å kose seg





Etter hvert kommer påsken og da er det bare en ting igjen å gjøre. LESE til man har lest så mye at man består eksamen.

Nå skal jeg tilbake i biokjemiensverden, for å lese ferdig om proteiner.

Hva syns dere om livet som student?

- xoxo

Give me some motivation

Selv om det enda er 53 dager igjen til eksamen, kjenner jeg eksamensnervene strømme på. Det er så utrolig mye vi skal kunne. Alt fra histologi, anatomi, fysiologi, biokjemi til psykologi, sykdomslære og medisinsketikk. Det er så mye at det er vanskelig å vite hvilken ende man skal begynne i. Jeg har lest mye på anatomien i det siste, og føler at den snart er i boks. Går bare rundt og snakker latinsk nå. I går hadde jeg for eksempel vondt i min hallucis, og så trente jeg min gluteus maximus.



Med tanke på at det er så mye jeg skal lære/kunne/vite/pugge trenger jeg en god del motivasjon for å i det hele tatt gjennomføre dette. Det som gir meg motivasjon for øyeblikket er:

det at jeg skal til La Manga i sommer med bestis. 



et par høyhelte sko fra nelly
Tara NOK 249, Nelly
Shoes - NELLY.COM 

det faktumet at det faktisk er gøy å lære så mye om kroppen og hvordan den fungerer.

Hva gir deg motivasjon?

- xoxo

allmennpraksis

På medisin i Trondheim blir vi utplassert på en allmennpraksis hver 14 dag, for å få litt erfaring fra det virkelige livet. Et kjempebra opplegg syns jeg. På utplasseringen får vi ha en konsultasjon med ekte pasienter, måle blodtrykk, lære oss å sy sting og å ta blodprøver. Det er mye spennende vi får gjøre. I dag er det min tur til å "leke" lege. Det blir gøy det, minus det faktumet at vi blir filmet og man må se seg selv på film etter på. Jeje, wish me luck!






- xoxo

Buenas dias

Eller God Morgen som det heter. I dag skal jeg ikke ha forelesning før klokken 1, så jeg fikk sove mange timer ekstra. Gjett om det var godt da. Vi skal forresten ikke ha forelesning, men F-lab om hjertet. Der skal vi undersøke hverandres hjerter, å lære å ta EKG. I manualen står det at vi må kle av oss, så ta på anstendige klær, og møt nydusjet. Det blir fun.



- xoxo

what a day

Når jeg begynte på medisinstudiet i høst, hadde jeg aldri trodd at jeg så fort skulle få holde et menneskehjerte i hånda mi. Det var ganske surrealistisk for å si det sånn. Er kjempeglad for at jeg har det privilegiet å få se hvordan vi er bygd opp innen i fra. Er i alle fall ikke noen tvil at jeg går et kjempespennende studiet. Etter disseksjon av hjerte, hadde vi ultralydkurs. Så i dag har jeg både snittet opp et hjerte, studert det både innvendig og utvendig, og utført en ultalydundersøkelse av hjerte. What a day!



Dette nye ultralydapparatet får du for en 10 000 dollar.

L'ecole


Akkurat nå sitter jeg i forelesningssalen på labratoriesenteret og har forelesning om belastning og stressmestring av Are Holen. Her har jeg vært siden 8 imorrest, og begynner og få ganske vondt i rumpa av å sitte på den samme røde stolen i flere timer. Heldigvis er det ikke lenge til vi er ferdige. Da skal jeg inn til sentrum og sy inn kjolen min til fredag, gleder meg!                                                                                                                                                                        

 

 xoxo, Hanna

Åre er gøy

Gårdagen var fylt med festligheter og i dag har jeg sovet lenge. Det var koselig.

Da jeg sto opp, koste jeg meg med en kopp rykende, varm kakao og Cosmopolitan i den koselige hytten hvor vi bor.

I dag skulle vi på afterski, men der var det stappfullt så da tok vi taxi ned igjen.
Det var litt bomtur, mildt sagt.
Skal ta det igjen i kveld. Da skal jeg ooa hela natten.

Ha en fin fredagskveld. :)



xoxo
Hanna

Åre, here I come

Nå skal jeg bare pakke ferdig, dra på allmennpraksis, da bussen til shell, og så er det ÅRE. Stresser som en gal for å bli ferdig med å pakke, pluss at jeg egentlig ikke helt vet hva jeg skal ta med meg. Minikjolen skal i allefall bli liggende igjen hjemme, såpass har jeg forstått. Lurer på hvordan det skal gå nå jeg skal drikke tre dager i strekk. Har jeg aldri gjort før, så det kan bli en utfordring. Skal uansett ha det gøy, det er det ikke tvil om. 
Vet ikke om det blir så mye blogging i Åre, men skal prøve så godt jeg kan.

Lilla er hot!


xoxo, Hanna.

Lørdagens ball

På lørdag var jeg på ball medicorum. Det var en opplevelse verdt å få med seg. Alle jentene var pyntet i de flotteste ballkjolene, og gutta var utstyrt med dress og slips. Det var tre-retters middag. Til forrett fikk vi kamskjell (noe som jeg ikke spiste, for jeg spiser ikke ting som kommer fra havet). Til hovedrett fikk vi oksestek ( var godt, men skulle ønske at kjøttstykket mitt ikke var så rødt og rått) Til dessert fikk vi fancy is-greie (den var helt nydelig). Underholdingen kunne man heller ikke klage på. Det var sang fra Foetus Ex Ore og bilyd, guttenes tale, jentenes tale og kåring av årets foreleser.
Må forresten nevne at ballsalen på Brittania hotel er noe av det flotteste jeg noen gang har sett. Man fikk følelsen av eksklusivitet og klasse med en gang man gjorde sin entré.

Here are some pictures:

Tusen takk for at jeg fikk låne ballkjolen din Oda! : ))


Marie Viel og Pål


Bilyd


Ole K et moi


Stine og Andreas


Bord 6


loved it


Mari er søt ^^


Guttaboys


Andreas og meg


Ole K, Helle og Tobias


Marlies og Erlend


Marie Viel og meg


Swing på g..


Øyvind, Tobias og Marie Viel


Hottieboy ;)


Om to timer er det gossip girl, gleder meg!

xoxo, Hanna.

ballprinsesse

Da er jeg klar for en eventyrlig ballkveld på Britannia hotel i Trondheim. Tror det blir kjempestas.



Ha en fin lørdagskveld!

xoxo, Hanna

Life is great

I dag hadde vi vår første disseksjon på medisinstudiet. Det var en opplevesle jeg ikke vil glemme med det første. Vi skulle dissekere ryggen. Jeg klarte ikke helt å føle meg komfortabel med det vi skulle utføre, så det endte med at jeg så på mens gruppa mi var flink og utførte jobben. Hele opplevelsen fikk meg til å tenke at jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg selv er i livet. Det fikk meg til å tenke over at jeg må ta vare på det jeg har, for man vet aldri når man kan miste det. Jeg er takknemlig for at jeg puster, for at jeg ikke har et alvorlig handikap, eller en alvorlig sykdom. Jeg er takknemlig for at jeg har en familie som tar vare på meg og venner som støtter meg. Når jeg får et slikt perspektiv på livet, så innser jeg at jeg har det veldig bra.

Uansett, jeg er og glad for at jeg har vasket leiligheten og klærne mine, ryddet opp alt rotet. Nå kan jeg slappe av med god samvittighet, må bare lese litt anatomi først.
I can hear my heart beat




Har dere en fin dag?

Skolebøker for 1729 ,-

Det er hardt å være student! Mesteparten av stipendpengene man får går med til bolig og BØKER. Det er ikke måte på hvor mye penger jeg har brukt på bøker i år. Heldigvis så har jeg en snill mamma som kommer og fyller opp kjøleskapet mitt, ellers hadde jeg nok sultet ihjel. True story. I går kom hun og pappa fra Stavanger, og da dro de innom leiligheta mi for å gi meg mat. Pluss at hun hadde kjøpt et rosa og hvitt glass til å ha den rosa tannbørsten i, og rosa blomsterting til å henge de rosa håndukene mine på. Rosagal sier du? Neeh, aldri hørt om..

Uansett, kjøpte to anatomibøker og anatomi-kort, slik at jeg kan pugge alle muskler, sener og bein i kroppen på en morsom og lærerik måte. Nå kan jeg jo til og med inviterer på anatomispillkveld. Haha, ser det for meg.









Bruker du stipendet ditt på bøker?

xoxo, Hanna

Siste PBL, trist

Er på skolen nå og har siste PBL-time. Ganske trist i grunn. Har blitt veldig knyttet til den gjengen her. PBL går ut på at vi er ei gruppe på 8 som diskuterer cases. Vi setter oss læremål for hva vi vil lese på til neste gang, og derfor står man for mye av undervisningsopplegget selv. I det siste har jeg fått øynene opp for en veldig kjekk gutt i klassen som heter Jarle, så det blir ekstra trist å ikke være i gruppe med han lengre. Jarle sa at jeg skulle skrive at han er god å kose på. Så til alle jenter som vil kose med Jarle, just go for it!


Kommer til å savne alle i gruppa mi.                


xoxo, Hanna og Jarle

Back to school

Borte... Titit :D
Nå sitter jeg her med lillesøstra mi Oda, og vi er i knisemodus. Hun er til og med i bitemodus, ganske farlig igrunn. Snart skal vi lage oss wok, å se premiere på vampire diaries. Jeg er skrubbsulten, så det skal bli godt. Er bestandig koslig åha besøk, og slippe å være alene i den kalde leiligheta mi. Kanskje jeg burde funne meg en gutt snart!?
Jeg har ryddet og vasket i leiligheta mi i dag, så nå er det skinnende rent, og isbjørnteppet er på plass. Det er herlig.
I dag var første dag på skolen, eller medisinstudiet heter det vel. Det var kjempekoslig å se igjen alle sammen.




 Oda med safta si, hun elsker den.


Nå skal vi lage oss middag, og kose oss!

xoxo, Hanna

Juleferie!

Helloow!  ^^

Det er så herlig! Nå er det virkelig jul altså. Hadde siste forelesning i dag, så nå har jeg fri i nesten tre uker. Det skal bli godt og bare slappe av. Selv om jeg nok kommer til å sitte med biokjemiboka mi i jula og. Jeg klarer nok aldri og ta heelt ferie.

Tok med meg halve klesskapet mitt, og dro hjem til Orkanger i dag. Her har jeg kommet skikkelig i julestemning. Jeg og Oda har pakket inn julegaver, hørt på julesanger og spist julekaker. Det er så deilig med jul. Siden det var siste "skoledag" i dag, ble det mange klemmer og julehilsner. Det er så koselig. Jeg må vel nesten si: God Jul, kull 09!
Det er rart å tenke på at neste gang jeg ser dem er det år 2010.

Uansett, her er bilde av to søtinger, Karoline og Jarle :)


Karoline og meg. Du er god å ha :)



I morgen blir en stressfull dag. Da skal jeg stå opp tidlig, dra på julegaveshopping, sette opp skyvedørsgarderoben min med pappa, og dra til Meråker på et lite oppdrag. Det siste gleder jeg meg syykt til, skal bli så bra!

Anyroad, god natt og sov godt :)

xoxo, Hanna.


Et kjapt kurs i førstehjelp!

Hei! :)


På f-lab i dag hadde vi kurs om basal hjerte lunge redning, noe som var kjempespennende og innholdsrikt. Det er ganske skummelt å tenke på at jeg har en plikt til å utføre basal HLR i krisesituasjoner. Visst jeg hadde kommet opp i en slik situasjon, hadde jeg nok helt sikkert blitt utrolig stresset og redd for å gjøre noe feil. I følge han som underviste oss, var det helt normalt og brekke et ribbein eller to, og det høres litt ekkelt ut for min del. Uansett,  jeg føler meg bittelitt tryggere nå, etter dagens kurs.

Her er en introduksjon til hva du skal gjøre visst du kommer opp i en krisesituasjon:

  1. Finn ut om pasienten er bevisst eller ikke. Rop høyt "Hallo, er du våken?"
  2. Visst du ikke får noe svar skal du klipe i huden midt  i mellom brystvortene for å se om pasienten reagerer på smerte.
  3. Reagerer ikke pasienten på dette heller, skal du frigjøre luftveiene. Da løfter du hodet bakover, og haken frem. Legg øret ditt inntil pasientens munn og kjenn etter om han/hun puster. Se og etter hevelse av bryst.
  4. Visst pasienten ikke puster skal du rope på hjelp, og få noen til å ringe 113. Er det ingen i nærheten for å hjelpe, må du ringe selv.
  5. Nå er alt klart for å starte HLR'en. Da begynner du med 30 bryst kompresjoner. Plasser begge hendene midt på brystbenet, som ligger midt i mellom brystvortene, og trykk 4-5 centimeter hardt ned. Du skal ha en takt slik at frekvensen blir 100 kompresjoner per minutt.
  6. Etter 30 kompresjoner skal du ta 2 innblåsninger. Da legger du hodet bakover, holder for nesebordene, og blåser langsomt inn til brystet hever seg.
  7. Du skal gjenta 30 kompresjoner og 2 innblåsninger helt til hjelpen kommer.
Er pasienten du skal hjelpe et barn eller en person som har blitt utsatt for drukning, skal du bestandig begynne med 5 innblåsninger. Deretter skal du utføre  de 30 kompresjonene og de 2 innblåsningene helt til hjelpen kommer.


Simon utfører 30 kompresjoner

Etterfulgt av 2 innblåsninger

Er dere to kan den ene stå får kompresjonene og den andre for innblåsingen




Her er en liten smakebit på HLR, enjoy (;


video:pc150187


Har dere turt å utføre HLR visst dere kom opp i en sitasjon hvor det var nødvendig?


xoxo Hanna.

Endelig ferdig med eksamen!

I dag sto jeg opp halv 7. Tror ikke jeg har stått opp så tidlig på en lørdag før, i alle fall ikke som jeg kan huske. Sånn passe nervøs kjørte jeg til Trondheim Spektrum for å ha eksamen i ex.phil. Overraskende nok gikk eksamen veldig bra, og jeg ble ferdig i løpet av bare to timer. Skrev en oppgave om fornuftens rolle i forhold til moralenfilosofien til Platon, Hume og Kant. Endelig er jeg ferdig med dette her! Nå er det null svada, og bare medisinrelatert stoff igjen på studiet, godt.

Se hvor sunn jeg er, knekkebrød og mandarin ;)
pc120134


Haha, vi fikk ørepropper.
pc120135



Etter eksamen dro jeg rett inn til sentrum for å kjøpe meg noen småting til i kveld, og for å handle litt julegaver. Plutselig er julen her, og jeg har nesten ikke handlet noen gaver. Anyroad, jeg kjøpte meg de fineste skoene til russerevyen i kveld, en rosa kosedress, og noen julegaver.


pc120138


Fineste skoa
pc120149


Gaven til Ole Kristian
pc120166


Nå skal jeg sminke meg ferdig til revyfesten.

xoxo Hanna

Hanna Vaage - I wanna travel the world

26, Orkdal

Om meg!

24 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits