Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


september 2010

Svar på leserspørsmål, medisinstudiet

Forrige uke fikk jeg en forespørsel fra en leser om jeg kunne lage et innlegg om medisinstudiet. Det kan jeg såklart gjøre. Beklager at det tok litt tid før jeg svarte på det, men det har vært mye som har foregått i det siste.

Jeg kan jo begynne med den grunnleggende informasjonen om hva man må gjøre for å komme inn. Dette er noe jeg ofte får spørsmål om, så det er vel på tide å svare på det i et innlegg.

Siden begge mine foreldre er leger, har jeg fått legeyrket inn med morsmelka. Rundt middagsbordet hjemme hos er det hverdagskost å snakke om medisinske problemstillinger og da jeg var lita, tok jeg bestandig med meg et lager med sprøyter, pussbekken og bandasjer hjem fra jobben til mamma. Haha, memories.

På grunn av dette har interessen for å lære om kroppen og hjelpe mennesker vokst. Og jeg bestemte meg for at jeg selv ville studere medisin. Dette er noe jeg bestandig har hatt som et lite ønske, og derfor jobbet jeg ekstra hardt på skolen for å klare å komme inn på studiet. Husker det var mange som sa til meg at det var alt for vanskelig å komme inn med en gang. En gang da jeg var hos rådgiveren og fortalte om framtidsplanene mine, begynte han bare å le og sa at hvis jeg hadde planer om å studere medisin måtte jeg nok forberede meg på å spille PlayStation i tre år og heller komme inn på alderspoeng. Dette og alle de andre som ikke trodde at jeg kom til å klare å komme inn, var drivkraften min til å jobbe skikkelig hardt på skolen for å få gode karakterer.

Får å komme inn på studiet må man ha forskjellige realfag. De obligatoriske realfagene er fysikk i ett år, kjemi i to år og enten matematikk R i ett år eller matematikk S i to år. Et siste realfag som jeg hadde var biologi. Det er ikke nødvendig å ha biologi for å komme inn på studiet, men det er absolutt et fag jeg anbefaler. Mye av det vi lærte det første halvåret på medisin hadde vi allerede lært i biologien på videregående (bare i litt mindre omfang).

Det er ikke noen stor nyhet at du må ha veldig høyt snitt for å komme inn på medisin. Selv hadde jeg 5,7 i snitt (uten realfagspoengene) og det var akkurat nok til å komme inn i Trondheim. Det er litt lavere snitt for å komme inn i Bergen og Tromsø, mens Trondheim og Oslo har det høyeste.
Da jeg begynte ved NTNU var jeg utrolig nervøs. Hvordan er medstudentene? Hvor vanskelig kommer studiet til å være? Dette var noen tanker som surret i hodet mitt. Heldigvis har medisinstudiet i Trondheim et skikkelig fadderukeopplegg og det fikk deg til å føle deg velkommen med en gang! Det er mye gøy man får oppleve disse 14 dagene. Rebusløp på sykehuset, pub til pub runde, idrettsdag, tur i Bymarka, bokstavfest og mye annet. Fadderukene avsluttes med en litt mindre hyggelig dåp, hvor man offisielt blir medisinstudent!
Utover høsten er det mye spennende som skal læres. De forskjellige timene vi har er:

Det meste av undervisningen består av forelesninger i forskjellige tema. Hver uke bytter man tema. Det kan være alt fra hjerte, lunge, abdomen til etikk og samfunn. En gang i uka har vi klinikk. Det vil si at foreleseren har med seg en pasient slik at vi studentene får mer virkelighetsoppfatning av situasjonen.


To ganger i uken har vi noe som kalles PBL, eller problembasert læring. Det går ut på at 8 studenter danner en gruppe hvor man løser forskjellige problemer. For hver gang skal man forbrede seg på forrige gangs PBL-oppgave, som gjennomgås i begynnelsen av PBL. På slutten går gruppen igjennom en ny oppgave som man skal lese på til neste gang. Dette er en veldig fin måte å lære på, og man får veldig god kontakt med PBL-gruppa si. Jeg kjenner jeg savner den gamle PBL-gruppa mi nå.


Et par ganger skal du ha noe som kalles histologi. Det vil si at du sitter og titter i et mikroskop og ser på forskjellige celler. I begynnelsen fant jeg det ikke såå interessant, men etter hvert som jeg forsto mer ble faget mer spennende. Du skal lære om de fire forskjellige cellevevene, epitel, bindevev, muskel og nerve. Og du skal klare å gjenkjenne snitt i fra hjerte, lunge og GI-traktus, bein og bruskvev.
 


En gang hver 14. dag er vi utplasert hos en allmennpraktiker. Det vil si at vi er utplasert på et legekontor hvor vi skal ha våre egne pasienter. Vi skal ikke finne ut hva som er galt med dem, men vi skal øve oss på konsultasjon. Altså vi skal lære oss kommunikasjon mellom lege og pasient. Dette er veldig lærerikt, men bittelitt ekkelt i begynnelsen med tanke på at konsultasjonen blir filmet og du skal vurderes av de andre medstudentene dine etterpå.


Den uken du ikke har allmennpraksis har du noe som kalles F-lab, eller ferdighetslab. Der lærer man og mye spennende. Det første halvåret øver vi oss på kommunikasjon, mens over jul får vi lære oss undersøkelser. Husker jeg var så stolt etter jeg hadde lært min første undersøkelse. Da fikk jeg følelsen av at jeg var litt doktor, og ikke bare student. De forskjellige undersøkelsene vi lærer er hjerte, lunge, abdomen, perifer sirkulasjon, skulder, hofte, kne, rygg og blodtrykkundersøkelse. Min favoritt er hjerteundersøkelsen.


Etter jul skal man ha noe som kalles disseksjon. Man har kanskje dissekert en fisk på ungdomskolen, men her tar man nivået opp et par hakk. Vi skal nemlig dissekere mennesker. Det jeg kan si er at disseksjon er et veldig interessant fag. Begynner du på medisin i Trondheim har du i alle fall noe spennende og lærerikt å se fram til! En kjempegod måte å lære om kroppens anatomi og funksjon på!


Etter et helt år med mye lærdom skal dine kunnskaper til slutt testes. Medisineksamen i Trondheim består av en skriftlig- og en muntligeksamen. Begge befinner seg i slutten av vårsemesteret. Den skriftlige eksamen deles i to. 120 flervalgsoppgaver (teller 60%) og 4 essayoppgaver (teller 40%). Det er lurt å gå igjennom tidligere gitte eksamener, da får du en god forståelse om hvordan eksamen kommer til å bli. Den muntlige eksamen består av tre stasjoner. På den ene stasjonen får du en undersøkelse av 8 mulige. På den andre stasjonen kan du enten få et histologisnitt eller en anatomioppgave. På den siste stasjonen får du en overraskelsespost. Da kan du få spørsmål om alt mulig rart, jeg fikk for eksempel spørsmål om proteinsyntesen i ei celle.Jeg er i alle fall kjempeglad for at jeg kom inn på medisin i Trondheim. Det er et kjempespennende studie hvor du lærer mye.

Håper dette ga deg svar på det du lurte på! : )

Hva studerer du? Eller hva har du lyst til å studere?

Hurra for deg som fyller ditt år!

I dag fyller Annettesøt 20 år! Gratulerer så masse med dagen vennen! Ønsker deg alt godt på den store dagen. Skulle ønske jeg kunne vært der sammen med deg. Siden det er ganske vanskelig, med tanke på hvor mange mil det er i mellom oss, så har jeg laget en liten gratulasjonsfilm til deg. Da blir det nesten som jeg er der på ordentlig! Må bare si at det var ikke så enkelt å komme på alt jeg ville si når jeg filmet, så snakkingen ble ganske hakkete, hehe.

Uansett, denne er til deg søta:

Gratulerer med dagen til Annette!

<3

 

Guess it

I dag var det på tide å vende hjemover mot San Fran. Var godt å komme hjem til den store senga mi og netflix med Veronica Mars. Vi hadde et par stopp på veien hjem. Første stopp var klippene i Santa Cruz. Det var rett og slett et syn for øyet.

Bildet tatt av Oda.

Neste stopp var shopping på Premium outlets i Gilroy. Med tanke på hvor mange timer vi brukte der, fikk jeg ikke med meg så mye hjem. Følte ikke det de hadde der var helt min stil. Fikk kjøpt meg en nydelig Guess veske og tilhørende pengebok, pluss yndlingsparfymen min for en billig penge. I løpet av uken skal vi på shopping i San Fran igjen. Da ser jeg for meg at jeg blir noen kroner fattigere på kontoen.

I morgen skal vi begynne filmingen til truth or dare. Det skal bli interessant. Ser for meg at både jeg og Oda kommer til å synke i jorda av flauhet.

Hva syns du om Guess?
Hva er din yndlingsparfyme?

Photo shoot på stranda

I dag har vi bare ligget og sløvet på stranda, men med tanke på at det var nærmere 40 varmegrader (hihi, jeg skal ikke klage) måtte vi avkjøle oss litt i stillehavet (som igjen var iskaldt!). Siden jeg er helt: ta bilde, ta bilde, taa bilde, så var pappa snill og tok bilder av oss.

Ah, livet er herlig med 40 varmegrader og iskaldt vann.

Siden vi brukte 183$ på middag i går, tenkte vi at vi skulle spise litt billigere i dag bestilte oss take away fra Mc Donald's. Da kostet middagen for 4 personer bare 18$, haha forskjell!

Nå skal jeg legge meg å sove litt, i morgen står shopping på planen og da er det viktig å være uthvilt!

Hva syns du om bildene?

Santa Cruz baby

I helgen tenkte vi å legge ut  på en lite eventyr. Vi pakket en rosa koffert og kjørte av sted langs kysten av California. Destination, Santa Cruz. Først vil jeg bare si at kysten av California er n y d e l i g, og helt klart verdt kjøreturen. Her er det lyse sandstrender og blått hav så langt øye kan se.

Bilde tatt av Oda

Bilde tatt av Oda


I selve Santa Cruz får jeg skikkelig sydenfølelse, med strender, sol og masse båter. Vi kom fram ganske sent i kveld så det eneste vi har gjort er å spise middag. Restauranten lå likeved stranda, så da måtte man så klart ta noen bilder.I morgen er det meldt sol, så da skal jeg ta på meg strandklærne å få litt sand i mellom tærne. Blir herlig!

Hva skal dere i dag?

Music for my ear

Jeg hører vel så og si på musikk hele dagen lang. Å høre på musikk når man er på roadtrip er det beste jeg vet. Sitte i baksetet av bilen med iPoden plugget inn å titte ut av vinduet og bare la tankene vandre fritt, love it! Det blir bonuspoeng hvis det er mørkt ute. Ellers må jeg høre på musikk når jeg er ute og trener. Da føler jeg meg som dronning av veien der jeg går og vrikker på hoftene.

Sangene jeg hører mest på for tiden får dere her:

You make me wanna die - The Pretty Reckless

Your Love's A Drug - Leighton Meester

Mine - Taylor Swift

David Guetta & Niles Mason - All She Wanna Do Is Dance

Secrets - One Republic

Drummer boy - Debi Nova

Getting Over You - David Guetta & Chris Willis ft Fergie

Hurricane - Rebound

Den siste sangen er La Manga gladsangen min. Annette spilte den en gang vi hadde vors, og jeg ble "betatt" med en gang. Selv om sangen er litt spesiell gjør den meg glad! :D Spilte den så mange ganger i LM at Annettesøta ble gal til slutt. Hehe, good times!

Hører du på noen av sangene?
Når liker du best å høre på musikk?

Siden sist så har jeg..

Kjøpt meg Redken produkter til en billig penge. Måtte bare betale 130 kroner for Blonde Glam Shampoo og balsam. (I Norge ville jeg brukt omtrent 500,-) I tillegg til dette, fikk jeg med et gratis Redken fleecepledd. You gotta love America.Vært med Odis på "foreldremøte" på Albany high school, og hele to lærere trodde jeg var moren hennes!! You gotta hate teachers! Er i alle fall en HOT-mama da ; )

Spilt enda mer på gitaren, og fått små sår på fingertuppene mine. Er bestandig så stolt når jeg treffer en ren tone. Gleder meg til den dagen jeg klarer å spille en sang.

Blitt "sjekka opp" av en gammel, ekkel, stygg mann da jeg var på matbutikken. Det verste var at han jobbet der, han var en simpel sette-inn-varer-i-hyllene-fyr, han var full av rynker og han hadde hår som så ut som det var dyppet i kebabfett. Blir kvalm bare jeg tenker på det!

Gammel mann: Hey, what's you're name beautiful?

Me: later som jeg ikke hørte han, og leter videre etter appelsinjuicen.

Gammel mann: Do you think I can get your phone number?

Me: Why on earth should you need that?

Gammel mann: I just thought I could call you sometime and maybe we could get together and see a movie or something?

Me: holder på å dø inne i meg, og forteller han at han kan dra dit pepperen gror!

Det jeg ikke skjønner er hvordan i all verden han trodde at han hadde sjangs. Han var gamlere enn pappaen min, han jobbet på en matbutikk og han var rett og slett stygg.

Dette var en liten oppsummering om hva som har skjedd de siste 24 timene. Gleder meg til i morgen, for da skal vi på en liten ferietur. Så da krysser vi alle fingre og tær for at det kommer bort en kjekk gutt og sjekker meg opp!

Hva har dere gjort i dag?

Truth or dare, the hard way.

Hanna and Oda here, your one and only source to our life's as you don't know it. Its time for truth or dare, the hard way.

Are you interested in finding out our deepest secrets, or do you just want us to do something stupid? Do you have a question you're just dying to ask? Then play this game with us. My sister and I are going to have a competition to find out who's the bravest one. The one of us who complete most dares and answer most question truthfully, win. The whole thing will be videotaped and posted here.So give us a dare or ask us a question!

xoxo

Edit: syns du det er vanskelig å komme på noen utfordringer, trykk her for tips! :)

Her en innlegget oversatt til norsk, for de som vil lese det.

Det er tid for nødt eller sannhet. Er du interessert i å finne ut våre dypeste hemmeligheter, eller vil du bare se at vi gjør dumme ting? Har du et spørsmål du dør etter å spørre om? Så spill dette spillet med oss. Jeg og min søster skal ha en konkurranse for å finne ut hvem av oss som er den modigste. Den som gjennomfører mest 'nødt' og svarer ærligst på flest 'sannheter' vinner. Alt blir filmet og lagt ut på bloggen.

Hadde vært kult om dere ga oss en skikkelig utfordring! :)

Dagens outfit

.. er striper og stjerner på min søte bikini. Dere skjønner, her er det sol, sol og atter sol. Så nå skal jeg ta med meg gitaren å legge meg ut i sola for å jobbe videre på brunfargen og gitarspillinga. Jeg kan opptadere dere med at jeg klarer å spille en ren G. Det er altså noen grep igjen før jeg klarer å spille en hel sang. Må forresten nevne at jeg føler meg utrolig kul i pappas hettegenser, er dere ikke enig?

Hvordan er været hos dere?

The ultimate push up bra

Jeg er veldig kresen når det kommer til undertøyet jeg har på meg, og det er sjelden jeg blir fornøyd med BHer. I det siste har jeg brukt BHer fra Change, men siden vi ikke har Change i Statene må jeg ty til noe annet. Kanskje ikke så overraskende at jeg dro på Victoria's Secret for å finne en ny yndling, og heldig som jeg er fant jeg nettopp dette også. Fant den ultimate push up BHen. Har aldri hatt på meg en BH som har gitt puppene mine så mye justice. Den rett og slett løfter de opp! Vil absolutt anbefale denne BHen til alle push-up-in-my-heart jenter der ute.

BHen heter miraculous push up bra, og du finner den her.

Jeg kjøpte en i fargen snø leopard, og er meget fornøyd. Kjenner jeg meg selv rett er det ikke lenge til jeg kjøper en til. Var utrolig mange farger å velge mellom.Handler du på Victoria's Secret?

Teardrops on my guitar

Nå har jeg endelig en liten plan for hva jeg skal gjøre de neste ukene fremover. Jeg skal trene av meg subcutis OG jeg skal spille gitar og synge! I går kjøpte pappa og jeg oss en gitar, og jeg skal lære meg å spille uansett om fingrene mine verker til tusen. Gitaren er en akustisk gitar fra Yamaha med stål strenger. Jeg klipte til og med av meg de lange neglene mine jeg nettopp brukte 30 dollar på, bare sånn at jeg skal klare å spille.

Er den ikke fin?


Det som er litt gøy med hele greia er at vi ble bestevenner med han mannen som solgte oss gitaren. Vi ble enig om at jeg skulle få komme å spille inn sanger i platestudioet hans om jeg ville. Hvor snilt er ikke det? Jeg skal i alle fall øve hver dag, det er sikkert. Så snart jeg får grepene inn i fingrene, skal jeg så klart legge ut resultatet på bloggen, så stay tuned.Spiller du gitar?

Go Cougars!

"Han sparker ballen, en annen dude tar den i mot. Han springer.. Det blir.. Touchdown!" og hele publikum hyler av glede. Jeg kan ikke si at jeg skjønte så mye av spillet der jeg satt. Men det var stemning, og det var gøy! Pluss at det var noe behagelig å hvile øynene på, kjekke menn i fotballdrakter! Laget vårt vant faktisk kampen, 38-15 eller noe. Det var første gang i sesongen at de hadde vunnet, og både Oda og jeg mener at det var på grunn av vårt nærver.

I'm a lucky charm you know!

Noe som var litt skuffende var cheerleaderne. Her hadde vi sett for oss skikkelig bitchy jenter som tror de eier verden, men i stedet fikk vi litt smårare jenter med et konstant smil festet på leppene. Heldigvis fortalte Emma oss, ei jente vi ble buddies med,  at det finnes skoler hvor Cheerleaderne er som i filmen Bring It On. Det var bare at skolen deres hadde null spirit til cheerleading og amerikansk fotball.

Her får dere noen bilder av fotballgutta.Har du vært på en amerikansk fotballkamp før?

Foto: Oda Karoline

Endelig extensions og fotballkamp

Minutter, timer og dager gikk, og plutselig ble det fredag (les: jeg skal sette på meg nye extensions). Etter fire og en halv time satt jeg igjen med en støl rumpe og et nytt flagrende hår. Den beste delen er at det ikke kostet meg mer enn 4000 kroner. Det er halvparten av det jeg ville betalt i Norge, så er veldig fornøyd. Etter frisøren dro jeg og Oda på fotballkamp,  noe som jeg faktisk fant veldig underholdene (les: kjekke menn i uniform eller hva jeg skal kalle det) Legger ut bilder fra det i morgen, etter at jeg har hatt en god natts søvn. Tviler litt på den siste delen egentlig, keratinfestene kommer til å ta livet av meg i natt.

Hva syns du?

Svar på leserspørsmål, extensions og kviser

Fikk to spørsmål fra noen lesere som jeg tenkte å svare på i et innlegg på bloggen.

Det første spørsmålet er fra anonym og lyder slik:

"Hei :-) Har bare et spørsmål til dæ,... når du bodd på orkanger, koss frisør brukt du t å sett på dæ hår? og kor my betalt du? :-) har lyst t å gjør d sjøl sjø.. å t dæ e d sotte på vældig fint."

Først vil jeg si tusen takk for det! Frisørsalongen jeg brukte da jeg satte på meg extensions var OK frisører på Solsiden i Trondheim. Jeg har gått der lenge, og er veldig fornøyd med servicen. Friøsren som satte på meg håret heter Lene, ei skikkelig kul dame. Ulempen med å sette på seg hår der er at det er veldig dyrt. Tror du må oppe i omtrent 7000-8000 tusen kroner for 100 fester med extensions. Fordelen er at håret har kjempebra kvalitet og det ser faktisk ut som ditt eget hår når de er ferdig.

Hvis du ikke vil bruke så mye penger på håret, kan du jo kanskje kjøpe deg extensions over nettet og få en frisør til å sette på deg det privat. Ellers så kan du gå innom Pilus i Trondheim. Det er en butikk fylt opp med alle slags extensions, og den ligger i Olav Tryggvasons gate. På Pilus kan du finne den rette hårfargen, og så har de en lærling som kan sette på deg håret og da blir det ikke så alt for dyrt.

Håper svaret var til hjelp :)Det andre spørsmålet er fra Kari og lyder slik:

"Hei :) At bare ett lite spørsmål.Hvordan får du til å ha så fin hud me tanke på hvor mye fundation og slik du bruker? Hvilke renseprodukter og sånn bruker du? Ikke ta det slemt, men jeg får kviser av det ihvertfall."

Tar det ikke slemt ment, det er jo ingen hemmelighet at jeg bruker mye sminke. Nøkkelen i å få en fin hud tror jeg ligger i å bruke gode renseprodukter og fuktighetskrem etter på. Renseproduktene jeg bruker er fra Kanebo. Det er et sett på to produkter. Step 1 er Silky Purifying Cleansing Milk og step 2 er Silky Purifying Milky Soap. Etter at jeg har fjernet sminken med disse to produktene bruker jeg en fuktighetskrem fra apoteket, Cosmica extra moist ansiktskrem.

Når det er sagt, har jeg en gel jeg vil anbefale mot kviser. Den heter  Epiduo, og er en reseptbelagt gel du får kjøpt på akoteket. Det at den er reseptbelagt vil si at du må få en resept av fastlegen din for å få kjøpt gelen. Det Epiduo gjør er å hemme betennelsesreaksjoner, redusere talgproduksjon og løse opp talg som allerede er der. Du må bruke gelen i omtrent 3-4 uker før du ser noe virkning og 3 måneder før du ser full effekt. Jeg bruker den, og er veldig fornøyd med resultatet.

Håper dette ga deg et svar :)
Pearls VS diamonds

Hva liker du best? Perler eller diamanter?

Jeg sier: "ja takk, begge deler!"

Jeg må vente til freddan

Ble ikke noe extensions på meg i dag. Det viste seg at frisøren min hadde fått feil extension, og først prøvde hun faktisk å sette på meg de mørkebrune hårforlengelsene. Men jeg krevde å få nye, blonde extensions og nå må jeg vente helt til fredag før jeg får langt hår igjen. Blir derfor noen ekstra dager med kort-hestehale-frisyre, but I'll survive.

Da jeg kom hjem var jeg egentlig ganske lei meg

Jeg hadde jo sett for meg at nå kunne jeg endelig kaste det lange håret bakover

Kanskje sende noen flørtende blikk til den hotte naboen


OG helt klart løfte litt på kjolen

I stedet for alt dette, må jeg vente. Tror faktisk jeg bare legger meg og sover helt til fredag!

Nattakyss til dere!

Siste dag med "kort" hår!

Om ikke alt for mange timene nå, skal jeg ned til frisøren min får å sette på meg en annen dames hår. Når man sier det på den måten, høres det egentlig ganske creepy ut. Men i dagens samfunn er vel det å bruke håret til noen andre ikke uvanlig. Tenkt deg hvor mye hår som blir klippet, solgt og behandlet for at vi skal føle oss fine. Det er noe å tenke på det. Det eneste jeg kommer til å savne med det "korte" håret mitt er at jeg kan sette det i en liten, søt hestehale. Ellers skal det bli godt å endelig få langt, blondt havfruehår igjen.

Siste bilde av meg med "kort" hår på en god stund.

Har du extensions? Hva syns du om det?

Gossip Girl tonight!

Akkurat i dette øyeblikk skal Odis og jeg sette oss godt tilbake i sofaen for å se gossip girl. Gleder meg vilt til å se Leighton Meesters bitchiness, og Ed Westwicks hotness. Kommer nok til å sitte klistret foran TV'en hver mandag i en stund fremover. Sesongen begynner med at gossip girl-gjengen er i Paris, og jeg ser for meg at det blir både romantikk og intriger.Fant forresten et intervju med Ed, og jeg må si jeg ble litt overrasket av svarene hans!

Q: What's your dream job?

A: Probably landscape gardening. I think gardens are fantastic, and I'd love to draw and design and stuff like that. I love just planting flowers during the summer. There's something very humble about it, and natural and beautiful. When I need to think of like a peaceful scene or something, I think of my back garden in summertime. And whenever I hear the lawnmower next door, I always think it's really peaceful

Q: What's the fast food you can't live without?

A: I can pretty much live without fast food. I haven't eaten McDonald's in so long, but it's okay. I think the McDonald's in England is a little bit better than it is over here. My favorite thing on the menu is the Happy Meal. It's just enough.

Q: when was your first kiss?

A: Um ... 6? Well, what are we talking, we're not talking proper kiss, right? Okay, 6 and ... 10. No, is that bad? Should I say 11? I'm pure and innocent.


xoxo ; )

Litt rot i systemet

Har merket at jeg har blitt veldig rotete av meg etter at jeg kom hit (noen vil nok si at jeg var det fra før). Jeg har bare slengt alt skrot i skoffene på sminkebordet, og liksom tenkt at når ingen ser det er det der ikke. På grunn av at skoffene mine ser ut som en søppeldynge, måtte jeg finne på noe lurt. Jeg fant ut at jeg ville sortere de forskjellige tingene i bokser, og da dro vi på IKEA og fant akkurat det jeg lette etter.

I skuffe nummer 1 har jeg plassert undertøy, sokker, solbriller, armbånd, diadem og hårprodukter. Nå skal det bli en glede å kle på seg om morgenen, i stedet for før da jeg brukte unødvendig tid på å finne fram i rotet.


I skuffe nummer 2 finner man belter, bikinier, luer, singletter, sminke og vesker. Dette er altså en litt-alt-mulig-skuffe.

Har og et lite tips til pynt på rommet.

Det du trenger er en bilderamme, litt glitter, lim og et bilde av forbildet ditt. På en, to, tre har du et personlig bilde som kan pryde veggen din, og gjøre rommet til ditt eget.

Er det mye rot på rommet ditt?

So ro tipp og tå, nå skal Hanna soveGod natt Hanna, og GOD MORGEN Norge!

En liten endring i planene

Jeg må innrømme at når jeg hadde valget mellom enten å være turist i San Fran eller shoppe, så valgte jeg å svi av pengene mine. Derfor får jeg leke turist en annen gang. Noe sier meg at det er ikke lenge før jeg er tilbake. Grunnen til at vi hadde begrenset med tid var fordi vi skulle hente mamma på flyplassen. Pappa ville ikke fortelle oss at hun kom, siden det er 11 september og han ville ikke at vi skulle freak'e ut på grunn av at hun skullle fly til USA akkurat denne datoen. Heldigvis gikk flyturen fint.


Tilbake til shoppingen i San Fran, jeg mener det, jeg kunne like godt bodd på det kjøpesenteret vi var på. Det hadde alt en jente kan ønske seg. Hvor hen jeg gikk var det en spennende butikk jeg ville titte innom. Uheldigvis hadde vi ikke tid til å gå innom alle. Men vi rakk da over noe.

Siden jeg har en hjemmeværende husmorrolle å leve opp til, måtte jeg bare kjøpe meg enda en silkemorgenkåpe fra Victoria Secret!


Den er så n y d e l i g!
Kjøpte meg en skinnjakke fra Guess. Digger den rett og slett! Guessbutikken var forresten en butikk jeg bare kunne bodd på. Var så utrolig mye fint der.


Kjøpte meg og en topp fra VS.
Hva tykcs?

Forresten, gå innpå linken her og stem på meg som månedens blogg! Det hadde vært snilt! :)

San Francisco og nye negler

Nå skal vi snart ta turen inn til San Francisco city for å oppleve byen. Er sikker på at jeg kommer til å bli forvandlet til turist med stor T. Ta bilder av alt og skjemme ut Odis. Vi skal til Golden Gate, Chinatown og ta cable cars. Og så skal vi nok rekke å svi av litt penger på kredtikortet.Tok forresten å satte på meg negler i dag, og er kjempefornøyd. Etter ett år med korte, medisinstudent negler er det herlig å endelig ha muligheten til å ha litt lengde på de igjen. Behandlingen var veldig behagelig, og det kostet ikke mer enn 200 kroner. I love America!
Hva syns du?

Gossip girl season four, gleder meg som en liten unge!

På mandag begynner gossip girl sesong 4 på CW. Jeg gleder meg som en liten unge på julaften. Gleder meg til å få min daglige dose sladder og Ed Westwick. Her er en liten preview på sesongen!


Følger du med på gossip girl?

Oh, sunny day

Nå er det snart på tide at jeg hiver meg ut av morgenkåpen min og kommer meg ut i sola. Jeg har virkelig tatt på meg rollen som hjemmeværende husmor når jeg tusler rundt i morgenkåpa mi 24/7. Her i California er det en varm og solfylt dag og jeg skal snart ta på meg bikinien og slikke litt sol før jeg henter Odis på skolen.

Etter det skal vi på neglejakt. Nå som jeg endelig har muligheten skal jeg støpe på meg negler. På tirsdag skal jeg sette på meg extensions, så snart blir jeg en vandrende barbie. Men det er barbie med brains da, for de som lurte.Håper alle har en fin fredagskveld hjemme i Norge! :)
Hva gjør dere ikveld forresten?

Can you please show me your driver license?

I dag hadde vi en interessant tur til butikken. Det hele begynte med at pappa ville ha med meg og Odis på butikken for å handle kjøttdeig til middag. Odis og jeg går fnisende inn og jeg har ingen ide om at jeg skal til å bli sjekket opp ved fruktdisken any minute. Uvitende som jeg er går jeg bare forbi de to guttene som febrilsk prøver å få kontakt med oss. Etter en liten stund kommer de tilbake og da går han ene fyren direkte opp til oss for å si hallo. Fyren ville ha mailen min slik at han kunne sende meg flyers til festene sine i San Fran. Oda og jeg bare smiler og går videre.Etter ei god stund med leting etter forskjellige matvarer blir vi endelig ferdige og vi kan kjøre hjem. Siden jeg holder på å lære meg de amrikanske veiene å kjenne er det jeg som kjører bilen når vi er ute. I det jeg står og venter på grønt lys for å svinge til venstre merker jeg at jeg har en politibil bak meg! Jeg kjenner bare hjertet begynner å banke fortere, og prøver å si til meg selv at det er ikke meg de er ute etter. Men tror dere ikke politibilen følger etter meg, og plutselig skrur den på blålysene. Nå er det på vippen til at jeg begynner å grine. Har aldri blitt stoppet av en politibil før, og jeg vet at førerkortet mitt ligger hjemme i leiligheta! Jeg kjører bilen inn til siden og bare venter på dommedag.
Politimann: Do you know why I'm pulling you over?
Me: eeh, no?
Politimann: Don't you think its dark in front of you? You forgot to put your lights on.
Me: ah, I'm so sorry.
Politimann: It's OK. Can you please show me your driver license?
Me: eeh, pappa?
Pappa: Hi. I'm here father, and we just found out that she left her driver license in the apartment just a few blocks from here.
Politimann: Okei, can you show me yours?
Pappa: Yes, of course. Here you go.
Politimann: Thanks. And you young lady have to promise me to never drive without your driver license again, OK?
Me: Yes, of course. I'm so sorry...
Dere aner ikke. Tror aldri jeg har vært så redd før. Etter at politimannen hadde dratt satt jeg der bare og skalv. Skjelver nå, når jeg skriver dette. Lærdommen ut i fra dette er at jeg ALDRI skal legge igjen førekortet mitt hjemme. Og takk gud for at politimannen var så snill og forståelsesfull!


Har du blitt stoppet av politiet før?

The bedroom

Da har det gått noen dager siden jeg var på IKEA og nå er jeg endelig ferdig med å snekre sammen rommet mitt. Helt selv vel og merke (Fikk bare litt hjelp av lillesøster). Bak det blonde utseende finnes det faktisk en handywoman, hvem skulle trodd det?

Stilen jeg valgte er hvitt og jentete. Odis var flink og plukket ut mesteparten av møblene, så takk til henne.Mangler fortsatt pynt, bilder og sånne ting, men det kommer vel etter hvert.
Her er altså den godeste senga mi. Den er så behagelig at jeg sovner med en gang jeg lukker øynene. Det er også en dobbelseng slik at jeg har plass til besøk!

 

 

Her ser dere sminkebordet mitt. Har aldri hatt et eget sminkebord før, og må si jeg er meget fornøyd. Går med mye tid foran der i alle fall. Denne godbiten skal bli med meg hjem til Norge!

 

 

Speil, speil på veggen der. Hvem er finest i landet her?
Har ikke rukket og satt opp speilet enda, men det blir vel. Hver morgen når jeg våkner, våkner jeg til mitt eget speilbilde. En god start på dagen kan man si!

 
Her er det møblet jeg er aller mest fornøyd med, skoskapet mitt! Jeg rett og slett elsker det. Jeg skal helt klart kjøpe meg et helt likens et når jeg kommer hjem til Norge.


Det var altså det for denne gang. Er ikke helt ferdig enda, men har fylt opp rommet med det mest nødvendigste.

 

Hva syns du? Har du noe av dette hjemme hos deg?


LASH LIGHT

Lash light må være den kuleste maskaraen jeg noen gang har eid. Hvorfor lurer du? Jo fordi den er utstyrt med både speil og lys! Det er superpraktisk for en jente som meg som bruker å freshe opp sminken min hvert 10ende minutt når jeg er ute på byen. Nå er jeg altså utstyrt med både speil, lys og maskara.

Jeg må innrømme at jeg trodde at en maskara som fokuserer på lys og speil, ikke kommer til å være spesielt god. Men her ble jeg positivt overrasket. Resultatet ble faktisk ikke så verst, og jeg tror nok dette kommer til å bli min nye hverdagsmaskara.

Maskaraen heter altså Lash Light og kommer fra merket Too Faced. Jeg kjøpte min for 25$ på Sephora, og er strålende fornøyd. Designet på den er også lekkert.


Har du prøvd maskaraen før?

The truth about me

DETTE ÅRET:

1. Har du fått nye venner i år: Ja

2. Har du vært forelsket: Her kommer det nok enda et JA!

3. Ledd til du har begynt å gråte: Ja! Da Annette og jeg var i Spania i sommer og hadde en liten photoshoot med Borja. Han ble nok litt opphisset stakkaren, og mens han lå der og tok bilder kom det plutselig en høylytt lyd i fra rumpa hans. Haha, begynner nesten å grine bare jeg tenker på det!4. Møtt noen som har forandret deg: Nei, egentlig ikke.

5. Funnet ut hvem dine virkelige venner er: Ja, det gjorde jeg før jeg dro til statene gitt.

6. Funnet ut at noen har snakket om deg bak din rygg: Det vet jeg ikke, men regner med at noen har gjort det. Jenter er verstinger på baksnakking!

7. Kysset noen fra din top friends liste: Et bilde sier mer en 1000 ord ;)

SANNHET:

8. Hvor mange barn vil du ha: Hm, enten 2 eller 3 barn. Men dette er ikke før jeg er fylt 30 og har oppnådd alt jeg vil i livet!

9. Har du kjæledyr: Bare sauen min som jeg sover med!

10. Hvordan feiret du din siste bursdag: aah, sweet 20. Beste bursdagen noensinne! Synd jeg sovna på badegulvet på gossip!

1. Når våknet du i dag: Klokka 7 av at Odis dro på skolen!

12. Hva gjorde du midnatt i går: Da sov jeg faktisk og drømte om: my life as a rock star!13. Nevn noe du IKKE kan vente på: Las Vegas baby!

14. Sist gang du så pappan din: Akkuratt nå faktisk. Han sitter ved siden av meg og leser på noe medisin og helse greier.

15. Hva ville du forandra i livet ditt: Ikke så mye annet enn: I want to be a billionaire.

16. Hva hører du på akkurat nå: Cee Lo Green - fuck you. Den sangen får meg i godt humør.

17. Hva er ditt virkelige navn: You wish. A lady never tells.

18. Sivilstatus: Singel og på leting. Føler du at du er den rette for meg, kontakt meg på: IWantToBeABillionaire@hotmail.com!

19. Stjernetegn: Vannmannen.

20. Gutt eller jente: Chica

21. Langt eller kort hår: Snart ned til rumpa.

22. Høyde: 170 cm på barfoten!

23. Er du betatt av noen: Uheldigvis.


.. He never called me back :o

24. Piercinger: In my bellybutton.

25. Tattovering: Nei

26. Høyre- eller venstrehendt: Høyre


AKKURAT NÅ:

27. Spiser: Ristabrødskivemedsmør.

28. Drikker: Vann!

29. Nå skal jeg: Hente Odis fra skolen.

30. Venter på: D E G !


FRAMTIDEN DIN:

31. Lyst på barn: Ja, men som sagt er det lenge til!

32. Lyst til å gifte deg: Såklart. Kirkebryllup, hvit kjole med langt slør og omtrent 200 gjester!

 

HVA ER BEST MED DET MOTSATTE KJØNN?

33. Lepper eller øyne: Hm. Tror jeg må si begge deler. Elsker å forsvinne i øynene til gutten, men samtidig elsker jeg å kysse!

34. Kyss eller klem: I pick kissing every time

35. Høyere eller lavere: Høyere såklart. Vil ikke ha en liten gutt.

36. Eldre eller yngre: Enten like gammel som meg eller eldre. Helst eldre!

37. Romantisk eller spontan: Ja takk, begge deler.

38. Fin mage eller fine armer: Ja takk, begge deler.

39. Tattovering eller piercing: Tattovering. Det er så hot!

40. Voldsom eller forsiktig: I like it wild!41. Forhold eller bare lek: Forhold. Er lei av å leke.

42. Bråkmaker eller tilbakeholden: I want a bad boy!

 

HAR DU NOENSINNE:

43. Kysset en fremmed: Ja

44. Drukket sterk alkohol: Ja, og det ender som regel med at jeg gjør de rareste ting.

45. Sex på første date: Nei, liker ikke one night stands!

46. Knust noens hjerte: (a)47. Fått ditt eget hjerte knust: Ikke sånn ordentlig, bare sånn bittelitt knust.

48. Takket nei til en invitasjon til date: Hehe, jaa.

49. Grått når noen har dødd: Ja ;(

50. Likt en venn som er gutt: Nei, men det motsatte har forekommet og det er ikke no' gøy.

 

SVAR HELT ÆRLIG:

51. Er det en person du har lyst til å være sammen med akkurat nå: Ja, faktisk!

52. Hatt mer enn en kjæreste av gangen: Nei, I'm a good girl.

53. Tror du det er mulig å være trofast for alltid: Ja, det tror jeg.

54. Hva er den ene tingen du ikke kan leve uten: L O V E ; )

Lærte du noe nytt om meg?

I freaking love you!

Da er nok en interessant dag snart over. Bassengfesten til pappas venn var helt OK. Fikk brukt noen timer til å opprettholde brunfargen min, og det liker vi. Fikk og muligheten til å smake Sushi for første gang, men jeg feiget ut. Bør vel først lære meg å like fisk før jeg begynner å eksprimentere med å spise den rå.
Anyway, klarer dere å gjette hva navnet mitt betyr på japansk? Bilde under er til stor hjelp for de som lurer.

Etter den litt pinlige bassengfesten dro vi på et kjøpesenter for å kjøpe maling til Oda og mascara til meg. Oda klarte å overtale meg til å bli med å ta bilder inne i sånn fotoboks. Etter mye om og men begynte vi å posere foran kamera. "Strike a pose", sa damen og vi poserte med selvtillit og ante fred og ingen fare. Da vi kom ut av boksen fikk vi en liten overraskelse. Det viste seg nemlig at alle poseringene våres ble vist på en skjerm utenfor boksen, slik at folk som gikk forbi kunne se hva som foregikk under det røde teppe. I følge pappa hadde vi et stort publikum og!
Tror ikke jeg har vært så flau på lenge, er i allefall glad jeg hadde solbriller på!


Til tross for ydmykelsen ble da i alle fall bildene søte.


Nå skal jeg snart legge meg for å sove, mens deres dag nettopp har begynt. Hvor underlig er ikke det.
Håper i alle fall alle sammen får en kjempefin tirsdag! :)
Nattinatt fra San Fran

Pool Party

i går var vi på grillfest med naboene våre og hadde det veldig hyggelig hvor vi delte de verste fyllehistoriene våre med hverandre. I dag skal vi på Pool Party til sønnen til en pappa kjenner. Det skal bli interessant. Før vi drar dit, skal vi en tur innom min nye frisør og fjerne den stygge etterveksten min.Hva skal dere gjøre i dag?

Warning: don't bend over

I går gikk vi rundt i Berkley by for å finne noe jeg kunne bruke pengene mine på. Og jeg må si meg fornøyd med fangsten. I løpet av shoppingrunden ble jeg nesten sjekket opp to ganger pluss at det var en dame som kom bort til meg og sa noe, hmm, interessant:

Woman: Do you speak english?
Me: yes?
Woman: Don't bend over for then we can see your ass, and it is some guys behind you staring at it!
Me: eeeh.
Ble litt satt ut for å være ærlig. Lærdommen er i alle fall at jeg ikke skal bruke den kjolen igjen uten en shorts under ;)
Anyway, her er det jeg fikk med meg hjem:
Silkemorgenkåpe fra Victorias Secret. Superbehagelig og sexy, love it!


Concealerbørste og øyenvipper fra Sephora
Armbånd, ring og piercing fra Claire's
Fikk disse fem piercingene for 100 kr, det kaller jeg et kupp.
Disse herlighetene er fra Steve Madden. I'm in love!


Skjørt, body og belte fant jeg på American Apparel
Hva syns du?

Good morning San Francisco

Det er rart å tenke på at mens jeg nettopp har våknet og ligger inntullet i dyna, er klokken snart 7 på ettermiddagen hos dere. Siden sist har jeg vært på IKEA og brukt opp pappas penger og fått meg et Amrikanks bankkort. Kjøpte utrolig mye fint på IKEA, og gleder meg til å vise dere det nye rommet mitt. I dag skal vi på shopping og fornye garderoben min litt. Ah, jeg elsker livet mitt!Hva har dere gjort i dag?

Dress to impress

I dag har jeg sovet lenge og tatt en enda lengre dusj for å føle meg ren og pen. Har nettopp begynt å rydde litt på rommet mitt. Det eneste jeg har er en stor seng og et enda større klesskap. Jeg kan til og med gå inne i klesskapet! *Happy girl* Har enda ikke fått så mange kleshengere, så det eneste jeg har hengt opp en kjolene mine.

Love them!


Nå skal vi dra på IKEA, for å handle meg et nytt rom!
Noen som har noen forslag til hvilken stil jeg skal kjøre?

Give me some energy

Da har jeg vært våken i over 25 timer i strekk, hvis man ser bort i fra de få minuttene jeg klarte å sove på flyet. Jeg kjenner at kroppen min verker, hodet banker og det eneste jeg vil er å sove! Men da må jeg nok tro om igjen, får ikke lov til å legge meg enda siden klokken bare er 7 på ettermiddagen her. Bortsett fra at jeg er helt utslitt og har null energi igjen, var flyturen en positiv overraskelse. Er ikke noe jeg kan klage på ved servicen til KLM. De kom med mat, drikke eller snacks omtrent hele tiden og jeg hadde min egen TV hvor jeg kunne velge blandt mange forskjellige filmer og TV-programmer. Dessuten var det god plass til bena og de sa ingenting på det at jeg hadde med meg en stor trillekoffert og to enorme vesker!

Da skal jeg bare fjerne sminken, rive av meg klærne og hoppe til køys. God natt kjære lesere!

Forresten, må nok skuffe dere mannlige (antar at kommentaren var fra en gutt) lesere som lurer på om det ble noe mile high club på meg. Var ikke akkurat en passende sidekamerat.

Litt skummelt er det

Da blir det slik at jeg reiser alene. Kjenner at jeg gruer meg litt, men det skal nok gå bra. Det verste blir den 13 timer lange flyturen fra Amsterdam til San Fran. Hva i all verden skal man ha til tidsfordriv når man skal være alene i 13 timer på et fly?

Får håpe at det sitter en kjekk gutt ved siden av meg i flysetet ; )


Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre på den lange flyturen?

Life is a bitch

I dag våknet jeg opp til en litt mindre hyggelig beskjed. Mamma kom og vekket meg og fortalte at hun ikke kan reise til USA i morgen! Først ville jeg ikke tro på det, trodde bare at det var en vond drøm, men slik er det altså ikke. Årsaken til dette er at det skjedde et uventet dødsfall i familien min i natt. Jeg kondolerer og jeg håper at du finner fred hvor enn du er <3

Hi5 Comments,Codes,Graphics,Glitters,images,Scraps,Comentarios,Fondos

zwani.com myspace graphic comments

Det som hender nå er at mamma utsetter reisen en uke, og jeg har valget mellom å reise alene i morgen eller utsette reisen å dra sammen med mamma. Har enda ikke helt bestemt meg for hva jeg vil gjøre. Det er jo mye hyggeligere å reise når man er to, men samtidlig er jeg lei av å vente. Hadde det vært opp til meg hadde jeg flyttet til San Fran for lenge siden.

Hva ville du gjort hvis du var meg? Reist i morgen, eller ventet en uke?

Hanna Vaage - I wanna travel the world

26, Orkdal

Om meg!

24 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits