Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


april 2010

shopping med Oda og eksamenstress

Ahh, det er så deilig med helg! Denne helgen har jeg ingen spesielle planer, og for første gang på lenge kan jeg slappe av og gjøre som jeg vil. Begynte helgen med å dra på shopping med Oda for å roe ned eksamensnervene hennes. Odasøt har privatisteksamen i samfunnsfag i dag - akkurat nå! Alle gode tanker til henne. Tvi, tvi! Snart skal jeg kjøre og hente henne. Deretter blir det kosekveld på Orkanger for å feire at eksamen er over. - xoxo

Russ 09

Nå nærmer det seg en ny russetid med masse fyll og fanteri! Russ 10 har mye gøy å se fram til. Er rart å tenke på at nå er det snart akkurat ett år siden jeg selv var russ. Tiden går så fort. Kan ikke si jeg var den villeste russen. Prøvde å holde en fin balanse mellom å lese til tentamen og dra ut å feste. Føler selv det gikk helt fint, jeg kom jo inn på medisinstudiet. Jeg og Borghild hadde russebil med de koseligste idrettsgutta og Bentein og Anders. Ah, det var good times.


video:mobile
1 mai 2009, sola skinner og livet er herlig!


Benteboy ;)
Ahh, Sige
Koseligste gjengen

 
Grillparty utenfor 3T


sunshine ;)


sliiiten!!


Ønsker alle russ i 2010 en fantastisk russetid!

Nellyshoe

Da har jeg endelig fått Nelly skoene mine. Det har vel gått en månede siden jeg og Annette var på Nelly High Heels Party, men skoene var absolutt verdt ventetiden. Det var shoe orgasm ved første øyekast. Nå gleder jeg meg bare til jeg har tid til å dra ut på livet og vise frem nydelighetene mine.

- xoxo

savner Stavanger og sommeren

I dag har jeg lest så mye histologi at hodet mitt er stappfult med informasjon om celler og vev. Kan vel si meg ferdig med lesingen for i dag, så da skal jeg bruke resten av kvelden til å mimre tilbake til fjor sommer når jeg og Oda var i Stavanger.

Stavanger er den herligste byen i Norge. Masse fine mennesker med en fantastisk dialekt, bestandig varmt og godt . Rett og slett en nydelig by (selv om brosteinen ødelegger de høye hælene mine). 

Det er så koselig å fly, man kan jo titte ned på skyene


Framme i Stavanger ventet farmor med pizza


Jeg dro ut på byen med Andreas


mens Oda dro på salsaparty til naboen!


.. hoho


lurifax


Vi dro på vors til Jacob
guttaboys


haha, priceless 
Dagen derpå var det kongeparken med Odaog tur til lekeplassen
Only 50 cents! ;)


Til slutt vil jeg si gratulere så masse til Jacob som nettopp har blitt pappa! :)


- xoxo

herlig!

I dag er den første morgenen jeg har gått ut av døra og blitt møtt av varme i stedet for kulde og vind. Ble like overrasket for hver gang jeg gikk at det faktisk var varmt i lufta. Tror det var omtrent 17-18 grader eller noe, og det er herlig!Uansett. Var siste dag med allmennpraksis for dette semesteret i dag. Det er utrolig hvor fort tiden går. Husker det som det var i går at jeg hadde min første pasient, og var fryktelig nervøs fordi hele konsultasjonen skulle filmes. Merker at jeg er mye mer komfortabel i konsultasjonssituasjonen nå, og det er positivt.Nå må jeg tilbake til skolebøkenes verden, for å lese videre om cellemembranen.

- xoxo

moroklumpen

Da er enda ei helg over, og ei ny uke er bare minutter unna. Jeg kjenner jeg er sliten etter å ha sovet 2 dager på en madrass på gulvet, vært på jobb de siste 24 timene og lest til eksamen. Det skal bli herlig å sove i min egen seng.

Legger ut en film av Herbjørn,  lille moroklumpen! 
Godnatt søtinger ♥

prinsessedyne og krølla hår

Rosa neglelakk, krølla hår og masse godis, det står på planen for ikveld. Jeg skal ligge over til Jenny, og vi bestemte oss for å ha en skikkelig jentekveld. Jeg har fått rosa prinsessedyne så jeg skal nok sove godt i natt. Nå har jeg nettopp krølla håret til Jenny og Oda, så skal vi vel se en koslig film snart.  - xoxo

grattis bestemor

Gratulere til bestemor som er 92 år i dag! 92 år, og fortsatt like klar i toppen, det er ikke galt det.

Det er så nydelig her. Kan godt være ute timesvis og bare nyte naturen og sjøluften. Var så herlig når jeg stod opp i morrest, og pustet inn den klare sjøluften. Its so lovely!
 


 - xoxo

road trip

Jeg tar tidlig helg for å besøke bestemor og den søteste tremeningen min på Roan. Jeg har  en tre timers kjøretur foran meg, så det er bare å oppdatere iPodspillelisten og kjøpe meg noe spiselig, så er jeg klar. Blir koslig med en rolig helg hos bestemor.- xoxo

Fra elev til medisinstudent

Når har jeg opplevd nøyaktig 254 dager som medisinstudent, og jeg må si jeg er fornøyd. Men, det er også en stor forandring i fra det jeg holdt på med i fjor. Livet som elev på en videregående skole er ganske annerledes enn livet som medisinstudent. Her tenker jeg først og fremst på prøvene/testene/eksamene. Vi har absolutt ingen innleveringer, prøver eller lignende, bare en avsluttende eksamen. Det som stresser meg med dette er at det er en dag, EN dag som skal avgjøre alt. Eller det er vel praktisk talt to. En skriftligeksamen og en muntlig. Heldigvis har jeg motivasjon til å lese mange timer om dagen, så dette skal jeg klare!

Andre forskjeller med videregående og studentlivet er vel at på videregående har man klasseturer på fjellet for å plukke blomster og insekterPå videregående har man vinterferie, slik at man kan dra til Stavanger med kjæresten for å besøke farmorMan har utallige prosjekter hvor man kan kle seg ut å lage morsomme filmer med bestevennMan har RUSSETIDEN hvor man må finne balansen mellom å drikke seg full og å lese på eksamen

Medisinstudiet har og mange morsomheter, opplevelser og minner å by på.

Når man entrer livet som medisinstudent har man to fantastiske fadderuker i vente. Der kan man regne med masse fyll og fanteri som ender med en dåp man sent vil glemme.
Man har låvefest, som er en unnskyldning for å kle seg ut som trøndere

Man har KURSUKE hvor man kan dra til Stavanger med lillesøsterMan har halloweenfest, altså enda en unnskyldning for å kle seg utEivind, my vampire 


Man lærer å stikke hverandre i fingreneMan har juleblot. En unnskyldning for å spise grøt.. og for å kle seg ut som nisser


Man har julebord, for å være enda mer sosial

Man lærer seg basal HLRMan drar til Åre, for å slappe av å kose seg

Etter hvert kommer påsken og da er det bare en ting igjen å gjøre. LESE til man har lest så mye at man består eksamen.

Nå skal jeg tilbake i biokjemiensverden, for å lese ferdig om proteiner.

Hva syns dere om livet som student?

- xoxo

What's hot, and what's not

Vil du ha svaret så må du ta en titt på lista mi. Tenkte å lage en subjektiv liste om hva jeg syns er hot (or not) i april. Siden vi er positive, begynner vi med hot-lista først!

På førsteplass har vi da La Manga. Kan aldri få nok av dette stedet. It's like my second home. Kan nesten ikke vente til jeg, Annette og Borghild skal nedover dit i august. Det skal bli så gøy.På andreplass har vi anatomiboka mi. Den har hjulpet meg å lære nesten alle musklene i kroppen, noe som jeg syns er gøy. Spesielt i fylla, da jeg skal fortelle alle sammen om mine latinkunnskaper.På tredjeplass har vi de brune støvlettene mine fra Bianco. Jeg simpelthen digger dem. De kan brukes i alle slags situasjoner, og ser bestandig smashing ut.Fjerdeplassen går til bikiniskille! Hallo, det er jo bare så kult å kunne sammenligne den bleke stumpen med den brune kroppen. Det gir deg i allefall følelesen av å være litt brun!


Femteplassen vil jeg gi til bussen. Det å ta buss til og fra skolen (eller jobben) er noe jeg syns er bra. Det er både avslappende og utrolig bra for miljøet! 


Da går vi over til den mindre "hotte" listen. Dette er hva jeg syns er ukult i april.

Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Røyking på sykehuset er helt klart ukult. I går når jeg venta på bussen, var det ei dame som sto og røyka rett i fjeset på babyen sin. Røyking har jeg verken respekt eller toleranse for!


Andreplassen går til snøen. Det er da april, snart mai, og det passer seg ikke med snø i store mengder da. Syns sola kan komme å smelte den bort!


Tredjeplassen syns jeg måsene fortjener. På veien hjem fra skolen i dag, ble jeg angrepet av en måseflokk. Gud, for noen skumle fugler. For min del kan de bare forsvinne alle sammen.

video:large

Fjerdeplassen går til regninger. Jeg skjønner at de må betales, men det er surt for kontoen min allikevel. I dag fikk jeg strømregning på 3000 kroner. Det er dyrt å varme opp leiligheten gjennom hele vinteren.
Sisteplassen går til mennesker som er frekke uten grunn. Skjønner ikke helt greia med å plutselig si noe stygt til en person, uten at den personen har gjort noe som helst. Det er bare slemt, og totalt unødvendig.Det var altså min mening om hva som er hot (or not) i april. Do you agree, or disagree?

- xoxo.

coconut girl

aah, kokosnøtt lukt må være den beste lukten som fins her i verden. Lukten er perfekt, verken før søt, sur eller bitter men rett og slett herlig! Hadde det vært opp til meg, hadde vi alle sammen luktet kokos.
I dag har jeg sittet i hele dag og lest om celler, celler og atter celler. Derfor kjøpte jeg meg en kokosparfyme som en liten motivasjonsboost. Det er Ralph Lauren, og den lukter himmelskt.

Siden det nå snart er sommer, er det på tide å ta fram coconut body butter fra body shop. En sikker vinner visst du vil lukte herlig på stranda i sommer. Jeg skal i alle fall ose coconut hele sommeren.

Nå skal jeg gå meg en tur til mega sun å slappe av i sola. Fant 200 kroner under bordet på gossip på lørdag, så da trenger jeg ikke å få dårlig samvittighet for at jeg bruker pengene mine på sol.

- xoxo

Yesterday

Ahh, har ikke hatt det så gøy på lenge! Selv om kroppen er helt redusert i dag, og jeg er satt i slow motion modus, var det helt klart verdt det. Etter et hyggelig vorspiel hjemme til bestevenn, dro vi til gossip for å fortsette feiringen der. På veien dit ringte jeg 1881 for å få nummeret til Shell ved st. olav. Haha, jeg skulle visst nok få de til å lage ferdig frøloffen min til jeg kom dit.bursdagsbarnet ^^
- xoxo

fiesta

Hola!
Nå sitter jeg og venter på at Annette skal bli ferdig med å ordne seg, så skal vi rusle bort til bestevenn for å feire 20årsdagen hennes. Det skal bli bra. Godt å få litt avveksling fra eksamenslesinga. Sittet i hele dag med anatomiboka og pugget muskler fra topp til nå, så nå fortjener jeg en kveld på byen!Ha en fin lørdagskveld!
- xoxo

I <3 U

    I                        U

Edible art, som mister Cullen så fint sa det.

Nå har jeg altså forspist meg på vafler. Det var yummie, men gud så mett jeg er.

Uansett, jeg syns absolutt at det kan slutte å regne ute!Savner sola og sommeren!

 - xoxo

Smoking kills

Er det noe her i verden som irriterer meg grenseløst, så er det røyking. Vi hadde "røykedag" på skolen i dag, hvor vi hadde forskjellige forelesningen om røykens historie, hvilke giftige stoffer den inneholder og røyk og psykologi.


I røyk finns det mer enn 40 kreftfremkallende stoffer og røyking kan føre til flere ulike typer kreft, mest kjent er lungekreft. Røyking kan å føre til hjerte og karsykdommer eller KOLS. (Pluss at man får dårlig ånde, gule negler og fortere rynker!) 
I Norge dør omtrent 10 000 mennesker årlig på grunn av røykingen.

Omtrent 20% av den norske befolkning røyker. Det som irriterer meg mest med disse menneskene er at de ikke tenker på at de utsetter andre for passiv røyking. Greit nok at de vil ødelegge sine egne kropper med å forgifte dem med tjære, karbonmonoksid og formaldehyd. Det er deres eget problem. Men det å utsette andre for passiv røyking er rett og slett ondskapsfullt. Jeg sier ikke at alle røykere utsetter andre mennesker for passiv røyking, men jeg opplever ofte situasjoner som irriterer meg sterkt.

Det som står høyest på irritasjonslisten min er røyking ved busskuret på St. Olav. Hallo, det står jo et skilt to meter bortenfor om at dette er et RØYKFRITT område. Likevel står det noen der med røyken sin nesten hver dag når jeg venter på bussen hjem til byåsen.


Det andre irritasjonsmomentet er naboen min som røyker i leiligheten sin/gangen. Dette er og noe som er forbudt, men visse personer bryr seg fint lite om det. Dette gjør at det lukter røyk her i fra og til månen når jeg kommer hjem om dagene.En siste ting er festrøyking. Det er så lite "kult" som det går an å få det. Jeg skjønner at det nesten er umulig å få ungdommer til å slutte å røyke på fest, men det irriterer meg STERKT fordi. Hater å komme hjem fra fest og alle klærne mine er neddynket i røyk, det lukter verre enn pesten.


No offence Paal (du tar deg bare så bra ut på bilder ;))

Sånn! Da har jeg fått ut irritasjonen min. Selv er jeg ganske stolt av å kunne si at jeg aldri i mitt 20 år lange liv har tatt en røyk!

Hva syns dere om røyking?

 - xoxo

Give me some motivation

Selv om det enda er 53 dager igjen til eksamen, kjenner jeg eksamensnervene strømme på. Det er så utrolig mye vi skal kunne. Alt fra histologi, anatomi, fysiologi, biokjemi til psykologi, sykdomslære og medisinsketikk. Det er så mye at det er vanskelig å vite hvilken ende man skal begynne i. Jeg har lest mye på anatomien i det siste, og føler at den snart er i boks. Går bare rundt og snakker latinsk nå. I går hadde jeg for eksempel vondt i min hallucis, og så trente jeg min gluteus maximus.Med tanke på at det er så mye jeg skal lære/kunne/vite/pugge trenger jeg en god del motivasjon for å i det hele tatt gjennomføre dette. Det som gir meg motivasjon for øyeblikket er:

det at jeg skal til La Manga i sommer med bestis. et par høyhelte sko fra nelly
Tara NOK 249, Nelly
Shoes - NELLY.COM 

det faktumet at det faktisk er gøy å lære så mye om kroppen og hvordan den fungerer.

Hva gir deg motivasjon?

- xoxo

Happy birthday B!

Gratulerer så utrolig masse med 20-årsdagen bestevenn! Nå har du endelig blitt "stor" jente du og! Det er så rart å tenke på at tiden går så fort. Syns ikke det er lenge siden vi satt i trappeoppgangen på ungdomskolen og lo oss i hjel av Ta-ram-tam-tamm-ringetonen. Eller da vi var DT i La Manga vinterferien for 3 år siden. Husker du hvordan fjeset til Jo Matland så ut etter en skikkelig omgang med... Ja du vet. Alt dette føles ut som om det var i går, det er skummelt å tenke på hvor fort tiden går.

Uansett håper jeg du får en fantastisk bursdag i dag. Gleder meg til vi skal feire deg på lørdag, det skal bli GØY!
Bestevenn er  n y d e l i g! 


 - xoxo

white chocolate

Mamma var så snill og tok med seg en helt koffert fylt med hvite oreo's til meg hjem fra Spania. Hvite Oreo's er helt klart den beste kjeksen/sjokoladen som finnes. De smaker rett og slett bare himmelsk. Trist at de ikke selges i Norge, eller kanskje ikke. Hadde de fantes i norske butikker, hadde jeg nok spist meg fet på en, to, tre.Liker dere hvite Oreo's?

 - xoxo

Summer, I want you

Nå syns jeg virkelig at sommeren bare kan komme. Er så lei av gråe snørester i veikanten, og strøsand og salt på veiene. Jeg vil ha skyfri himmel og sol. Er forhåpentligvis ikke så lenge til det blir slik. Siden jeg savner sommeren sånn, kjøpte jeg meg en sommerkjole på bikbok i dag. Den har en helt nydelig blåfarge med hvite prikker på, digger den.Nå er det nattatid, så buenas noches.

Buen fin de semana

Ahh, da er det endelig helg. Selv om jeg bare har hatt tre dager med skole denne uka, kjenner jeg at det er godt at det er fredag og fri fram til neste tirsdag. Nå skal jeg hjem på Orkanger, og i helga skal jeg på jobb og lese til eksamen. Vi skal kunne det latinske navnet på nesten alle musklene i kroppen, så denne helga skal bli ei anatomihelg.

Uansett, god helg til alle sammen!- xoxo

Colgando en tus manos

Jeg har fått helt dilla på spansk musikk, og Colgando en tus manos er den nye yndlingslåta mi. Jeg spiller den om og om igjen, og blir forhåpentligvis ikke lei. Sangen minner meg om Spania, sol og sommer og det kribler inne i meg hver gang jeg hører den. Laget en liten video/bilde-mix til låta. 

 


Hva syns du om sangen?

- xoxo

Roadtrip

Jeg har besøk av Oda uka her, og da vi i går kveld fant ut at hun hadde glemt av linsevæsken sin på Ork å måtte legge linsene sine i saltvannspray for piercing, skjønte vi at vi måtte ta oss en roadtrip til Ork. På veien dit møtte vi på onkel politi, en fotoboks og kaninen fra alice i eventyrland.


 - xoxo

Movie from paradise

Såklart hadde jeg med meg videokamera i sekken når jeg la ut på den lange reisen. Turen hadde ikke vært den samme om jeg ikke hadde dokumentert alle de morsomme øyeblikkene. Kunne helt sikkert laget en timesvis lang film, men har bare plukket ut en sneak peek. Enjoy!

 

What do you think?

 -xoxo

overtrøtt much?
Nå stikker vi på Shell og kjøper nattmat

  - xoxo

besøk av bestevenn

Hola amigos.

Nå har jeg besøk av bestevenn og vi sitter og mimrer tilbake til da vi var i La Manga, og gleder oss til vi skal dit i sommer. Begge begynner vi å bli en smule overtrøtte, og snart skal vi råne ned til shell å kjøpe oss nattmat. Eller kanskje det er trøstespising for at påska snart er over.

Forresten B hilser til Samen ;)

 - xoxo

twilightmaraton

Jeg, Annette og Oda koser oss med påskegodteri mens vi har twilightmaraton. Tror aldri jeg kan bli lei av disse filmene. Vi har nettopp sett twilight nå, og skal begynne på film nummer 2, new moon. Gleder meg som et lite barn når eclipse kommer ut.

- xoxo

easter hunt

Det er første påskedag, og det er tid for årlige påskeeggjakten. Siden mamma og pappa forsatt nyter ei uke til med sol i Spania, kom Annettesøt å lekte påskehare. Tusentakk for at du stiller opp, our substitutemum.  


Ready to hunt


Etter litt leting fant jeg det tilslutt


Leter dere etter påskeegg?

- xoxo

so cold, so cold

Brr, det var utrolig kaldt å komme hjem, savner Spania allerede. Håper virkelig at sola titter fram i morgen. Nå er det bare masse lesing og studering igjen, and no fun before summer. Eller nesten, blir i allefall intens eksamenslesing framover nå.

miss, miss, miss it!


På torsdag var vi på Zoco. Det er bestandig gøy, selv om visse personer prøvde å kaset meg i søppelkassa. I påske i fjor sa Oda til alle bartendene som sprang etter henne med drikke: " no thanks, I'm pregnent" Haha, dette er en av de bedre unnskyldingene å si når man ikke vil drikke, men samtidig ikke vil være uhøflig. Jeje, here are some pictures.Haha, so fancy
Hleb, our bartender!


Adrian y Borja


Mannen i bakgrunnen er så skummel


Borja et Hleb
Men nå er klokken 3, og det er vel på tide å legge seg.

Buenas noches!

Last day in paradise

Jeg vil ikke dra hjem i morgen. Uken her har gått så sykt fort, føles som det var i går jeg stod i regnet på værnes og bare ventet på å komme hit til varme og sol. Håper virkelig jeg tar med meg sola hjem til Norge.Vil virkelig ikke reise fra La Manga

Eller sola


Uansett, i dag har jeg opplevd Spania på en helt ny måte enn før. Borja tok meg med på sightseeing i Cartagena hvor han viste meg skolen og huset sitt. Vi var i et bursdagsselskap hvor jeg ble overøst av spanske spørsmål fra alle kanter. Følte meg litt dum da jeg ikke forstod en ting av det de sa til meg, men koselig var det i allefall.

The birthdaykid. Feliz Cumpleaños


Da sier jeg buenas noches, og slenger meg et bilde fra trimturen til meg og Oda søt. Sier bare 7 ganger, var det ikke det det endte opp med?


- xoxo

Mercado es divertido

I dag har vi vært på påskemarked i utkanten av La Manga. Det er bestandig like interessant. Du kan være heldig å finne deg masse fint (som er superbillig) eller man kan ende opp med å  se bare jallaklær bestemor ikke ville gått med en gang. Fikk vel en blanding av litt av hvert i dag. Men fikk i allefall kjøpt meg to søte ringer til en euro per stykk.Hadde forresten helt rett i går. Jeg og Oda danka pappa og Borja ned i støvlene i biljard i går! Her er noen bilder fra kvelden.Jeg var faktisk den som fikk ned flest kuler


Seiersbilde


På "nach" til Mario
Satt fast fotlenka i strømpebuksa, hehe. 


Nå skal jeg og Oda lage oss tacopizza og så blir det bursdagsfeiring på Zoco.

 - xoxo

Hanna Vaage - I wanna travel the world

23, Orkdal

Om meg!

22 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits