hits

Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


Få slutt på "trollingen"!

Fikk en mail fra en bloggleser om jeg ikke kunne poste en film på bloggen min som hun og noen andre hadde laget. Jeg så igjennom filmen og syntes at den tok opp et viktig tema, og bestemte meg derfor for å si ja. Filmen er laget av en gjeng utvekslingsstudenter fra NTNU (en av dem er en journaliststudent fra UiB). De går et semester på University of California, Berkeley hvor de studerer Social Media (lærer om sosiologi på internett).

Filmen handler om at de er lei av at folk er slemme på internett bare fordi de er anonyme der og kan såre andre uten å måtte stå til ansvar. "Trolling", som filmen handler om, er å poste dårlige kommentarer for moro skyld og å henge ut folk på nettet, noe som ikke ville vært akseptabelt hvis det hadde foregått i "meatspace" (som er virkeligheten, det motsatte av cyberspace).


Jeg er helt klart i mot "trolling"! Med tanke på at jeg har min egen blogg, hender det ofte at jeg blir utsatt for nettopp det. Noen få av dere synes tydeligvis det er moro å legge igjen usakelige og stygge kommentarer om utseende mitt, sangstemmen min, personligheten min og så videre. Som regel bryr jeg meg ikke om det, tenker bestandig at det er vel en av baksidene ved å ha blogg, men det betyr ikke at jeg aksepterer drittslengingen (= jeg filtrerer dem bort)!

Ved å poste denne filmen håper jeg at alle dere der ute som driver med "trolling" tenker dere om neste gang dere føler for å gjøre noe slikt!


Syns alle skal støtte den norske studentgjengen på Berkeley, og ta en titt på filmen de har laget!

Hva er deres tanker om mobbing på nett?
Hva syns dere om filmen?

24 kommentarer

Ingvild

24.02.2011 kl.08:39

Tusen takk for hjelpen, Hanna :)

Og bare spre filmen videre dere andre også!

Hvis vi får flere til å se vår film enn professoren vår får til å se sin så får vi en A på oppgaven, så hver ip-adresse som trykker på play hjelper!

Tusen takk på forhånd!

Dere er søte :)

Mads

24.02.2011 kl.09:13

Flott skrevet om et utrolig viktig tema. Jeg er en av studentene bak videoen, og føler du traff godt med henhold til temaet vårt - mobbing på internett.

Yasemin.

24.02.2011 kl.09:54

hahaha, 'omg, spam!!!' viktig tema, though. jeg er så insane sikker på at de som slenger dritt via nett lever i et møkklite skall i virkeligheten og tør vel såvidt å møte opp på skolen - så små tror jeg faktisk at de er!

Zwipp - Komenterer tilbake :D

24.02.2011 kl.10:16

Liker ikke mobbing på nett i det hele tatt! Uff, det er bare noen som gjør det for de syns det er morsomme eller liker bare å være utrolig ekle mot folk. De som mobber på nett skulle jeg ønske at de fikk vite hvordan det er å bli mobbet, det er absulutt ingen god følelse! Ikke at jeg kjenner til den, men føler på meg at det å bli mobbet på nett, er ikke noe som er så utrolig enkelt å leve med. Så jeg liker det absulutt ikke!

Heidi

24.02.2011 kl.10:17

Elsker profilbilde ditt cutie :)

MARITA GUNDERSEN

24.02.2011 kl.10:51

veldig bra film !:) mobbing på internett er dessverre blitt veldig vanlig nå til dags.. det er en sort som er vanskelig å stoppe, føler iallefall jeg..

I'm Cherry

24.02.2011 kl.11:25

bra film :)
Kass film er det?

Charlothe

24.02.2011 kl.11:51

Wow, jeg liker filmen! Veldig bra.

SV: Takk [L]

Oi, creepy! Han var jo ganske kjekk. Rart han ikke har damer i fleng etter seg, egentlig :O .. Jeg har to mulige kandidater. Likte begge bildene med kandidatene på. Tror det er han lyse. RIKTIG ?! :D

Herregud, klarte å poste denne på min egen vegg jeg :S :P
bra skrevet !

Heidi

24.02.2011 kl.12:35

Bra skrevet cutie!

btw; Du er døs peeen ^^ :)

Blir glad for en kommentar tilbake <3

Therese Birkeland

24.02.2011 kl.13:08

mobing på nett er ganske barnslig, men er lettere folk for å gjømme sek bak sjermene enn å stå frem å si det, så det sier mer om personen som slenger drit enn personen som får det..

24.02.2011 kl.13:32

Syns det var en viktig tema (-: btw; likte filmen !

christinealbrigtsen

24.02.2011 kl.13:33

ihateit

Nina C.

24.02.2011 kl.13:46

Synes det er utrolig bra at det blir fokus på mobbing generelt i media,men mer fokus på nettmobbing kunne det også blitt. men bra at de har laget den filmen, ord kan såre. de etterlater usynelig arr.

SV; Den sangen er nydelig ja, skal sjekke ut den du skrev i kommentaren du la igjen.=)
Mobbing på nett er utrolig sårende, for man vet ikke hvem som skriver det. Og jeg har også opplevd at noen har mobbet meg med å sende stygge kommentarer på bloggen min, men nå er det heldigvis slut på det, men nettmobbing er fælt.

Julie JJ

24.02.2011 kl.16:29

Det er helt forferdelig. Skjønner ikke at folk kan heller ta det over "face2face" om det er noe de absolutt må få ut om noen...!

Benedicte

24.02.2011 kl.16:48

Bra skrevet! og bra film og! uff :(

tonje

24.02.2011 kl.17:09

Bra og viktig film!

HENRIETTE

24.02.2011 kl.17:58

hater nettmobbing, og stygge kommentarer er noe shit! :S

Anne Sofie

24.02.2011 kl.18:50

Hater mobbing over nett!

Hvis dem absolutt skal si noe negativt så kan dem si det til deg face 2 face.

Og hvis dem ikke kan det så kan dem bare drite i å si noe. Jeg leser ofte på blogger at dem får negative kommentarer! Det er bare så unødvendig! Jeg syntes det er forferdelig at folk skal såre andre over nett. Det som mobber folk over nettet har et problem!

Jeg hater det! Har fått noen selv, men jeg tar det ikke inn på meg, fordi det er ikke sånne stygge jeg får! Det er liksom bare sånne " liker du å være fjortis?" Det er liksom ikke så ille, men det er liksom så teit! Kan dem ikke heller spørre face 2 face? Også det aller teiteste er at dem ikke kan skrive navnet sitt! åå, blir bare så lei av folk som er sånn!
bra skrevet, og bra film!

hater nettmobbing -.-
synes det er helt forferdelig med nettmobbing!

marie sandberg

24.02.2011 kl.21:38

skjønner ikke at folk kan ha så lite og gjøre at de skal sitte hjemme mobbe folk på nettet. Det er noe av det teiteste jeg vet !

Skriv en ny kommentar

Hanna Vaage - I wanna travel the world

28, Orkdal

Om meg!

28 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Stavanger! Her jobber jeg som LIS-lege ved Stavanger Universitetssykehus og trives veldig godt med det.

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv