Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


Fra elev til medisinstudent

Når har jeg opplevd nøyaktig 254 dager som medisinstudent, og jeg må si jeg er fornøyd. Men, det er også en stor forandring i fra det jeg holdt på med i fjor. Livet som elev på en videregående skole er ganske annerledes enn livet som medisinstudent. Her tenker jeg først og fremst på prøvene/testene/eksamene. Vi har absolutt ingen innleveringer, prøver eller lignende, bare en avsluttende eksamen. Det som stresser meg med dette er at det er en dag, EN dag som skal avgjøre alt. Eller det er vel praktisk talt to. En skriftligeksamen og en muntlig. Heldigvis har jeg motivasjon til å lese mange timer om dagen, så dette skal jeg klare!

Andre forskjeller med videregående og studentlivet er vel at på videregående har man klasseturer på fjellet for å plukke blomster og insekterPå videregående har man vinterferie, slik at man kan dra til Stavanger med kjæresten for å besøke farmorMan har utallige prosjekter hvor man kan kle seg ut å lage morsomme filmer med bestevennMan har RUSSETIDEN hvor man må finne balansen mellom å drikke seg full og å lese på eksamen

Medisinstudiet har og mange morsomheter, opplevelser og minner å by på.

Når man entrer livet som medisinstudent har man to fantastiske fadderuker i vente. Der kan man regne med masse fyll og fanteri som ender med en dåp man sent vil glemme.
Man har låvefest, som er en unnskyldning for å kle seg ut som trøndere

Man har KURSUKE hvor man kan dra til Stavanger med lillesøsterMan har halloweenfest, altså enda en unnskyldning for å kle seg utEivind, my vampire 


Man lærer å stikke hverandre i fingreneMan har juleblot. En unnskyldning for å spise grøt.. og for å kle seg ut som nisser


Man har julebord, for å være enda mer sosial

Man lærer seg basal HLRMan drar til Åre, for å slappe av å kose seg

Etter hvert kommer påsken og da er det bare en ting igjen å gjøre. LESE til man har lest så mye at man består eksamen.

Nå skal jeg tilbake i biokjemiensverden, for å lese ferdig om proteiner.

Hva syns dere om livet som student?

- xoxo

10 kommentarer

Sun Tzu

22.04.2010 kl.10:20

Å bli eksistensielt oppmerksom på sin egen midlertidighet, er et sikkert tegn på aldring..;)

Det som er viktig å huske da, er at du kommer til å tenke de nøyaktig samme tankene da du er ferdig studert og skal ut i jobb... Nyt dagen istedet for å savne fortid eller foutse fremtid..;)

Julie Andersen

22.04.2010 kl.12:19

fin blogg, pena!

Karen

28.04.2010 kl.20:19

fin bogg ;)

Nysjerrig?

20.11.2010 kl.18:07

Jeg synes livet som medisinstudent virker svært spennende. Hva ligger snittet på sånn ca hvis man vil inn her i Norge?
Nysjerrig?: Oh, det er veldig spennende og :D Hm, snittet forandrer seg fra år til år, men da jeg kom inn måtte du i alle fall ha 5,7 i snitt for å komme inn i Trondheim : )

Anonym

01.01.2011 kl.20:59

Hei Hanna. Jeg syns også medisin studiet er veldig spennende, men er veldig usikker om jeg i det hele tatt kommer inn i Oslo eller i Norge, så da blir vel valget mellom å ta opp fag eller studere i utlandet =( Men jeg har aldri hørt om NTNU, så er det privat eller offentlig???
Anonym: Heisann : ) Ja, medsinstudiet er kjempespennende og interessant! Hm, hvis du ikke kommer inn i år, ville jeg satset på å ta opp fag. Tror det er mye enklere å studere her hjemme i Norge. Kompisen min studerer i Polen og det virker som han har det mye vanskeligere enn meg. I alle fall mye strengere og mange flere eksamener. NTNU er universitetet i Trondheim! Det er et offentlig universitet så man slipper å betale penger for å gå der.

Anonym

26.01.2011 kl.00:44

Åå, dette virker veldig gøy! Jeg trodde en måtte ha 5,9 jeg, men er det 5,7? Eller er det 5,7 på andreinntaket, kanskje? :):) Er dagene lange? :) Kos deg!!

Sætææn

24.09.2011 kl.22:26

LOL Han der du tar basal HLR m ligne seriøst på søskenbarne mett Simon Hanssen... heilt sykt kor folk kan ligne på kværandre...
Sætææn: Oh, men det er jo Simon! hihi :)

Skriv en ny kommentar

Hanna Vaage - I wanna travel the world

22, Orkdal

Om meg!

22 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits