Om meg Kontakt Sang Medisinstudiet Videoblogg Follow me


Smoking kills

Er det noe her i verden som irriterer meg grenseløst, så er det røyking. Vi hadde "røykedag" på skolen i dag, hvor vi hadde forskjellige forelesningen om røykens historie, hvilke giftige stoffer den inneholder og røyk og psykologi.


I røyk finns det mer enn 40 kreftfremkallende stoffer og røyking kan føre til flere ulike typer kreft, mest kjent er lungekreft. Røyking kan å føre til hjerte og karsykdommer eller KOLS. (Pluss at man får dårlig ånde, gule negler og fortere rynker!) 
I Norge dør omtrent 10 000 mennesker årlig på grunn av røykingen.

Omtrent 20% av den norske befolkning røyker. Det som irriterer meg mest med disse menneskene er at de ikke tenker på at de utsetter andre for passiv røyking. Greit nok at de vil ødelegge sine egne kropper med å forgifte dem med tjære, karbonmonoksid og formaldehyd. Det er deres eget problem. Men det å utsette andre for passiv røyking er rett og slett ondskapsfullt. Jeg sier ikke at alle røykere utsetter andre mennesker for passiv røyking, men jeg opplever ofte situasjoner som irriterer meg sterkt.

Det som står høyest på irritasjonslisten min er røyking ved busskuret på St. Olav. Hallo, det står jo et skilt to meter bortenfor om at dette er et RØYKFRITT område. Likevel står det noen der med røyken sin nesten hver dag når jeg venter på bussen hjem til byåsen.


Det andre irritasjonsmomentet er naboen min som røyker i leiligheten sin/gangen. Dette er og noe som er forbudt, men visse personer bryr seg fint lite om det. Dette gjør at det lukter røyk her i fra og til månen når jeg kommer hjem om dagene.En siste ting er festrøyking. Det er så lite "kult" som det går an å få det. Jeg skjønner at det nesten er umulig å få ungdommer til å slutte å røyke på fest, men det irriterer meg STERKT fordi. Hater å komme hjem fra fest og alle klærne mine er neddynket i røyk, det lukter verre enn pesten.


No offence Paal (du tar deg bare så bra ut på bilder ;))

Sånn! Da har jeg fått ut irritasjonen min. Selv er jeg ganske stolt av å kunne si at jeg aldri i mitt 20 år lange liv har tatt en røyk!

Hva syns dere om røyking?

 - xoxo

8 kommentarer

samen in the army

14.04.2010 kl.15:03

Røyking sug,d tok fra mæ verdens beste tante:'( har selv aldri røkt da æ syns d lukter helt jævlig,ikke e d sunt heller.kan si mere når æ e på pc,sitt på telefonen nu:p
samen in the army: Helt enig, røyking er nå dritt, og det lukter noe helt for jævlig.

Liisa :)

14.04.2010 kl.16:05

Hater røyk og alt det fører med... Også lukter det så MØKK!

Mors rebell

14.04.2010 kl.17:47

Det lukte faktisk ikke så fælt!

Jeg kjenner ikke røykere som lukter værre

Ingrid

16.04.2010 kl.11:23

helt enig. Har aldri røkt i hele mitt liv. Å skal aldri d heller. Men det som irriterer meg også er at de ikke bryr seg. Hvis man sitter i samme rom som noen andre som røyker og de vet at du ikke liker det, gjør de det likevell.
Ingrid: Jeg vet, det er sykt irriterende og uhøflig!

Kjersti Lund Olsen

13.11.2010 kl.13:10

Bra blogg Hanna! Viktig sak! Fint at du som er ung engasjerer deg!
Kjersti Lund Olsen: Takk Kjersti! Ja, det er viktig å engasjere seg. Røyking er noe dritt!

Skriv en ny kommentar

Hanna Vaage - I wanna travel the world

22, Orkdal

Om meg!

22 år gammel jente som for øyeblikket nyter livet i Trondheim! Her studerer jeg medisin ved NTNU, noe som jeg stortrives med. Livet er reising, og denne bloggen vil handle mye om det!

Håper dere liker bloggen min. For kontakt: hannavaage@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

Kategorier

Arkiv

hits